Tietosuojakäytännöt

Jotta voimme tarjota maailman parhaan hinta- ja tuotevertailupalvelun, joudumme käsittelemään henkilötietoja. Tietosuojakäytännöissämme kerrotaan, mitä käyttäjiä koskevia tietoja keräämme, miten tietoja käsitellään ja miten suojelemme käyttäjiemme yksityisyyttä.

Johdanto

Näitä tietosuojakäytäntöjä noudatetaan käsiteltäessä henkilökohtaisia tietoja Hintaopas-alustalla eli kun käytät osoitteessa hintaopas.fi olevaa Hintaopas-palvelua ja siihen liittyviä digitaalisia sovelluksia (”Palvelut”). Palvelun tarjoaa Prisjakt Finland Oy, jonka yritystunnus on 2697246-5 (”Hintaopas” tai ”me”). Hintaopas on osa Schibsted Media Groupia.

Ellei toisin ilmoiteta, Hintaopas on rekisterinpitäjä sen henkilötietojen käsittelyn osalta, jota tässä käytännössä kuvataan.

Tärkeät käsitteet

Henkilökohtaisilla tiedoilla tarkoitetaan tietoja, jotka ovat suoraan tai epäsuorasti yhdistettävissä elossa olevaan luonnolliseen henkilöön. Henkilökohtaisia tietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Joissakin tilanteissa myös IP-osoite ja tiedot käyttäytymisestäsi Palveluita käyttäessäsi voidaan laskea henkilökohtaisiksi tiedoiksi.

Henkilökohtaisten tietojen käsittelyllä tarkoitetaan kaikkea henkilökohtaisten tietojen käyttöä, kuten niiden keräämistä, vaihtamista ja säilyttämistä.

Rekisterinpitäjällä tarkoitetaan sitä tahoa, joka yksin tai yhdessä muiden tahojen kanssa päättää henkilökohtaisten tietojen käsittelyn tarkoituksesta ja tavasta ja jonka vastuulla on viime kädessä varmistaa, että käsittelyssä noudatetaan sovellettavaa henkilötietolakia.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste

Henkilötietojen käsittelyn laillisuus edellyttää, että meillä on käsittelylle oikeusperuste. Oikeusperuste tarkoittaa tässä tapauksessa, että meidän on kyettävä osoittamaan laissa mainitut perusteet sille, miksi käsittelemme henkilötietoja tiettyyn tarkoitukseen. Esimerkkejä käyttämistämme oikeusperusteista ovat suostumus, oikeutettu etu, sopimus ja lakisääteinen velvoite.

Keräämämme henkilötiedot

Jotta saisit selkeän käsityksen tavastamme käsitellä henkilötietojasi, olemme jakaneet henkilötiedot kolmeen luokkaan sen mukaan, miten niitä kerätään:

a) Sinun meille antamat henkilötiedot

Kun käytät palvelua, saatat antaa meille henkilötietojasi esimerkiksi täyttämällä verkkolomakkeita, luomalla käyttäjätilin, lähettämällä viestejä tukitiimillemme tai antamalla meille palautetta yhteydenottolomakkeellamme. Tähän luokkaan kuuluvat henkilötiedot voivat sisältää nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja muita tietoja sen mukaan, mitä tietoja meille annat.

b) Henkilötiedot, joita keräämme, kun käytät palvelua

Keräämme palvelua käyttäessäsi tietoja siitä, miten käytät palvelua, kuten esimerkiksi, mitä palvelun osia käytät, mitä tuotteita katselet ja miten toimit sivustoilla, jotka tarjoavat palvelua. Nämä tiedot voidaan jakaa kolmeen kategoriaan:

i. Laitettasi ja internetyhteyttäsi koskevat tekniset tiedot

Keräämme palvelinlokien ja muiden työkalujen avulla tietoja laitteestasi, käyttämästäsi yhteydestä palveluun ja siitä, miten käytät palvelua eri laitteilla. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi käyttöjärjestelmä, verkkoselaimen versio, IP-osoite, evästeet ja erilaiset ainutkertaiset tunnisteet. Käytämme näitä tietoja muun muassa palvelun tarjoamiseen muistamalla asetuksesi sekä järjestelmiemme vianmääritykseen.

ii. Palvelun käyttöä koskevat tiedot

Keräämme tietoja siitä, miten olet vuorovaikutuksessa palvelun kanssa, mukaan lukien se, mistä olet kiinnostunut, miltä käyntisi palvelussa näyttää ja mitä mainoksia klikkaat. Tallennamme lisäksi tietoja käynneistäsi sellaisilla verkkosivustoilla, joilla palvelua tarjotaan, sekä siitä, miten toimit näillä verkkosivustoilla.

iii. Paikkatiedot

Kun käytät Palveluita, määritämme likimääräisen maantieteellisen sijaintisi käyttämäsi IP-osoitteen perusteella. Jos olet ottanut paikkapalvelut käyttöön laitteellasi, keräämme säännöllisesti lisää ja tarkempia tietoja sijainnistasi. Jos et halua meidän keräävän tarkkoja tietoja maantieteellisestä sijainnistasi, voit ottaa sijaintipalvelut pois käytöstä laitteellasi. Tämän jälkeen keräämme vain tietoja summittaisesta maantieteellisestä sijainnistasi IP-osoitteesi perusteella.

iv. Evästeet ja muut tekniikat, jotka tallentavat tietoja laitteellesi

Kun käyt Palveluita tarjoavilla verkkosivustoilla, käytämme joko suoraan tai kolmansien osapuolten kautta erilaisia tekniikoita, joiden avulla pystymme tunnistamaan sinut käyttäjänä. Lisätietoja tämäntyyppisistä tekniikoista on jäljempänä kohdassa ”Evästeiden ja muiden tekniikoiden käyttö”.

c) Henkilötiedot muista lähteistä

Saatamme saada henkilötietoja myös muilta osapuolilta eli henkilötietoja, joita ei kerätä suoraan sinulta käyttäjänä. Tällaisia osapuolia voivat olla Schibsted Media Groupin yritykset, mainostajat, mainosverkostot, viranomaiset tai yhteistyökumppanimme. Joku kumppaneistamme voi esimerkiksi antaa meille tietoja siitä, miten olet toiminut sen jälkeen, kun klikkasit tuotetta palvelussa. Toinen esimerkki on se, että kumppanimme toimittavat profilointia koskevia tietoja, jotka kertovat todennäköisistä kiinnostuksenkohteistasi, mikä auttaa meitä optimoimaan omaa ja Schibstedin markkinointia ja kampanjoita.

Miksi käsittelemme henkilötietoja

Jotta ymmärtäisit käyttäjänä, miksi käsittelemme henkilötietoja, olemme päättäneet luokitella henkilötietojen käsittelyn sen tarkoituksen perusteella. Käsittelemme henkilötietoja moniin erilaisiin tarkoituksiin, nimittäin seuraaviin:

i) sopimusvelvoitteiden täyttäminen
ii) lakisääteisten vaatimusten noudattaminen
iii) palvelun tarjoaminen, mukaan lukien asiakaspalvelutapausten käsittely
iv) palveluun tulevan ja sieltä lähtevän liikenteen analysointi
v) kohdennettujen mainosten tarjoaminen palvelun ulkopuolella
vi) uutiskirjeiden ja vastaavien viestien lähettäminen käyttäjillemme
vii) palveluidemme räätälöinti, mukaan lukien oma ja Schibstedin mainonta ja
viii) palvelun virheiden korjaaminen ja väärinkäytösten selvittäminen.

Lisätietoja kohdista (iii)–(viii) on jäljempänä.

iii) Palvelun tarjoaminen, mukaan lukien tukiasiat

Käsittelemme henkilötietoja, jotta voimme tarjota toimivan ja käyttäjäystävällisen palvelun, mukaan lukien palvelun räätälöinti tekniseen käyttäjätilanteeseesi ja palvelussa tekemiesi valintojen mukaan. Henkilötietojen käsittely tähän tarkoitukseen käsittää myös sen, että käsittelemme tietoja voidaksemme käsitellä tukipyyntöjä ja huomioida käyttäjien antamaa palautetta.

Henkilötietojen käsittely tätä tarkoitusta varten perustuu oikeutettuun etuumme tarjota palveluun liittyviä perustoimintoja ja palvelua.

iv) Palveluun tulevan ja sieltä lähtevän liikenteen analysointi

Haluamme luoda parhaat mahdolliset olosuhteet palvelun parantamiseksi. Siksi keräämme tietoja liikenteestä palvelussa sekä palvelun tarjoamille verkkosivustoille ja sovelluksiin. Tällaiset tiedot auttavat meitä ymmärtämään käyttäjiämme ja markkinoiden trendejä, tunnistamaan palvelun kehittämismahdollisuuksia ja paljon muuta. Loppujen lopuksi Hintaoppaan käyttökokemus paranee.

Henkilötietojen käsittely tätä tarkoitusta varten perustuu oikeutettuun etuumme analysoida ja parantaa palvelua. Voit kuitenkin halutessasi poistaa käytöstä analyysitoiminnon ja henkilötietojen käsittelyn tätä tarkoitusta varten henkilötietoasetuksissamme.

v) Kohdennettujen mainosten tarjoaminen palvelun ulkopuolella

Haluamme tavoittaa käyttäjämme kohdennetuilla mainoksillamme ja muilla markkinointimenetelmillä silloinkin, kun he ovat muilla verkkosivustoilla ja sovelluksissa. Meidän on käsiteltävä henkilötietoja saadaksemme tietoa sinua kiinnostavista asioista. Tämä tarkoittaa tietoja siitä, mistä olet ollut kiinnostunut palvelua käyttäessäsi, sekä maantieteellistä sijaintiasi ja demografista profiiliasi koskevia tietoja. Jakamalla tällaisia tietoja mainosverkostoille ja markkinointialustoille, kuten Facebookille, Googlelle ja AppNexukselle, voimme todennäköisyyteen perustuen mukauttaa mainontaamme ja mitata sen vaikutuksia markkinointianalyysien avulla.

Facebook ja Google ovat rekisterinpitäjiä, kun ne käsittelevät henkilötietoja tähän tarkoitukseen. AppNexuksen osalta henkilötietojen rekisterinpitäjät vaihtelevat sen mukaan, miten ja kenen toimesta henkilötietoja kerätään. Ota yhteyttä, jos haluat tietää enemmän näiden toimijoiden vastuusta ja siitä, miten käyttäjä voi hallita niiden suorittamaa henkilötietojen käsittelyä.

Henkilötietojen käsittely palvelun ulkopuolisten kohdennettujen mainosten tarjoamiseksi perustuu oikeutettuun etuumme. Jaamme henkilötietoja Facebookille ja Googlelle näihin tarkoituksiin. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja siitä, miten jaamme henkilötietoja Facebookille ja Googlelle. Voit poistaa käytöstä henkilötietojen jakamisen Facebookille ja Googlelle milloin tahansa henkilötietoasetukset-kohdassa.

vi) Uutiskirjeiden, hintavahtien ja vastaavien viestien lähettäminen käyttäjillemme

Jos sinulla on aktiivinen käyttäjätili palvelussamme tai jos tilaat sähköisiä viestejämme, saatamme lähettää sinulle tarjouksia ja markkinointia sisältäviä sähköposteja. Tämäntyyppisiä tarjouksia tai markkinointiviestejä voidaan lähettää myös muiden digitaalisten kanavien kautta, kuten sosiaalisessa mediassa. Voit halutessasi milloin tahansa kieltäytyä näistä postituksista ottamalla yhteyttä meihin.

Henkilötietojen käsittely tätä tarkoitusta varten perustuu oikeutettuun etuumme sikäli kuin sinulla on aktiivinen käyttäjätili palvelussamme, tai se perustuu suostumukseesi siinä tapauksessa, että olet aktiivisesti tilannut uutiskirjeitämme ja tarjouksiamme. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa ottamalla yhteyttä meihin.

vii) Palveluidemme sisällön räätälöinti

Haluamme luoda palvelussamme henkilökohtaisen käyttäjäkokemuksen muun muassa mukauttamalla palvelua käyttäjän omien mieltymysten perusteella. Tämä tarkoittaa myös mainosten ja markkinoinnin mukauttamista palvelussa sekä muilla Schibsted Media Groupin yritysten ylläpitämillä sivustoilla tai sovelluksissa.

Tätä tarkoitusta varten käsiteltyjä henkilötietoja ovat käyttäjän käyttäytyminen, IP-osoitteet, ostohistoria ja summittainen maantieteellinen sijainti. Nämä tiedot lisäävät todennäköisyyttä, että saat itsellesi merkityksellistä mainontaa, kun olet palvelussa tai muilla Schibsted Media Groupin yritysten tarjoamilla sivustoilla tai sovelluksissa.

Schibsted Sverige vastaa rekisterinpitäjänä henkilötietojen käsittelystä, jotta se voi tarjota relevanttia mainontaa Schibsted Media Groupin yritysten tarjoamilla verkkosivustoilla. Lue lisää Schibstedin henkilötietojen käsittelystä heidän henkilötietokäytännöstään.

Oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle tätä tarkoitusta varten on oikeutettu etumme parantaa palveluidemme ja Schibstedin mainonnan asiakaskokemusta. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä kohdassa henkilötietoasetukset.

viii) Palvelun virheiden korjaaminen ja väärinkäytösten selvittäminen

Käsittelemme henkilötietoja, jotka liittyvät käyttäjien toimintoihin palvelussa, jotta voimme korjata järjestelmämme virheitä. Tämä on olennainen osa palvelua koskevaa turvallisuustyötä. Käsittelemme henkilötietoja myös voidaksemme selvittää palvelun väärinkäyttöä ja seurata niitä verkkosivuja ja sovelluksia, joissa palvelua tarjotaan. Väärinkäyttö tarkoittaa muun muassa väärien profiilien luomista, häirintää sekä ehtojemme tai kulloinkin sovellettavan lainsäädännön vastaista toimintaa.

Jos havaitsemme tai epäilemme palvelun väärinkäyttöä, voimme jakaa henkilötietojasi muille osapuolille tällaisten väärinkäytösten tutkimiseksi ja torjumiseksi.

Henkilötietojen käsittely tätä tarkoitusta varten perustuu oikeutettuun etuumme tarjota turvallista palvelua.

Tietojen vaihtaminen

Henkilökohtaisia tietojasi luovutetaan muille Schibsted Media Groupiin kuuluville yrityksille sekä Schibsted ASA:n suoraan tai epäsuorasti kokonaan tai osittain omistamille yrityksille siinä määrin kuin niiden luovuttaminen on tarpeen näissä tietosuojakäytännöissä mainituissa tarkoituksissa. Tällaiset yritykset saattavat myös itsenäisesti käsitellä henkilökohtaisia tietojasi, jotta ne voivat mukauttaa ja parantaa käyttökokemustasi sekä parantaa tuotteitaan ja palveluitaan.

Jaamme joissakin tapauksissa henkilötietoja yhteistyökumppaneillemme, jotta he voivat esimerkiksi mukauttaa tarjouksia ja markkinointia tarpeidesi mukaan. Teemme sopimuksia varmistaaksemme, että tällaiset kumppanit käsittelevät henkilötietoja kulloinkin sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Henkilökohtaisia tietoja voidaan siirtää kolmansille osapuolille, mikäli liiketoiminta tai osa liiketoimintaa ja sen yhteydessä käsiteltävät henkilökohtaiset tiedot myydään tai siirretään. Voimme myös luovuttaa tietojasi, jos lakivelvoite, tuomioistuimen määräys tai valtion säädös velvoittaa meidät tekemään niin tai jos se on tarpeen rikostutkimuksissa tai muissa laillisissa tutkimuksissa auttamiseksi kotimaassa tai ulkomailla. Jos on mitään syytä epäillä, että olet tehnyt Palveluiden käytön yhteydessä rikoksen, tietoja voidaan pyynnöstä luovuttaa viranomaisille.

Emme jaa, myy, siirrä tai muulla tavoin luovuta henkilökohtaisia tietoja muutoin kuin näissä tietosuojakäytännöissä kerrotuilla tavoilla.

Tietojen siirtäminen muihin kuin EU- tai ETA-maihin

Saatamme siirtää henkilötietojasi kolmansiin maihin eli EU:n/ETA:n ulkopuolisiin maihin. Pyrimme niin tehdessämme varmistamaan henkilötietojesi asianmukaisen suojan kulloinkin sovellettavien oikeudellisten vaatimusten mukaisesti.

Henkilötietojen säilytysaika

Käsittelemme henkilötietoja vain niin kauan kuin se on tarpeen tässä tietosuojakäytännössä esitettyjen tarkoitusten täyttämiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että käsittelemme henkilötietoja vain niin kauan kuin on tarpeen sen tarkoituksen täyttämiseksi, jota varten kyseiset henkilötiedot on kerätty. Poistamme esimerkiksi käyttäjätilejä, joita ei ole käytetty 18 kuukauteen.

Kun henkilötietoja ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on alun perin kerätty, anonymisoimme tai poistamme ne.

Oikeutesi

Sinulla on käyttäjänä useita henkilötietojesi käsittelyä koskevia oikeuksia. Kaikki oikeudet eivät ole ehdottomia, vaan osa niistä saattaa olla rajoitettuja. Sinulla on seuraavia henkilötietojesi käsittelyyn liittyviä oikeuksia:

i) oikeus tietoon
ii) oikeus rekisteriotteisiin
iii) oikeus tietojen oikaisemiseen
iv) oikeus henkilötietojesi poistamiseen ("oikeus tulla unohdetuksi")
v) oikeus käsittelyn rajoittamiseen
vi) oikeus tietojen siirrettävyyteen
vii) oikeus vastustaa käsittelyä.

Kun pyydät henkilötietojesi poistamista meiltä, anonymisoimme viestisi, tekemäsi arviot sekä käyttäjätilisi. Tämä tarkoittaa, että kirjoittamasi arviot tai viestit, jotka on julkaistu palvelussa, säilytetään, jos ne eivät sisällä henkilötietoja, mutta niiden lähettäjäksi merkitään anonyymi käyttäjätili. Tärkein syy sille, että emme poista arvioita tai viestejä on, että ne ovat tärkeä osa Hintaopasta. Ilman niitä Hintaopas menettäisi merkitystään. Jos haluat poistaa arviosi tai viestisi palvelusta, sinun on tehtävä se ennen kuin pyydät henkilötietojesi poistamista meiltä.

Tietoturva

Noudatamme rutiineja ja käytäntöjä, joiden avulla varmistamme, että valtuuttamattomat henkilöt eivät pääse käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi ja että tietojasi käsitellään aina sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Näitä rutiineja ja käytäntöjä ovat muiden muassa riskiarviointi, organisatoriset ja fyysiset keinot, tietojen käsittelyrutiinit sekä henkilökohtaisten tietojen tarkastelua, korjaamista, rajoittamista ja poistamista koskevien pyyntöjen seuranta.

Evästeiden ja muiden tekniikoiden käyttö

Käytämme evästeitä, verkkojäljitteitä, paikallista tallennusta ja muita tekniikoita, jotta ymmärrämme käyttäjiämme ja pystymme analysoimaan heitä koskevia tietoja. Lisätietoja tällaisten tekniikoiden käytöstä on evästekäytännöissämme.

Sosiaalisen median liitännäisten käyttö

Kun käytät Palveluitamme, voit sosiaalisen median liitännäisten (kuten tykkäyspainikkeen) avulla jakaa tietoja Palveluista sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, LinkedInissä ja Twitterissä. Jos jaat tietoja sosiaalisen median liitännäisen kautta, selaimesi välittää sosiaalisen median kanavalle seuraavat tiedot:
a) käyntisi ajankohta (päivämäärä ja kellonaika)
b) väliaikaisesti käyttämäsi sivun URL-osoite
c) IP-osoitteesi
d) käyttämäsi selain
e) käyttämäsi käyttöjärjestelmä
f) käyttäjätunnuksesi ja salasanasi (tarpeen mukaan), etu- ja sukunimesi sekä se, oletko rekisteröitynyt sosiaalisen median kanavan käyttäjäksi
g) tiedot, joiden yhteydessä käytät kyseistä liitännäistä.

Hintaopas ei ole rekisterinpitäjänä vastuussa sellaisesta henkilötietojen käsittelystä, joka tapahtuu sen jälkeen, kun olet jakanut tietoja palvelussa olevien sosiaalisten laajennusten kautta. Rekisterinpitäjiä ovat sen sijaan ne sosiaaliset mediat, jotka tarjoavat näitä laajennuksia. Tästä syystä viittaamme kyseiseen sosiaaliseen mediaan, jos haluat lukea lisää henkilötietojen käsittelystä niiden sosiaalisten laajennusten puitteissa, joita käytämme. Huomaathan, että voit estää sosiaaliset laajennukset selaimesi asetuksista.

Ota yhteyttä

Jos haluat harjoittaa edellä mainittuja oikeuksiasi tai jos sinulla on kysyttävää näistä tietosuojakäytännöistä, ota meihin yhteyttä. Yhteistietomme saat yhteystietosivulta. Käyttämällä Schibstedin tietosuojakaavaketta, voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme, joka vastaa siitä, että Hintaopas ja Schibsted käsittelee henkilötietojasi oikein.