Kuukauden peli – Warcraft 3: Reforged

Kuukauden peli on Warcraft 3: Reforged. Vuonna 2002 julkaistun klassikkopelin Warcraft III:n odotetussa uudisversiossa on entistä parempi grafiikka ja uudistettuja videokohtauksia.

Warcraft III: Reforged on vihdoin markkinoilla. Kyseessä on vuonna 2002 julkaistun Warcraft III -pelin odotettu uudisversio.

Blizzard julkisti pelin jo BlizzCon 2018 -tapahtumassa, ja julkaisua suunniteltiin alun perin viime vuodelle. Viivästysten vuoksi julkaisu siirtyi kuitenkin alkuvuoteen 2020, ja nyt pelin voi ostaa suoraan Blizzardilta.

Pelissä on yhä alkuperäispelin tunnelma, ja Blizzardin mukaan uudistuksissa on keskitytty lähinnä pelin visuaalisuuden parantamiseen. Ajatuksena on, että Warcraft III: Reforged -pelikokemus on samanlainen kuin Warcraft III:n tarjoama elämys vuonna 2002 mutta grafiikka on hienompaa ja peli sopii paremmin nykyajan tietokoneille.

Mikä Warcraft III: Reforged on?

Warcraft III: Reforged on vuonna 2002 julkaistun Warcraft III -pelin paranneltu versio. Tyypiltään se on reaaliaikastrategiapeli, jossa pelaaja hallitsee neljää eri rotua ja Warcraft-maailmasta tuttuja sankareita. Tavoitteena on pelastaa Azeroth demoniruhtinas Mal'Ganisilta.

Peli jatkuu siitä, mihin Warcraft II päättyi. Siinä on 62 erilaista haastavaa tehtävää ja moninpelimahdollisuus verkossa. Halutessaan pelaajat voivat personoida peliä ja luoda omia kenttiään, joissa he voivat haastaa muita pelaajia. Warcraft III: Reforged -pelistä julkaistaan sekä tietokone- että konsoliversio.

  • Parannettu grafiikka
  • 62 tehtävää, jotka kattavat suuria osia Azerothista
  • Yli 4 tunnin verran uudistettuja videokohtauksia
  • Reaaliaikastrategiapeli, jossa sankarikeskeinen pelityyli
  • Neljä mahtavaa Warcraft-maailman rotua
  • Tutkittavana runsaasti pelivaihtoehtoja
  • Modaustuki – myös Warcraft III -alkuperäispelille
  • Päivitetty rajapinta ja tasapainotus
  • Nykyaikaiset toiminnot Battle.netin kautta
  • Mukana vanha Warcraft III ja The Frozen Throne

Milloin Warcraft III: Reforged julkaistaan?

Blizzard suunnitteli alun perin julkaisevansa pelin vuoden 2019 aikana. Julkaisua jouduttiin kuitenkin lykkäämään vuoden 2020 alkuun. Warcraft III: Reforged on ollut pelattavissa 29.1.2020 alkaen, ja sen voi ostaa suoraan Battle.net-palvelusta. Kirjoitushetkellä pelistä on saatavilla vain tietokoneversio, mutta konsoliversio on tarkoitus julkaista myöhemmin.

Voinko pelata klassista Warcraft III:a?

Vanhaa, klassista Warcraft III -peliä on mahdollista pelata kahdella tavalla. Uudessa Reforged-versiossa voidaan vaihdella uuden ja vanhan grafiikan välillä. Niinpä Warcraft III:n tunnelmaan pääsee helposti asentamatta vuonna 2002 julkaistua alkuperäispeliä. Halukkaat voivat kuitenkin pelata myös aitoa vanhaa versiota. Warcraft III sekä The Frozen Throne -laajennus tulevat nimittäin Warcraft III: Reforged -pelin mukana. Mukana on myös editori, jolla pelaajat voivat luoda omaa materiaaliaan.

Tukeeko Warcraft III: Reforged modausta?

Warcraft III: Reforged tukee modausta. Alkuperäispelissä modaukseen käytettiin Blizzardin JASS-kieltä, mutta nyt rinnalle on tullut huomattavasti helpompi ja laajemmassa käytössä oleva Lua-kieli, jota myös World of Warcraft tukee. Warcraft III: Reforged -pelissä modaus onnistuu siis sekä JASS- että Lua-kielillä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Warcraft III:n todella vanhojen modausten kanssa saattaa esiintyä ongelmia, vaikka Blizzard onkin ilmoittanut, että niistä useimpien pitäisi toimia ongelmitta.

Täytyykö Warcraft I ja II pelata läpi ennen Warcraft III:a?

Ei tarvitse. Warcraft III:n tarinaan pääsee mukaan tuosta vain. Toki vanhempien pelien tai World of Warcraftin pelaamisesta on silti hyötyä, sillä niiden pohjalta on helpompi ymmärtää, mitä tapahtuu ja miksi. Lisäksi muita pelejä pelaamalla saa paremman kuvan eri hahmoista ja niiden roolista Warcraft-maailmassa.

Miten tehokas tietokone Warcraft III: Reforged -pelin pelaamiseen tarvitaan?

Warcraft III: Reforged -pelin järjestelmävaatimukset ovat verrattain vaatimattomat. Blizzardin vähimmäisvaatimuksissa on peräti kymmenen vuotta vanhoja suorittimia ja näytönohjaimia. Pienin näytön resoluutio on 800 x 600 pikseliä. Jos tietokoneesi täyttää vähimmäisvaatimukset nipin napin, sitä kannattaa ehkä päivittää, jotta pelikokemus on parempi. Muuten grafiikka saattaa olla toivottua huonompaa, kenttien latausajat voivat olla pidempiä eikä peli välttämättä toimi yleisesti ottaen kaikista sutjakkaimmin.

Mistä Warcraft III: Reforged -pelin voi ostaa?

Warcraft III: Reforged -peliä myydään ainoastaan Blizzardin omassa Battle.net-verkkokaupassa. Versioita on kaksi: Standard Edition ja Spoils of War Edition. Normaaliversion hinta on 30 euroa ja erikoisversion 40 euroa. Spoils of War Edition sisältää lisäesineitä, joita voidaan käyttää myös muissa Blizzardin peleissä, kuten Diablo III:ssa ja World of Warcraftissa.

Täällä voit tutustua versioihin ja ostaa Warcraft III: Reforged -pelin.