Kuukauden peli – The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Zelda-klassikkopeli on vihdoin saatavilla paremman grafiikan kera

Teksti:
Daniel Haaf

Julkaistu:
24. kesäkuu 2021

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä.

Vuonna 2011 julkaistusta The Legend of Zelda ‑alkuperäispelistä julkaistiin 16.7. parannettu versio The Legend of Zelda: Skyward Sword HD.

Nintendo on siistinyt pelin grafiikkaa huomattavasti, joten se näyttää Switch-konsoleilla nyt paljon paremmalta. Kaiken kukkuraksi peli on nyt amiibo-yhteensopiva.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD toimii niin TV-, pöytä- kuin käsikäyttötilassakin.

Digitaalinen versio vie tilaa noin 7,1 Gt. Se on alle puolet vuonna 2017 julkaistun Breath of the Wildin tarvitsemasta tilasta.

Skyward Swordin tarina

The Legend of Zelda: Skyward Sword ‑pelissä pelaaja on Skyloftin kaupungissa syntynyt ja varttunut Link, joka matkaa pilvissä ja maan päällä sijaitsevien kaupunkien välillä taistelemassa maamaailmaan kyntensä iskeneitä pahuuden voimia vastaan.

Hänen täytyy myös pelastaa lapsuudenystävänsä Zelda, jonka kaappaa pelin alussa demonilordi Ghirahim, yksi The Legend of Zelda: Skyward Sword HD ‑pelin entuudestaan tutuista vihollisista.

Apunaan pimeyden voimia vastaan Linkillä on Fi-henki ja Skyward Sword ‑miekka sekä suuri lintu Crimson Loftwing, joka muodostaa pelin alussa vahvan yhteyden Linkiin ja kuljettaa häntä sitten maailmasta toiseen. 

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD ‑pelin perustiedot

  • Pelityyppi: seikkailuroolipeli
  • Kesto: päätarina n. 40 h
  • Latauspaketin koko: n. 7,1 Gt
  • Järjestelmä: Switch
  • Pelimaailma: puoliavoin
  • Julkaisupäivä: 16.7.2021

Toimii 1080p-resoluutiolla ja 60 kuvan sekuntitaajuudella

Amiibo-yhteensopiva

Parannettu Joy-Con-ohjaus

Paremman näköinen grafiikka

Kaikkien Switch-pelitilojen tuki

Pilvitallennusmahdollisuus

Uudet Skyward Sword ‑teemaiset Joy-Con-ohjaimet. Kuva: Nintendo

Skyward Sword ‑teemaiset Nintendo Joy-Con ‑ohjaimet

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD ‑pelin ohessa julkaistiin myös uudet peliaiheiset Joy-Con-ohjaimet.

Ne ovat käytännössä aivan samanlaiset kuin tavallisen Switchin mukana tulevat ja erikseen ostettavat ohjaimetkin – ainoa ero ovat pelin mukaiset kuvat ja värit. Vasemman ohjaimen aiheena on The Hylian Shield ja oikean The Master Sword.

Liiku maailmojen välillä uuden amiibon seurassa. Kuva: Nintendo

Uusi Zelda ja Loftwing ‑amiibo

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD ‑pelin ja Joy-Con-ohjainten lisäksi julkaistiin myös uusi amiibo, joka esittää Zeldaa ja hänen Loftwing-lintuaan.

Kun sinulla on tämä amiibo, et ole tallennuspisteiden varassa halutessasi siirtyä maailmasta toiseen. Voit liikkua maailmojen välillä milloin haluat – jopa ollessasi luolassa.

Tämä on suuri parannus alkuperäispelistä, mutta joudut toki pulittamaan joitakin kymppejä amiibosta, jolla et välttämättä muuten tee mitään.