Tietosuojakäytännöt

Jotta voimme tarjota maailman parhaan hinta- ja tuotevertailupalvelun, joudumme käsittelemään henkilötietoja. Tietosuojakäytännöissämme kerrotaan, mitä käyttäjiä koskevia tietoja keräämme, miten tietoja käsitellään ja miten suojelemme käyttäjiemme yksityisyyttä.

Lyhyesti henkilötietojen käsittelystämme

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja:

  • Tietoja, jotka ilmoitat meille itse esimerkiksi kyselyn kautta
  • Teknisia tietoja laitteestasi
  • Kuinka navigoit
  • Sijaintitietojasi (perustuen IP-osoitteeseen tai GPS-signaaliin)
  • Olennaisia evästeitä
  • Tietoja yhteistyökumppaneiltamme, asiakkailtamme, mainostajiltamme ja toimittajiltamme

Tarvitsemme henkilötietoja:

  • Palvelumme toimintaan
  • Tukiasioiden hoitamiseen ja virheiden korjaamiseen
  • Kohdennettuihin mainoksiin, tarjouksiin ja suosituksiin
  • Voidaksemme lähettää sinulle tietoja
  • Omien ja muiden Schibsted-palveluiden kehittämiseen
  • Väärinkäytön ennaltaehkäisemiseen, rajoittamiseen ja selvittämiseen

Me emme koskaan myy henkilötietojasi. Sen sijaan jaamme niitä muille Schibsted-yhtiöille ja joskus muille yhteistyökumppaneillemme. Me kirjoitamme aina sopimukset varmistaaksemme, että henkilötietosi ovat turvassa myös siellä.

Johdanto

Näitä tietosuojakäytäntöjä noudatetaan käsiteltäessä henkilökohtaisia tietoja Hintaopas-alustalla eli kun käytät osoitteessa hintaopas.fi olevaa Hintaopas-palvelua ja siihen liittyviä digitaalisia sovelluksia (”Palvelut”). Palvelun tarjoaa Prisjakt Finland Oy, jonka yritystunnus on 2697246-5 (”Hintaopas” tai ”me”).

Tärkeät käsitteet

Henkilökohtaisilla tiedoilla tarkoitetaan tietoja, jotka ovat suoraan tai epäsuorasti yhdistettävissä elossa olevaan luonnolliseen henkilöön. Henkilökohtaisia tietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Joissakin tilanteissa myös IP-osoite ja tiedot käyttäytymisestäsi Palveluita käyttäessäsi voidaan laskea henkilökohtaisiksi tiedoiksi.

Henkilökohtaisten tietojen käsittelyllä tarkoitetaan kaikkea henkilökohtaisten tietojen käyttöä, kuten niiden keräämistä, vaihtamista ja säilyttämistä.

Rekisterinpitäjällä tarkoitetaan sitä tahoa, joka yksin tai yhdessä muiden tahojen kanssa päättää henkilökohtaisten tietojen käsittelyn tarkoituksesta ja tavasta ja jonka vastuulla on viime kädessä varmistaa, että käsittelyssä noudatetaan sovellettavaa henkilötietolakia.

Kerättävät tiedot

Jotta saat yleiskäsityksen siitä, miten tietoja käsitellään, olemme luokitelleet henkilökohtaiset tiedot niiden keräystavan mukaan.

a) Tiedot, jotka annat meille itse

Kun käytät Palveluita ja toimit niiden puitteissa, annat aktiivisesti tietoja itsestäsi. Antamiasi tietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Tähän luokkaan kuuluvia tietoja annat muiden muassa täyttämällä verkkolomakkeita, lähettämällä tukipyyntöjä ja antamalla palautetta näihin tarkoituksiin kehitettyjen toimintojen kautta.

b) Palveluiden käytön yhteydessä kerättävät tiedot

Kun käytät Palveluita, keräämme tietoja käytöstäsi. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi se, mitä Palveluita käytät, millä verkkosivustoilla käyt ja miten käyttäydyt Palveluihin liittyvillä sivustoilla. Tiedot voidaan jakaa seuraaviin luokkiin:

i. Laitettasi ja internetyhteyttäsi koskevat tekniset tiedot

Käytämme palvelinlokeja ja muita työkaluja sellaisten tietojen tallentamiseen, jotka koskevat laitettasi, yhteyttä palveluihimme ja eri laitteiden käyttöä. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi käyttöjärjestelmä, verkkoselaimen versio, IP-osoite, evästeet ja erilaiset ainutkertaiset tunnisteet.

ii. Palveluiden käyttöä ja käyttäjän käyttäytymistä koskevat tiedot

Tallennamme tuotteiden ja palveluiden ostot palvelualustalle. Tallennamme myös tietoja käynneistäsi sivustoilla, joilla Palveluita tarjotaan, sekä käytöksestäsi Palveluita käyttäessäsi. Käyttäytyminen voi kattaa esimerkiksi sen, kuinka liikut sivustolla.

iii. Paikkatiedot

Kun käytät Palveluita, määritämme likimääräisen maantieteellisen sijaintisi käyttämäsi IP-osoitteen perusteella. Jos olet ottanut paikkapalvelut käyttöön laitteellasi, keräämme säännöllisesti lisää ja tarkempia tietoja sijainnistasi. Sijaintitietojesi avulla pystymme tarjoamaan sinulle sisältöä ja mainoksia, jotka sijaintisi perusteella voisivat kiinnostaa sinua. Näitä tietoja voidaan käyttää myös uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen, jotta voimme tarjota sinulle mukautettua sisältöä, kuten artikkeleita ja mainoksia. Jos et halua, että keräämme tarkkoja tietoja maantieteellisestä sijainnistasi, voit milloin tahansa poistaa puhelimesi tai laitteesi paikkapalvelut käytöstä. Tällöin määritämme vain likimääräisen sijaintisi IP-osoitteesi perusteella.

iv. Evästeet ja muut tekniikat, jotka tallentavat tietoja laitteellesi

Kun käyt Palveluita tarjoavilla verkkosivustoilla, käytämme joko suoraan tai kolmansien osapuolten kautta erilaisia tekniikoita, joiden avulla pystymme tunnistamaan sinut käyttäjänä. Lisätietoja tämäntyyppisistä tekniikoista on jäljempänä kohdassa ”Evästeiden ja muiden tekniikoiden käyttö”.

c) Muista lähteistä saadut tiedot

Hintaopas voi myös saada tietoja muista lähteistä – yleensä kumppaneiltaan, asiakkailta, mainostajilta ja toimittajilta. Esimerkiksi mainostajat voivat toimittaa meille tietoja siitä, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun klikkaat verkkosivustollamme näkyvää tuotetta. Profilointitietojen toimittajat taas voivat toimittaa meille todennäköisyyspohjaisia tietoja väestötieteellisestä profiilistasi (kuten koulutustasostasi ja taloutesi koosta). Näiden tietojen avulla pystymme tarjoamaan sinulle relevantimpaa sisältöä ja kiinnostavampia mainoksia.

Miksi käsittelemme ja jaamme sinua koskevia tietoja

Käsittelemme ja jaamme henkilökohtaisia tietojasi muiden, pääasiassa Schibsted Media Groupiin kuuluvien, yritysten kanssa (i) sopimuksellisten velvollisuuksiemme sekä sovellettavassa lainsäädännössä määritettyjen ja sääntelyviranomaisten määrittämien velvollisuuksiemme täyttämiseen, (ii) Palveluidemme tarjoamiseen sinulle ja käyttökokemuksesi parantamiseen, (iii) asiakaspalveluasioiden hoitamiseen ja virheiden korjaamiseen, (iv) hallussamme olevien, sinua koskevien tietojen pohjalta mukautettujen mainosten, tarjousten ja suositusten esittämiseen sinulle, (v) tietojen ja suoramarkkinointiviestien lähettämiseen sinulle sähköpostitse tai muilla tavoin, (vi) markkinatrendien ja tulevan kysynnän analysointiin, (vii) Palveluiden sekä muiden Schibsted Media Groupiin kuuluvien yritysten tarjoamien palveluiden jatkokehittämiseen (esimerkiksi mukauttamalla palveluita käyttäjien toiveiden mukaisesti) ja (viii) Palveluiden väärinkäytön ehkäisemiseen, rajoittamiseen ja tutkimiseen.

Lisätietoja kohdista (ii)–(viii) on jäljempänä.

(ii) Palveluidemme tarjoaminen sinulle ja käyttökokemuksesi parantaminen

Käytämme henkilökohtaisia tietojasi, jotta voimme parantaa sinulle tarjoamiemme palveluiden käytettävyyttä. Tämä liittyy pääasiassa kokemukseesi Palvelun toimintojen käyttämisestä. Henkilökohtaisia tietoja käytetään myös Palveluiden näkymän mukauttamiseen käyttämäsi laitteen mukaan ja siten käyttökokemuksesi parantamiseen.

(iv) Mainosten, tarjousten ja suositusten mukauttaminen

Haluamme tarjota sinulle suosituksia, palveluita ja mainoksia, jotka pohjautuvat kiinnostuksenkohteisiisi ja Palveluiden käyttöösi. Tällaisia ovat esimerkiksi tuote- ja palvelusuositukset, jotka perustuvat tarkastelemiisi ja ostamiisi tuotteisiin ja palveluihin sekä sellaisten muiden käyttäjien kiinnostuksenkohteisiin, joilla esiintyy samankaltaisia käytösmalleja. Näiden tietojen perusteella pystymme tarjoamaan yksittäisille käyttäjille mukautettuja digitaalisia mainoskampanjoita, joiden ansiosta näet käytöksesi, ikäsi ja muiden sinusta keräämiemme tietojen perusteella valittuja mainoksia.

(v) Tietojen ja suoramarkkinointiviestien lähettäminen sinulle

Jos sinulla on aktiivinen käyttäjäsuhde kanssamme, saatamme lähettää sinulle tietoja ja mainoksia sähköpostitse, puhelimitse tai muiden digitaalisten kanavien (kuten sosiaalisen median) kautta, ellet ole kieltänyt sitä. Voit kieltää suoramarkkinoinnin ottamalla yhteyttä meihin.

(vi)–(vii) Markkinatrendien analysointi ja Palveluiden jatkokehitys

Käytämme henkilökohtaisia tietoja käyttäjämallinnukseen sekä markkinatrendien analysointiin ja ymmärtämiseen ja sitä kautta verkkosivustojemme, tuotevalikoimamme ja palveluidemme kehittämiseen.

(viii) Väärinkäytön ehkäiseminen, rajoittaminen ja tutkiminen

Tarvitsemme käyttäjien toimintaan liittyviä tietoja ja teknistä tietoa Palveluiden väärinkäytön erilaisten muotojen ehkäisemiseen, rajoittamiseen ja tutkimiseen. Väärinkäytöllä tarkoitetaan muiden muassa väärennettyjen profiilien käyttöä, roskaviestien lähettämistä, häirintää, käyttösääntöjemme ja ohjeidemme tai muiden Palveluihin liittyvien ehtojen ja käytäntöjen vastaista toimintaa sekä laitonta toimintaa. Jos havaitsemme, että palveluita väärinkäytetään, voimme väärinkäytön jatkumisen estämiseksi jakaa tietoja väärinkäyttöön käytetystä laitteesta tai IP-osoitteesta tunnistuspalvelun kautta.

Tietojen vaihtaminen

Henkilökohtaisia tietojasi luovutetaan muille Schibsted Media Groupiin kuuluville yrityksille sekä Schibsted ASA:n suoraan tai epäsuorasti kokonaan tai osittain omistamille yrityksille siinä määrin kuin niiden luovuttaminen on tarpeen näissä tietosuojakäytännöissä mainituissa tarkoituksissa. Tällaiset yritykset saattavat myös itsenäisesti käsitellä henkilökohtaisia tietojasi, jotta ne voivat mukauttaa ja parantaa käyttökokemustasi sekä parantaa tuotteitaan ja palveluitaan.

Joissakin tapauksissa jaamme tietoja kumppaneidemme kanssa, jotta ne voivat mukauttaa tarjontaansa ja mainontaansa. Solmimamme sopimukset varmistavat, että kumppanimme käsittelevät tietoja sovellettavien henkilötieto- ja tietosuojalakien mukaisesti.

Henkilökohtaisia tietoja voidaan siirtää kolmansille osapuolille, mikäli liiketoiminta tai osa liiketoimintaa ja sen yhteydessä käsiteltävät henkilökohtaiset tiedot myydään tai siirretään. Voimme myös luovuttaa tietojasi, jos lakivelvoite, tuomioistuimen määräys tai valtion säädös velvoittaa meidät tekemään niin tai jos se on tarpeen rikostutkimuksissa tai muissa laillisissa tutkimuksissa auttamiseksi kotimaassa tai ulkomailla. Jos on mitään syytä epäillä, että olet tehnyt Palveluiden käytön yhteydessä rikoksen, tietoja voidaan pyynnöstä luovuttaa viranomaisille.

Emme jaa, myy, siirrä tai muulla tavoin luovuta henkilökohtaisia tietoja muutoin kuin näissä tietosuojakäytännöissä kerrotuilla tavoilla.

Tietojen siirtäminen muihin kuin EU- tai ETA-maihin

Saatamme siirtää henkilökohtaisia tietojasi muissa kuin EU- tai ETA-maissa sijaitseville tahoille. Jos teemme näin, laadimme asianmukaiset sopimukset ja toimimme muuten sovellettavien lakien vaatimusten mukaisesti.

Tietojen säilyttäminen ja poistaminen

Säilytämme henkilökohtaiset tietosi niin kauan kuin se on näissä tietosuojakäytännöissä kerrottujen tarkoitusten vuoksi tarpeen. Kun henkilökohtaisia tietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten tietoja on kerätty, poistamme tai anonymisoimme ne. Käyttäjätilit, joita ei ole käytetty 18 kuukauteen, poistetaan.

Omien tietojen korjaaminen, rajoittaminen ja poistaminen

Voit pyytää rekisteriotetta, jossa kerrotaan käsittelemistämme sinua koskevista tiedoista. Sinulla on oikeus saada nämä tiedot maksutta sovellettavien lakien mukaisesti.

Lisäksi voit milloin tahansa pyytää meitä korjaamaan tai rajoittamaan henkilökohtaisia tietojasi tai poistamaan ne sovellettavien lakien mukaisesti.

Tietoturva

Noudatamme rutiineja ja käytäntöjä, joiden avulla varmistamme, että valtuuttamattomat henkilöt eivät pääse käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi ja että tietojasi käsitellään aina sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Näitä rutiineja ja käytäntöjä ovat muiden muassa riskiarviointi, organisatoriset ja fyysiset keinot, tietojen käsittelyrutiinit sekä henkilökohtaisten tietojen tarkastelua, korjaamista, rajoittamista ja poistamista koskevien pyyntöjen seuranta.

Evästeiden ja muiden tekniikoiden käyttö

Käytämme evästeitä, verkkojäljitteitä, paikallista tallennusta ja muita tekniikoita, jotta ymmärrämme käyttäjiämme ja pystymme analysoimaan heitä koskevia tietoja. Lisätietoja tällaisten tekniikoiden käytöstä on evästekäytännöissämme.

Sosiaalisen median liitännäisten käyttö

Kun käytät Palveluitamme, voit sosiaalisen median liitännäisten (kuten tykkäyspainikkeen) avulla jakaa tietoja Palveluista sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, LinkedInissä ja Twitterissä. Jos jaat tietoja sosiaalisen median liitännäisen kautta, selaimesi välittää sosiaalisen median kanavalle seuraavat tiedot:
a) käyntisi ajankohta (päivämäärä ja kellonaika)
b) väliaikaisesti käyttämäsi sivun URL-osoite
c) IP-osoitteesi
d) käyttämäsi selain
e) käyttämäsi käyttöjärjestelmä
f) käyttäjätunnuksesi ja salasanasi (tarpeen mukaan), etu- ja sukunimesi sekä se, oletko rekisteröitynyt sosiaalisen median kanavan käyttäjäksi
g) tiedot, joiden yhteydessä käytät kyseistä liitännäistä.

Tällaisten tietojen osalta sinun kannattaa tutustua kyseessä olevan sosiaalisen median kanavan ehtoihin. Suosittelemme, että pysyttelet ajan tasalla sen suhteen, missä laajuudessa ja mihin tarkoitukseen tietoja kerätään sosiaalisen median liitännäisten kautta. Voit estää sosiaalisen median liitännäisten käytön selaimesi asetuksista. Huomaathan, että me emme voi vaikuttaa siihen, mitä tietoja sosiaalisen median kanavat keräävät liitännäisten kautta.

Rekisterinpitäjä

Palvelut tarjoaa Prisjakt Finland Oy, joka on myös vastuussa henkilökohtaisista tiedoista.

Kaikki Schibsted Media Groupiin kuuluvat yritykset, jotka käsittelevät Palveluiden käyttöön liittyviä tietoja, toimivat rekisterinpitäjinä oman käsittelynsä yhteydessä, ja niiden on varmistettava, että tietoja käsitellään näiden tietosuojakäytäntöjen ja sovellettavien lakien mukaisesti.

Ota yhteyttä

Jos haluat harjoittaa edellä mainittuja oikeuksiasi tai jos sinulla on kysyttävää näistä tietosuojakäytännöistä, ota meihin yhteyttä. Yhteistietomme saat yhteystietosivulta. Käyttämällä Schibstedin tietosuojakaavaketta, voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme, joka vastaa siitä, että Hintaopas ja Schibsted käsittelee henkilötietojasi oikein.