Applelta uusia älykelloja ja tabletteja

Apple Watch Series 6, Watch SE, iPad Air ja kahdeksannen sukupolven iPad

Teksti:
Daniel Haaf

Apple esitteli syyskuun Time Flies -tapahtumassaan neljä uutta laitetta: kaksi uutta Apple Watch ‑mallia, päivitetyn iPad Airin sekä kahdeksannen sukupolven iPadin.

Yleensä tähän aikaan vuodesta päästään tutustumaan uuden sukupolven iPhone-malleihin, mutta niiden julkaisua on siirretty meneillään olevan pandemian vuoksi. Tällä hetkellä ei ole tietoa, milloin iPhone 12 -sarja julkaistaan. 

iPhone 12 -tapahtumaa odotellessamme keskitymme neljään muuhun kiinnostavaan Apple-tuotteeseen. Täältä voit lukea Applen julkaisuista tarkemmin.

Apple Watch Series 6. Kuva: Apple

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 on uuden sukupolven älykello, jossa on entistä tehokkaampi suoritin, kirkkaampi näyttö ja uudet anturit esimerkiksi veren happipitoisuuden mittaamista varten. Watch Series 6:ssa on valmiina watchOS 7, ja sen arvioitu akunkesto on 18 tuntia kuten Watch Series 5 -mallinkin. Akku latautuu tyhjästä täyteen 90 minuutissa. Watch Series 6 on Applen ensimmäinen älykello, josta julkaistaan (PRODUCT)RED-versio. Sen tuotosta osa menee AIDS/HIV-tutkimukseen.

Apple Watch SE. Kuva: Apple

Apple Watch SE

Apple Watch SE on kolme vuotta vanhan Watch Series 3:n virallinen seuraaja. Uusi kello on muotoilultaan samanlainen kuin Watch Series 6, siinä on sama näyttö, ja sen suorituskyky on huomattavasti edellistä mallia parempi. Watch SE:tä voidaan käyttää kaikkien markkinoilla olevien Watch-sarjan rannekkeiden kanssa, ja siihen on valmiiksi asennettu watchOS 7. Vaikka Watch SE on Watch Series 3:n seuraaja, myös vanha malli jää myyntiin Applen edullisimpana mallina.

Hyvä tietää: Applen esittelyssä kerrottiin, että iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 ja watchOS 7 julkaistaan 16.9. Päivitykset ovat tavalliseen tapaan täysin maksuttomia. Jos sinulla on yhteensopiva iPhone-, iPad-, Watch- tai Apple TV -malli, saat pian ilmoituksen siitä, että päivitys on valmis asennettavaksi. Myös AirPods- ja AirPods Pro -kuulokkeisiin tulee ohjelmistopäivitys, jonka myötä ne tukevat iOS 14- ja iPadOS 14 -versioita.

iPad Air 2020. Kuva: Apple

iPad Air

Uusi iPad Air muistuttaa muotoilultaan enemmän iPad Pro -sarjaa kuin aiempia Air-malleja. Uudessa tabletissa on suuri 10,9 tuuman näyttö, True Tone -tuki ja USB-C-lataus, ja sen suorituskyky on 40 prosenttia edellistä iPad Air -mallia parempi. Siinä on sama 12 megapikselin kamera kuin iPad Pro -tabletissa, ja se on yhteensopiva sekä uusimman sukupolven Apple Pencil -kynän että Magic Keyboard -näppäimistön kanssa.

iPad 8th Gen. Kuva: Apple

iPad 8th Generation

Kahdeksannen sukupolven iPadissa on 10,2 tuuman näyttö ja sama A12-suoritin kuin vuoden 2019 iPad Airissa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Apple käyttää Neural Engine -tekniikkaa perusmallissa. Uusi malli on täsmälleen samankokoinen kuin edeltäjänsä, joten siinä voidaan käyttää nykyisiä näytönsuojia ja suojakuoria. Uusi iPad tukee ensimmäisen sukupolven Apple Pencil -kynää mutta ei vuonna 2018 julkaistua toisen sukupolven versiota.

Apple One. Kuva: Apple

Apple One

Apple One on kuukausihintainen tilauspaketti, johon on mahdollista saada kuusi Applen palvelua: iCloud, Music, TV Plus, Arcade, News Plus ja uusi Fitness Plus. Palveluita voi käyttää enintään viisi perheenjäsentä, ja valittavissa on kolme tasoa. Yksinkertaisimmalla tasolla käyttöön saa Music-, Arcade ja TV Plus -palvelut sekä iCloud-tallennustilaa. Keskitason palvelut ovat samat, mutta iCloud-tallennustilaa on enemmän. Ylimmän tason pakettiin kuuluvat myös News Plus ja Fitness Plus. Lisätietoja Apple One ‑paketista on virallisella uutissivustolla.

Täällä voit katsoa Applen tapahtuman jälkikäteen

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä. Daniel Haafin saa kiinni osoitteesta [email protected]