Kaikki Applen suuren Far out -tapahtuman uutuudet

Applen Far out -tapahtumassa julkaistiin useita todella vahvoja uutuuksia, ja iPhone 14 -puhelimet olivat pääosassa. Tässä kaikki illan aikana esitellyt uutuudet.

Kuva: Apple

iPhone 14 ja iPhone 14 Plus

Uuden sarjan kaksi perusmallia ovat iPhone 14 ja iPhone 14 Plus. Pienin malli on iPhone 14, jossa on 6,1 tuuman OLED-näyttö, kun taas sisarusmallissa iPhone 14 Plus on suurempi 6,7 tuuman näyttö.

Molemmissa on uudistettu kamerajärjestelmä sekä edessä että takana, kolarintunnistin automaattisella soitolla hätänumeroon ja ne tukevat hätäviestejä satelliitin kautta (joskin aluksi vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa). 

Näytön takana toimii sama Apple A15 Bionic-järjestelmäpiiri, joka esiteltiin viime vuonna iPhone 13-sarjassa. Jos haluat kaikki uuden A16 Bionic-järjestelmäpiiri, malli on iPhone 14 Pro tai Pro Max.

Kuva: Apple

iPhone 14 Pro ja 14 Pro Max

Jos haluat viimeisimmän ja parhaan Applen älypuhelimen, malli on uusi iPhone 14 Pro tai iPhone 14 Pro Max.

Uudessa näytössä käytetään Always-On-tekniikkaa, joka näyttää tärkeitä tietoja vaikka näyttö ei ole aktivoituna. Toinen uutuus on näytön etupuolella, kameraloven tilalla on nyt pillerin muotoinen kamerareikä, ja se on integroitu iOS 16:n ilmoitusjärjestelmään.

Uusien älypuhelimien suorittimena on Apple A16 Bionic, täysin uusi järjestelmäpiiri, jossa keskitytään enemmän energiatehokkuuteen kuin parempaan suorituskykyyn. Lisäksi saat vielä paremman kamerajärjestelmän kuin pienemmissä sisarusmalleissa – pääkamerassa on nyt 48 megapikseliä!

Kuva: Apple

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8:ssa on sama suuri näyttö kuin Watch Series 7:ssä, uudet kellotaulut ja muut terveysominaisuudet. Muun muassa uusi lämpötilamittari, kolarintunnistin sekä uusi virransäästötila, joka parantaa älykellon akunkestoa.

Kuva: Apple

Apple Watch SE

Uusi Apple Watch SE on edullisempi älykello niille, jotka haluavat Watch-kellon edut, mutta eivät tarvitse kaikkia Watch Series 8:n ominaisuuksia. Loistava vaihtoehto esimerkiksi lapsille.

Kuva: Apple

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra on älykello niille, jotka haluavat parasta, mitä Applella on tarjota. Titaanikotelo, jopa 60 tunnin akunkesto, ylimääräiset kaiuttimet ja upouusi ranneke todella kovaan käyttöön. Kellossa on myös ylimääräisiä painikkeita, sireeni, ja sitä voi käyttää käsineet kädessä.

Kuva: Apple

AirPods Pro 2

AirPods Pro 2 julkaistaan vihdoin varustettuna upouudella äänipiirillä, paremmalla äänenlaadulla ja tehokkaammalla melunvaimennuksella. Kuulokkeet tukevat henkilökohtaisia ääniprofiileja, XS-tulpat sopivat paremmin pieniin korviin ja akunkesto on pidempi – nyt jopa 6 tuntia kuulokkeilla ja yhteensä 30 tuntia koteloa käytettäessä. Myös latauskotelossa on kuulokkeiden lisäksi Missä on... -toiminto.

Teksti: Daniel Haaf

Julkaistu: 9. syyskuu 2022

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä.