Kuukauden peli: Trials Of Mana

Trials of Manan kolmas, uudistettu versio on julkaistu tietokoneelle, PlayStationille ja Switchille

Trials of Mana -pelissä pelaaja on sankari, joka kahden seuralaisensa kanssa lähtee jahtaamaan pahuuden voimia romahduksen partaalla olevassa pelimaailmassa. Tavoitteena on estää kahdeksaa pahantahtoista jumalaa – Benevodonia – vapautumasta vankiloistaan, Mana-kivistä, jotka on ripoteltu pitkin pelimaailmaa.

Pelin alkaessa pelaaja valitsee haluamansa hahmon ja kaksi seuralaista yhteensä kuudesta pelihahmosta, joista kullakin on oma taustatarinansa ja erilaisia ominaisuuksia. Tarina vaihtelee valitun hahmon mukaan. Jos haluaa tutustua kaikkiin tarinoihin, Trials of Mana täytyy pelata läpi useita kertoja.

Trials of Mana on japanilainen roolipeli, ja se julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 1995 nimellä Seiken Densetsu 3. Uudessa versiossa on käytetty parannettua 3D-grafiikkaa, äänet ovat englanniksi ja musiikki on uudistettu. Lisäksi kaikilla hahmoilla on nyt neljäs ja uusi pelattava luokka.

Uudistuksista huolimatta Trials of Manassa on paljon samaa kuin alkuperäispelissä, taistelujärjestelmästä dialogiin ja hahmojen ominaisuuksiin. Aiempaa versiota pelanneille pelaajille peli tuntuu tutulta, vaikka erojakin on huomattavissa. Mikä Trials of Manan hahmo on sinun suosikkisi?

Mistä Trials Of Manan voi ostaa?

  • Taistelujärjestelmä ja dialogi uskollisia alkuperäispelille
  • Modernisoitu 3D-grafiikka ja uudistettu musiikki
  • Valittavissa kuusi eri hahmoa
  • Tavoitteena estää kahdeksan pahantahoisen jumalan vapautuminen
  • Uutena ominaisuutena hahmot voivat hyppiä taisteluissa
  • Toimintakeskeinen ja vauhdikas taistelujärjestelmä
  • Kannattaa pelata vähintään kahdesti, jotta saa tietää hahmojen taustat
  • Julkaistaan 24.4.2020 tietokoneelle, Switchille ja PS4:lle

The Last of Us Part II viivästyvät

The Last of Us Part II -peliä ei julkaista suunnitellusti toukokuussa. Vallitsevan koronakriisin vuoksi pelin kehittäjä Naughty Dog on päättänyt siirtää julkaisua myöhempään.

Tämä on jo toinen kerta, kun pelin julkaisu viivästyy. The Last of Us Part II -pelistä ilmoitettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2016, ja sen piti alun perin tulla markkinoille helmikuussa. Liian tiukan aikataulun vuoksi Naughty Dog joutui kuitenkin siirtämään julkaisua toukokuun loppuun, ja nyt julkaisu siis myöhästyy vielä lisää.

Syynä ovat koronakriisin aiheuttamat logistiikkaongelmat. Naughty Dog ei kertomansa mukaan pysty tällä hetkellä toimittamaan The Last of Us Part II -peliä kaikille, jotka haluaisivat pelata sitä, ja siksi se siirtää julkaisua.

Myös muiden pelien julkaisuajankohtaa on siirretty. Tällaisia ovat ainakin Iron Man VR, Minecraft Dungeons ja Wasteland 3.

Tärkeitä pelilanseerauksia

BioShock: The Collection

BioShock: The Collection on pelipaketti, johon kuuluu kolme klassista BioShock-peliä. Pelaaja pääsee sukeltamaan syvälle dystooppisen Rapturen kaupungin uumeniin tai kohomaan korkeuksiin lentävään Columbian kaupunkiin. Kolmessa kertomuksessa hän on pelinappula paljon suuremmassa pelissä kuin kenties aavistaakaan.

Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone on battle royale -tyyppinen ilmaispeli, jossa jopa 150 pelaajaa taistelee samanaikaisesti toisiaan vastaan verkossa kahdessa pelitilassa: Plunder ja Battle Royale. Warzone kuuluu suosittuun Call of Duty -pelisarjaan, mutta sen pelaaminen ei edellytä aiempien pelien ostamista.

Borderlands Legendary Collection

Borderlands Legendary Collection sisältää kolme peliä – Borderlands: Game of the Year Edition, Borderlands 2 ja Borderlands: The Pre-Sequel. Niitä voi pelata yksin tai yhdessä muiden kanssa. Luvassa on yli sata tuntia laadukasta ja hysteerisen hauskaa toimintakomediaa.