11.05.2017


Suomen drone-valikoima tuplaantunut viime keväästä

Lintuperspektiivistä kuvaavat drone-lennokit kasvattavat suosiotaan. Suosion myötä kasvaa myös saatavilla oleva laitevalikoima. Viime keväänä verkkokauppojen tarjontaa vertailevassa Hintaoppaassa erilaisia droneja oli tarjolla satakunta. Tänä keväänä harrastaja voi valita jo lähes 200 erilaisesta lennokista.

Verkkokaupoissa myydään sekä ammattimaiseen elokuvatuotantoon soveltuvia nelikoptereita, nimenomaan kilpa-ajoihin suunniteltuja laitteita että leikkikaluksi luokiteltavia lennokkeja. Drone-lennokkien hintahaitari vaihtelee alle 20 eurosta yli 5 000 euroon.

Suosituin drone on tällä hetkellä DJI:n Mavic Pro TF, joka maksaa edullisimmillaan 1 190 euroa.

”Kiinalainen DJI on ehdottomasti suosituin valmistaja. Sen droneista seitsemän pitää suosituimpien kärkeä Hintaoppaassa, vaikkeivät ne suinkaan ole halvimmasta päästä. Mavic Pro on siinä mielessä ainutlaatuinen, että sen saa taiteltua pieneen tilaan kuljetuksen ajaksi, mikä varmasti vetoaa moneen”, Hintaoppaan Liisa Matinvesi kertoo.

Maailmanlaajuinen ennuste on, että vuoteen 2020 harrastekäytön markkina-arvo kohoaa 4,4 miljardiin dollariin. Harrastekäyttäjien rinnalla myös ammattilaiset ovat ottaneet dronet käyttöön videokuvauksessa. Suomessa niitä käytetään esimerkiksi rakennusalalla ja median työkaluna.

Suosituimmat drone-lennokit Hintaoppaassa: 


Trafi on laatinut selkeän ohjesivuston, josta selviää turvallisuusvinkkien lisäksi muun muassa tilanteet, joita varten on erikseen haettava lupaa käyttää ilmatilaa. Liisa Matinvesi, maajohtaja, Hintaopas.fi

liisa.matinvesi@hintaopas.fi, 050 414 9301