Muista vertailla hintoja verkko-ostoksilla

Verkkokaupoista ostaessa voi säästää merkittäviä summia, kun käyttää hetken hintavertailuun. Kokosimme fiksun shoppailijan muistilistan ostoksille.

Sama tuote halvempaan hintaan

Kun herää tarve uudelle hankinnalle, moni klikkailee ensimmäiseen vastaantulevaan verkkokauppaan tai katsoo hinnan parista tutusta kaupasta. Eri verkkokauppojen tarjonta ja hintaerot kannattaa kuitenkin tarkistaa. Puolueeton hintavertailupalvelu Hintaopas vertailee yli 800 Suomessa toimivan verkkokaupan hinnat ja listaa yhdelle sivulle tuotteen hinnat halvimmasta kalleimpaan.

Saman tuotteen kohdalla kauppakohtaiset hintaerot saattavat olla yllättävän suuria. Esimerkiksi tämän hetken suosituimman LG OLED55C9-televisiomallin saa halvimmillaan hintaan 1199 euroa, mutta kalleimmassa kaupassa se maksaa 2499 euroa. Tällöin hintaeroksi tulee 1300 euroa.

Hintaopas auttaa hintojen vertailun lisäksi myös tuotteiden vertailussa. Klikkaile vertailuun valitsemasi tuotteet, niin listaamme ne rinnakkain, ja näet heti millaisia ominaisuuksia tuotteilla on ja miten valitut tuotteet eroavat toisistaan.

Hintaopas tarjoaa maksuttoman mobiilisovelluksen sekä iOS- että Android-puhelimille. Erityisen näppärä kivijalkakaupoissa käydessä on hintaskanneri, jolla voi lukea tuotteen viivakoodin ja katsoa, saako tuotteen halvemmalla jostain muusta kaupasta.

Suunnittele hankintasi ja käytä hintavahtia

Kun bongaat uuden tuotteen, mutta hinta on vielä liian korkea, on hintavahti hyvä apuri. Jos hankinnalla ei ole kova kiire, voit napsauttaa sille hintavahdin ja saat viestin kun tuotteen hinta laskee. Voit asettaa vahdin vaikkapa viime syksynä lanseeratulle iPhone 11 -puhelimelle ja suunnata ostoksille vasta, kun hinta on laskenut sopivasti.

Hintavahdin lisäksi voit asettaa tuotteelle varastovahdin, joka on ilmoittaa kun tuotetta löytyy kauppojen varastosta. Moni odottaa nyt innolla vuoden lopulla lanseerattavaa PlayStation 5 -konsolia. Kun asetat pleikkarille varastovahdin jo nyt, ilmoitamme kun tuote on saatavilla.

Milloin tuote kannattaa ostaa? Ota avuksi hintahistoria

Hintahistorian perusteella pystytään tarkastelemaan tuotteen hintakehitystä. Hintahistoriasta voi tarkistaa, saako tuotteen hyvään hintaan juuri nyt, vai onko se maksanut vähemmän jonain muuna ajakohtana, tai onko hinnassa tapahtunut suuria vaihteluja. Hintaoppaan hintaennuste näyttää myös, miten tuotteen hinta todennäköisesti muuttuu lähitulevaisuudessa.

Usein uutuustuotteiden hinta laskee ajan saatossa ja vaikkapa hintavammat kuulokkeet voi saada odotuksen jälkeen edullisemmin. Esimerkiksi Sony WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeiden hinta on tippunut puolessatoista vuodessa 135 euroa, 399 eurosta 264 euroon.

Tarkista toimituskulut ja toimitustavat

Tuotteen hinnan päälle lisättävät toimituskulut voivat nostaa kokonaishintaa jonkin verran. Näin ollen halvimmaksi listattu hinta ei välttämättä toimituskuluineen olekaan halvin. Hintaopas ilmoittaa myös kulut ja ilmaiset toimitukset, joten näet helposti tilauksen kokonaishinnan.

Verkkokaupoilla on useita erilaisia toimitustapoja kaupasta riippuen. Click & collect -toimituksessa voit valita sopivat tuotteet verkkokaupassa ja noutaa ne itse myymälästä. Useat verkkokaupat toimittavat myös suoraan kotiin tai postipakettina joko postiin tai pakettien noutopisteeseen.