23.11.2016

Amerikasta ympäri maailmaa levinnyt alennusmyyntipäivä Black Friday rantautui toden teolla
Suomeen viime vuonna. Tarkastelimme tilastojamme viime vuodelta, ja niistä näkyy selvästi, että
viime vuoden ”Mustana perjantaina” verkkokaupat laskivat hintojaan enemmän kuin minään
muuna päivänä.
5 000 suosituimman tuotteen hintakehitys: Black Fridayn vaikutus näkyy selvästi.

Moni odottaa joulun jälkeisiä alennusmyyntejä, mutta ainakin elektroniikkaostokset kannattaa hoitaa mieluummin Black Fridayna. Parhaat kaupat tehdään tänäkin vuonna varmasti jo ennen joulua.

Hintaoppaan vuoden 2015 tilastojen mukaan esimerkiksi Blu-Ray -soittimien keskihinta laski yli 25 prosenttia. XBox Onen ja DVD-soitinten keskihinta laski yli 15 prosenttia ja PlayStationin reilusti yli 10 prosenttia.Tuotekategorioiden keskihintojen kehitys kahden vuorokauden aikana, Black Fridayna 2015.

Black Friday on lähtöisin Yhdysvalloista ja sitä pidetään yleisesti kauppojen joulusesongin lähtölaukauksena. Se sijoittuu aina kiitospäivän perään ja tänä vuonna Black Friday on 25.11. Nimi viittaa kirjanpidossa voiton kirjaamiseen käytettyyn mustaan väriin.

Tuotekategoriat, joissa suuri määrä tuotteita oli yli 10 prosentin alennuksessa Black Fridayn aikana.

Erityisesti pelikonsoli & peli -paketin ostoa harkitsevan kannattaa tänäkin vuonna pitää hintoja silmällä. Viime vuonna kolmasosaa paketeista tarjottiin yli 10 prosentin alennuksella. Myös mobiilikaiuttimia ja televisioita oli paljon tarjolla yli 10 prosentin alennuksella.

Parhaat tarjoukset -sivulla voit bongata Black Fridayn isoimpia alennuksia: https://hintaopas.fi/parhaat_tarjoukset/


tägi: Black Friday