Hintaopas

Kuukauden peli: World of Warcraft Shadowlands

Shadowlandsissa pelaaja saa vastaansa hirviömäisiä olentoja, jotka eivät ole elävien maailmasta

Teksti:
Daniel Haaf 

Julkaistu:
1. joulukuuta 2020

Blizzard Entertainment on julkaissut uuden World of Warcraft ‑lisäosan. Se on nimeltään Shadowlands, ja se vie pelaajat elävien maailmasta paikkaan, jonne sankarit eivät yleensä löydä.

Sylvanas Windrunner on murtanut Azerothin ja Shadowlandsin välisen näkymättömän muurin, ja sankarien tehtävä on kohdata sen toisella puolella elävät hirviömäiset olennot.

World of Warcraft: Shadowlands on valtava lisäosa, ja se tuo mukanaan suuria muutoksia, jotka vetoavat niin uusiin kun vanhoihinkin pelaajiin.

Shadowlandsissa hahmot muun muassa siirtyvät uudelle tasolle uudenlaisella tavalla, ja siinä on kuusi uutta Shadowlands-aluetta sekä neljä uutta ryhmää, joiden kanssa pelaaja voi liittoutua. Lisäksi Shadowlandsissa on uusi resurssi nimeltä anima. Animoita kerätään pelin aikana, ja niitä voidaan hyödyntää eri tavoin siinä ryhmässä, jonka kanssa pelaaja liittoutuu.

Shadowlandsissa on myös useita uusia dungeoneita ja raideja. Ne ovat World of Warcraftin erikoisalueita, joille mennään yhdessä muiden pelaajien kanssa kohtaamaan poikkeuksellisen hankalia vastustajia ja keräämään varusteita, aseita ja muita maagisia esineitä, jotka vahvistavat pelihahmoa. Hahmon voimien kasvaessa pelissä avautuu uusia, aiempaa vaikeampia dungeoneita ja raideja, ja löydettävät esineet paranevat.

Mistä World of Warcraft: Shadowlandsin voi ostaa?

Pelityyppi: massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli

Kesto: loputon

Latauspaketin koko: noin 100 Gt

Järjestelmä: tietokone

Versiot: Base Edition, Heroic Edition, Epic Edition

Vaikeusaste: niin helppo tai vaikea kuin pelaaja itse haluaa

Pelimaailma: avoin

Julkaisupäivä: 23.11.2020

  • Torgast, Tower of the Damned, on ensimmäinen loputon dungeon, jota voi pelata niin kauan kuin pysyy hengissä. Dungeonin ulkoasu muuttuu jokaisella pelikerralla, ja sinne tulee uusia huoneita ja haasteita. Torgastia voi pelata uudelleen niin monta kertaa kuin haluaa ja jaksaa. Tarjolla on myös pelin parhaita palkkioita.
  • Jos pelihahmo ei ole uutta lisäosaa aloitettaessa korkealla tasolla, pelaajan täytyy saavuttaa taso 50, ennen kuin Shadowlands aukeaa. Tasojen 1 ja 50 välistä kokemusta on uudistettu ja parannettu, ja siihen kuuluu World of Warcraftin ja sen monivuotisen kertomuksen esittely. Pelaaja voi itse valita, kuinka paljon ajassa taaksepäin hän haluaa mennä.
  • Necrolord, Kyrian, Night Fae ja Venthyr. Pelaaja saa erilaisia tehtäviä, transmogeja, ratsuja ja ominaisuuksia valitun ryhmän ja peliluokan mukaan. Lisäksi jokaisessa ryhmässä on omia aktiviteettejaan, kunhan pelihahmo on saavuttanut Shadowlandsin myöhemmät osat.
  • Anima-resurssi on Shadowlandsissa täysin uusi, ja animoita on löydettävissä vain niillä neljällä alueella, joista lisäosa koostuu. Niitä käytetään esimerkiksi soulbindin vahvistamiseen. Animoita voi kerätä vain tietyn määrän päivässä, joten azeriten kaltaisten resurssien loputtoman etsinnän voi unohtaa.
  • Soulbinding on uusi ominaisuus, joka on käytettävissä Shadowlandsissa, kun pelaaja on valinnut ryhmän. Pelaaja valitsee hahmon, jonka sielun hän sitoo omaan hahmoonsa, ja sen jälkeen hänellä on käytettävissään uusia ominaisuuksia, jotka auttavat häntä tehtävissä ja lisäosan tutkimisessa.
  • Shadowlandsissa oman hahmon ulkoasua voi muokata huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Silmien värejä, ihonsävyjä, koristeita ja hiustyylejä on tarjolla useampia. Uudet vaihtoehdot vaihtelevat hieman World of Warcraftin eri rotujen välillä.

Eri versioiden erot

World of Warcraft: Shadowlandsista on kolme digitaalista versiota. Halvimpaan Base Edition ‑perusversioon kuuluu vain lisäosa. Jos haluat lentävän ratsun, ainutkertaisen tehtävän tai lisäesineitä, joiden avulla voit esimerkiksi viedä hahmosi kertaheitolla tasolle 120, sinun täytyy hankkia hieman kalliimpi Heroic Edition. Kallein ja sisällöltään monipuolisin versio on nimeltään Epic Edition. Siihen kuuluvat kaikki edellä mainitut sekä ainutlaatuinen asetehoste, 30 päivän peliaika ja lemmikkieläin.

Shadowlandsin järjestelmävaatimukset

Shadowlandsin pelaamiseen tarvitaan tietokone, jossa on Windows 7 / macOS 10.21 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmä.

Koneessa täytyy olla vähintään 4 Gt RAM-muistia sekä Intel Core i5-3450- tai AMD FX 8300 ‑suoritin. Näytönohjaimen täytyy olla vähintään Nvidia Geforce GTX 760/750M, AMD Radeon RX 560 tai Intel UHD Graphics 630.

Vähimmäisvaatimukset ovat siis jokseenkin alhaiset, ja komponentit ovat vuosilta 2012 ja 2013. Tällaisella kokoonpanolla Shadowlands on pelattavissa, mutta grafiikka ja pelikokemus kärsivät selvästi.

Suositukset ovat toista luokkaa. Jotta kokemus olisi parempi, tietokoneessa täytyy olla 8 Gt RAM-muistia sekä Intel Core i7- tai AMD Ryzen 7 ‑suoritin. Näytönohjaimen täytyy olla GTX 1080, Radeon RX Vega 64 tai niitä parempi.

Kuva: EA

Syksyllä 2020 julkaistuja mainitsemisen arvoisia pelejä

FIFA 21

EA Games on julkaissut FIFA 21 ‑pelin, joka on suositun jalkapallosarjan 27. osa. Jos et ole pelannut FIFA-pelejä hetkeen, nyt on aika pyyhkiä ohjaimesta pölyt ja laittaa se lataukseen – FIFA 21 tarjoaa kaikille pelaajille paljon uutta.

Esimerkiksi kuljetusjärjestelmää on parannettu. Puolustusasemissa olevia vastustajia voi ohittaa useammalla tavalla kuin koskaan aiemmin. FIFA 21:n asemapeliä on myös parannettu, ja uratila tuo peleihin enemmän syvyyttä kuin niissä aiemmin oli mahdollista saavuttaa. Pelin kulku on kaiken kaikkiaan hallittavissa paremmin.

Myös pelin fyysistä puolta on parannettu melkoisesti. Törmäykset ovat entistä luonnollisempia, ja kun moni pelaaja tavoittelee palloa samaan aikaan, kaaos on aiempaa vähäisempää. Lisäksi EA Games on optimoinut syötöt, estämisen ja sen, miten pelaajat reagoivat eri tilanteisiin – pieniä asioita, jotka parantavat pelikokemusta yleisesti.

FIFA 21 on saatavana PC, Switch, Xbox One/Series- ja PlayStation 4 ‑konsoleille täällä.

Assassin’s Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla kulkee menestyksekkäiden Origins- ja Odyssey-pelien vanavedessä. Pelaaja on norjalaisviikinki Eivor, joka yhdessä veljensä Sigurdin kanssa käy anglosaksista Englantia vastaan kirvein ja miekoin.

Aiempien Origins- ja Odyssey-pelien tavoin pelissä on tutkittavana valtava, avoin maailma. Pelaaja voi pitäytyä päätehtävässä ja edistää tarinaa tai ottaa monia sivutehtäviä, joista pelihahmo saa erilaisia palkkioita.

Yksi Valhallan monista uusista ominaisuuksista on mahdollisuus valita mies- tai naispuolinen päähahmo milloin tahansa. Pelin alussa valittuun hahmoon ei siis ole sidoksissa.

Lisäksi pelin aikana rakennetaan ja parannetaan asumusta, joka toimii seikkailujen tukikohtana.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavana Xbox One/Series- ja PlayStation 4/5 ‑konsoleille täällä.

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä. Daniel Haafin saa kiinni osoitteesta [email protected].