23.05.2017


Sormihyrrä villitsi suomalaiset – fidget spinner hetkessä Hintaopas.fi:n haetuimpien tuotteiden joukkoon

Suomalaiset ovat hädin tuskin ehtineet toipua Pokemon Go -villityksestä, kun uusi huuma on valloittanut kuluttajat. Alun perin stressiä lievittämään kehitetyt fidget spinner -sormihyrrät ovat hetkessä nousseet etenkin nuorten suosioon.

Hittilelun huuma näkyy hyvin myös Hintaopas.fi:n hauissa. Vielä viime viikolla hittihyrrät hädin tuskin näkyivät listalla, mutta nyt ne ovat jo koko Hintaoppaan toiseksi haetuin tuote.

”Hintaopas.fi:n tilastot kertovat mainiosti, mitkä tuotteet kiinnostavat ihmisiä eniten juuri tällä hetkellä. Trendien seuraajille palvelumme tilastot ovat erityisen kiinnostavaa luettavaa. Fidget spinnerien nousu on ollut todella huimaa”, sanoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi.

Sormihyrristä on kovaa vauhtia tulossa hulavanteiden ja jojojen kaltainen hitti. Youtubessa on runsaasti opetusvideoita erilaisille tempuille.

Suosio ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi heiluttanut fidget spinnerien keskihintoja, jotka ovat pysyneet vakaana viime päivien ajan.

”Sormihyrrien kaltaisten edullisten tuotteiden hinnoissa tuskin nähdään suuria vaihteluita. On kuitenkin mielenkiintoista seurata, näkyvätkö esimerkiksi muutokset tuotteen saatavuudessa myös hintapuolella”, Matinvesi kommentoi.

Useat kivijalkakaupat joutuvat jo myymään ei-oota, verkkokauppojen varastoista lelua näyttäisi olevan hyvin saatavilla. Tarkempia tilastoja suosikkilelun suosion ja hinnan kehityksestä on täällä.


Liisa Matinvesi


Foto: iStock.com / ThamKC