Kuukauden peli: Animal Crossing: New Horizon

Kuukauden peli on Animal Crossing: New Horizon

Vihdoinkin Animal Crossing tulee Nintendo Switchiin. Suosittu elämäsimulaattori on lumonnut suuren määrän pelaajia ympäri maailmaa, niin lapsia kuin aikuisia, söpöllä luonteellaan ja avoimella pelityylillään.

Hallitse hahmoasi ja luo oma paratiisisi pienelle saarelle – joko itsellesi tai ystäviesi kanssa.

Animal Crossing on lapsille sopiva, elämäsimulaattorityyppinen TV-pelisarja Nintendolta. Pelisarja on saatavilla erilaisille pelikonsoleille japanilaiselta pelijättiläiseltä.

Avoimella pelityylillä Nintendo antaa sinulle vapaat kädet liikkua pienellä saarella. Keskustele muiden saaren asukkaiden kanssa, sisusta persoonallinen asunto ja kerää erilaisia materiaaleja omien tavaroiden luomiseksi. Sinä valitset itse tien eteenpäin.

Animal Crossing esiteltiin Japanissa vuonna 2001 nimellä Animal Forest. Sittemmin peli on ollut menestys muun muassa useina Nintendo 3DS - ja Wii U -versioina.

Kolme suurta uutisia Animal Crossingista: New Horizon

Animal Crossing -sarja on kehittynyt vuosien varrella paljon ja New Horizon tarjoaa useita jännittäviä uutisia. Tässä käymme läpi joitakin niistä.

Ensimmäinen merkittävä uutinen on, että hahmosi New Horizonissa aloittaa täysin tyhjin käsin. Aiemmissa peleissä he aloittivat olemassa olevasta kylästä saarella. Muutos johtuu siitä, että Nintendo haluaa antaa pelaajille paremman mahdollisuuden valita oman paikkansa, jonne he haluavat rakentaa asuntonsa.

Ajatuksena on voida tuntea, että rakennat oman kokemuksesi kokonaan alusta alkaen ilman tarpeetonta pelin tekemää ohjausta.

Luo uusia asioita peliin ja automaattinen tallennustoiminto

Seuraava suuri uutinen New Horizonissa on, miten luot asioita peliin, n.s. ”crafting”.

New Horizon lainaa toimintoja aiemmin julkaistusta Animal Crossingista: Pocket Camp, luomiseen. Sinulla on nyt muun muassa enemmän mahdollisuuksia kerätä materiaaleja, kuten savea, kiveä ja puuta, joita voidaan käyttää luomaan kylttejä, penkkejä ja pöytiä.

Aiemmin sinun piti puhua Resetti-hahmon kanssa tallentaaksesi edistymisesi Animal Crossingissa. Uuteen New Horizoniin Nintendo on vihdoin tuonut automaattisen tallennusominaisuuden. Muista, että et voi varmuuskopioida tallennettuja tiedostojasi, joten jos Switch-konsolille tapahtuu jotain, kaikki edistysaskeleet voidaan menettää.

Missä voin pelata Animal Crossingia nyt?

Animal Crossing on saatavilla monille Nintendon pelikonsoleille, Nintendo 64:stä Nintendo Switchiin. Tällä hetkellä sarjassa on viisi pääpeliä ja kolme sivupeliä.

Pääpeli

  • Animal Crossing (2001) – Nintendo 64, GameCube
  • Animal Crossing: Wild World (2005) – Nintendo DS, Wii U Virtual Console
  • Animal Crossing: City Folk (2008) – Nintendo Wii
  • Animal Crossing: New Leaf (2012) – Nintendo 3DS
  • Animal Crossing: New Horizons (2020) – Nintendo Switch

Sivupelit

  • Animal Crossing: Happy Home Designer (2015) – Nintendo 3DS
  • Animal Crossing: Amiibo Festival (2015) – Nintendo Wii U
  • Animal Crossing: Pocket Camp (2017) – Android och iOS

Kuinka moni voi pelata Animal Crossingia yhtä aikaa: New Horizon?

Jopa neljä pelaajaa yhtä aikaa samassa Switch-konsolissa tai kahdeksan pelaajaa Internetin kautta. Eli yhteensä kahdeksan pelaajaa per saari on mahdollinen. Kun pelaa paikallisesti useiden muiden kanssa, kamera seuraa johtavaa hahmoa. Jos toinen pelihahmo menee liian kauas kameran näkökentästä, se teleportataan ulottuville lyhyen ajan kuluttua.

Onko Animal Crossingissa: New Horizon tuki Amiibolle?

Kyllä, Amiiboa tullaan tukemaan. Animal Crossing -sarjaa on tuettu aiemmin ja kaupoista on mahdollista ostaa useita hahmoja.

Miten vuorokausirytmi ja vuodenajat toimivat Animal Crossingissa: New Horizon?

New Horizon seuraa Nintendo Switchin kelloa. Tämä tarkoittaa, että päivällä pelissä näkyy myös päivänvalo ja illan lähestyessä aurinko laskee myös New Horizonissa. New Horizon tukee myös paikannusta eteläisellä tai pohjoisella pallonpuoliskolla ja näyttää ilmaston, jossa pelaajat ovat.

Yksi syy siihen, miksi Nintendo ei käytä pilvitallennustilaa New Horizonin kanssa, liittyy siihen, miten aikaa pelissä käsitellään. Nintendo ei halua pelaajien hyödyntävän pelin aikaan sidottuja ominaisuuksia päästäkseen käsiksi erikoiskohteisiin ja palkintoihin huijaamalla ajan avulla.

Maaliskuun top-5 pelit

Luugi on helsinkiläinen tubettaja, joka on tehnyt pääosin peliaiheista sisältöä kanavalleen jo viiden vuoden ajan. Luugin videoita katsotaan kuukausittain satoja tuhansia kertoja. Katso oheiselta videolta Luugin valitsemat viisi kiinnostavinta maaliskuussa julkaistavaa peliä.

Säälipisteitä

NiOh 2

NiOh 2 on toimintaroolipeli yhtä julmalla tarinalla kuin pelityylillä. Taistele tiesi läpi feodaalisen Japanin tässä superkovassa pelissä, joka ei anna paljon tilaa virheille. NiOh 2 seuraa vuoden 2017 NiOh:ia useilla grafiikan, taistelumenetelmän ja kertomuksen parannuksilla. Jos haluat vauhdintäyteisen haasteen, NiOh 2 sopii sinulle.

NiOh 2 julkaistaan Playstation 4:ään sekä standardina että erityisversiona.

Half-Life: Alyx

Odotatko jo Half-Life 3:n esittelyä? Valitettavasti meillä ei ole siitä mitään kerrottavaa, mutta sitä vastoin upouudesta Half-Life -pelistä VR:lle nimeltään Half-Life: Alyx. Peli, joka sijoittuu aikaan ennen Half-Life 2:n tapahtumia ja jonka väitetään olevan Valven suurin koskaan tuoma peli. Half-Life: Alyxissa on noin 20 tuntia peliaikaa ja se edellyttää, että sinulla on yhteensopivat VR-kuulokkeet PC:lle.

Half-Life: Alyxin voit ostaa Steamin kautta PC:lle.