Helppoa ja tehokasta jäähdytystä – valitse paras siirrettävä ilmastointilaite

Siirrettävät ilmastointilaitteet ovat helteisten kesäpäivien pelastus. Siirrettävä ilmastointilaite on erinomainen vaihtoehto sellaiselle, jolle perinteinen pöytä- ja lattiatuuletin ei ole riittävä ratkaisu ilman lämpötilan laskemiseen. Tänä päivänä ilmastointilaitteita löytyy moneen eri käyttötarkoitukseen ja vaihtoehtojen meressä voi helposti tuntua hukkuvansa.

Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia käyttötarkoituksia, joita varten siirrettävä ilmastointilaite sopii parhaiten, sekä tärkeitä tekijöitä valintaa tehtäessä.

Huoneen pinta-ala vaikuttaa laitteen tehokkuuteen

Harvemmin pohjoismaalaisiin koteihin on rakentamisen tai remontin yhteydessä asennettu jo valmiiksi ilmastointi kodin viilentämiseen. Siksi varmasti monelle tulee ensimmäisenä mieleen ilmastointilaitteen hankkiminen kotitalouteen kuumien kesäpäivien viimein koittaessa. 

Ilmastointilaitteita onkin tänä päivänä saatavilla eri kokoisia, tehoisia ja ominaisuuksiltaan erottuvia, joten valintaa tehtäessä on tärkeä huomioida viilennettävän huoneen koko. Hyvä nyrkkisääntö on, että yhtä ilmastointilaitetta kohti tulee laskea noin 10 neliömetriä. Esimerkiksi, jos huoneesi on 30 neliömetriä, tulee sinun hankkia vähintään kolmen kilowatin tehoinen ilmastointilaite.

Ilmastointilaitteita, jotka sopivat alle 30 m² kokoisen tilan jäähdyttämiseen

Asuntoautot, veneet ja henkilöautot

Monille saattaa nousta tarve siirrettävään ilmastointilaitteeseen myös asunto- ja henkilöautojen tai veneiden kohdalla. Liikkuvassa ajoneuvossa valinta muuttuukin jo haasteellisemmaksi, sillä laitteen tulee olla pieni ja kevyt, jotta sitä olisi helppo kuljettaa - tehokkuutta unohtamatta.

Hyvänä nyrkkisääntönä tässä käyttötarkoituksessa on valita siis mahdollisimman kevyt ja pienikokoinen laite, joka tarjoaa tarvittavan jäähdytystehon.

Juhlat ja muut tapahtumat

Kesäkuukausien viikonloppuja värittää erilaiset juhlat ja tapahtumat. Näissä tilaisuuksissa voi helposti tulla tukalat paikat, ja tällaisiin tilanteisiin tarvitaan usein suurempi ja tehokkaampi ilmastointilaite, joka pystyy tarjoamaan viilennystä usealle henkilölle samanaikaisesti. Tärkeä tekijä tässäkin on laitteen liikuteltavuus, jotta sitä on helppo siirtää paikasta toiseen tarpeen mukaan.

Energiatehokkuus ja melutaso

Siirrettävää ilmastointilaitetta valittaessa on tärkeää kiinnittää huomiota käyttötarkoituksen lisäksi myös laitteen energiatehokkuuteen. Ilmastointilaitteen energiatehokkuus on hyvä huomioida, sillä se säästää niin rahaa kuin ympäristöä. Energiatehokkuuden lisäksi on hyvä ottaa huomioon laitteen melutaso. Etenkin kotona tai työtilassa käytettävän laitteen melu voi olla häiritsevää, joten se on hyvä huomioida.