Järjestä omat jalkapallon EM-kisat

Muun maailman eläessä otteluohjelmien mukaan sinä voit itse päättää kisojesi aikataulun.

Teksti:
Daniel Haaf

Julkaistu:
24 huhtikuu 2021

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä.

Jalkapallon EM-kisat alkavat pian, ja lajin ystäville on luvassa hektinen kuukausi.

Jos olet kiinnostunut jalkapallosta mutta et halua elää kisojen otteluaikataulujen mukaan, voit aina unohtaa television katselun ja järjestää omat kisat tietokoneella, puhelimella tai konsolilla.

Kaiken lisäksi voit itse vaikuttaa lopputulokseen ja valita pelattavat ottelut – missä ikinä oletkaan. Tässä artikkelissa kerromme kymmenestä enemmän tai vähemmän tunnetusta jalkapallopelistä. Mikä on sinun suosikkisi?

Huomioitavaa

💰 Jotkin pelit edellyttävät kalliiden pelaajapakettien ostamista, mikäli haluat joukkueeseesi parhaat pelaajat.

⚽️ Ei ole taattua, että suosikkipelissäsi on kaikki oikeat joukkueet – se riippuu peliin kunakin vuonna hankituista lisensseistä.

📉 Ostamalla vuoden 2020 FIFA- tai PES-peliversion voit säästää rahaa hyvästä pelikokemuksesta tinkimättä.

6 jalkapallopeliä tietokoneelle ja pelikonsolille

FIFA 21

FIFA-sarja ei juuri esittelyä kaipaa. Sarjan ensimmäinen peli julkaistiin jo vuonna 1993, ja vuosien saatossa se on saanut niin tunnustusta kuin kritiikkiäkin. Uusin versio on FIFA 21, joka tukee uusimpia pelikonsoleita. Sen grafiikka on hitusen parempaa kuin viime vuoden FIFA 2020 ‑pelin, ja siinä on myös muita pieniä parannuksia.

eFootball PES 2021

eFootball PES ei jää suosiossa kauaksi FIFAsta. Vuoden 2021 versiota on päivitetty hieman viime vuoden PES 2020 ‑pelistä. Erot ovat vähäisiä: peliin on tehty pieniä parannuksia, ja joukkuekokoonpanoa on päivitetty. Suurempia muutoksia on tulossa vasta myöhemmin tänä vuonna julkaistavan eFootball PES 2022 ‑pelin myötä. Jos sinulla on jo PES 2020, voit hankkia siihen uusia joukkueita ostamalla Season Updaten. Muussa tapauksessa kannattaa odottaa versiota 2022.

Football Manager 2021

Haluatko rakentaa joukkueen ja johtaa sen voittoon kentän ulkopuolella? Siinä tapauksessa sinun kannattaa kokeilla Football Manager 2021 ‑peliä, jossa saat päättää, keitä pelaajia joukkueessa on, ketkä heistä pääsevät kentälle ja miten seura jää historiankirjoihin.

Rocket League

Pidätkö sekä jalkapallosta että nopeista autoista? Siinä tapauksessa Rocket League on sinun pelisi. Sitä pelataan futuristisella superareenalla muskeliautoilla. Valitse vain suosikkiautosi, kiidä halki ilmojen ja tönäise jättimäinen pallo maaliin. Ole kuitenkin varuillasi – et ole kentällä yksin, ja taklauksissa pölykapselit lentelevät kaikkiin ilmansuuntiin.

Pixel Cup Soccer 17

Kuka kaipaa aidonnäköistä grafiikkaa, kun pikseligrafiikkakin on olemassa? Pixel Cup Soccer 17 tarjoaa hauskan ja erilaisen pelikokemuksen, jossa pelikenttä näkyy vinosti sivusta ja grafiikka on pikselimäistä. 8-bittistä muistuttava äänimaailma tuo mieleen ennemminkin Nintendo NES:n kuin nykyajan tietokoneen tai pelikonsolin. Peliä voi pelata yksin, kaverin kanssa jaetulla näytöllä tai muita vastaan internetissä.

  • PC (Steam)

Kopanito All-Stars Soccer

Jalkapalloa ja erikoishyökkäyksiä? Kyllä kiitos! Kopanito All-Stars Soccer on hieman erilainen jalkapallopeli, jossa on loistava grafiikka ja ovelia ominaisuuksia, joita ei jalkapallokentällä yleensä näe. Vastustajan voi jäädyttää (kirjaimellisesti), palloa voi liikuttaa magneetilla, ja pelaaja voi liikkua kentällä teleporttaamalla. Pelissä ei ole tuomareita asettamassa turhia kieltoja. Kopanito All-Stars Soccer sopii pelattavaksi niin yksin kuin muiden kanssa internetin välitykselläkin.

  • PC (Steam)

4 jalkapallopeliä matkapuhelimille

FIFA 2021 ja eFootball PES 2021

Kaksi suurinta jalkapallopeliä ovat toki saatavilla myös puhelimelle. Molemmat toimivat sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmässä ja myös iPadilla. Pelata voi joko keinoälyvastustajia tai omia kavereita vastaan. Valitse suosikkijoukkueesi ja -pelaajasi, mutta ole tarkkana. Kummassakin pelissä myydään nimittäin kalliita korttipaketteja, joita ostamalla saat käyttöösi jalkapallomaailman parhaat pelaajat.

Football Manager 2021 Touch

Jos huolehdit mieluummin jalkapallon taktisesta puolesta kuin kuljetat palloa itse, kokeile Football Manager 2021 Touchia. Siinä voit rakentaa oman joukkueesi ja johdattaa sen menestykseen puhelimellasi. Football Manager 2021 Touchissa on monia samoja toimintoja kuin pelin tietokoneversiossakin, mutta se soveltuu lyhyempiin pelisessioihin paremmin.

Rumble Stars

Oletko kyllästynyt Zlataniin, Ronaldoon ja Beckhamiin? Entä jos heidän tilallaan olisikin panda, krokotiili ja härkä? Rumble Stars on ei ole ihan tavallinen jalkapallopeli, sillä siinä pelaavat ihmisten sijaan eläimet. Pelin edetessä saataville tulee uusia, hauskoja pelaajia. Luo joukkue, jota vastustaja ei kykene pysäyttämään. Käytettävissä on ainutlaatuisia pelitaitoja, joita ei jalkapallokentillä ole aiemmin nähty.

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä. Daniel Haaf saa kiinni osoitteesta [email protected]