07.06.2017


Mobiilikaiuttimet antavat sinulle enemmän vapautta sekä laadukkaampaa äänentoistoa

Jätä kuulokkeet kotiin ja ota mobiilikaiutin mukaasi, kun lähdet rannalle tai kesälomamatkalle. Näin sinun ei tarvitse pitää kuulokkeita korvissasi, pääset nauttimaan laadukkaammasta äänentoistosta – pelkkiin matkapuhelimen omiin kaiuttimiin verrattuna – ja voit helposti jakaa lempikappaleesi ja -artistisi muiden kanssa.

Mobiilikaiuttimia on tarjolla paljon, sekä eri kokoisina että eri malleina. Hintaoppaasta löydät yli 1000 eri mallia, joista voit valita haluamasi – me autamme sinua löytämään juuri sinun tarpeillesi sopivan kaiuttimen.

Jos tarkoituksenasi on ottaa kaiutin mukaasi on-the-go, suosittelemme, että valitset pienen ja tyylikkään mallin, joka on esimerkiksi roiskeen-/vedenkestävä ja joka voidaan yhdistää langattomasti matkapuhelimeen. Jos kaiutin taas tulee pysymään olohuoneen hyllyllä, eivät koko ja paino varmasti ole niitä ratkaisevimpia tekijöitä kaiuttimen hankinnassa.

Virransyöttö tapahtuu useimmiten akun/paristojen tai verkkovirran avulla. Olemassa on myös todella pieniä malleja, jotka saavat riittävästi virtaa pelkän USB-yhteyden avulla. Yksi hyvä vinkki on valita malli, jossa on sisäänrakennettu virtapankki (PowerBank), jonka ansiosta voit ladata puhelintasi, samalla kun toistat musiikkia. Tällainen kaiutin sopii täydellisesti pitkiin päiviin, jolloin puhelinta ei välttämättä helposti pääse lataamaan.

Useimmissa mobiilikaiuttimissa on sekä langaton Bluetooth-yhteys että perinteisempi 3.5mm-kaapeli äänentoistoa varten. On myös olemassa malleja, jotka ovat yhteensopivia Spotify Connectin, Apple AirPlayn sekä Google Castin kanssa. Voit myös toistaa musiikkia käyttämällä kotisi Wi-Fi-yhteyttä tai Ethernetiä ja näin saada itsellesi lisää liikkumavapautta.

Jos mobiilikaiutin tulee, kuten aikaisemmin mainitsimme, pysymään olohuoneen hyllyllä, kannattaa myös pohtia, onko teillä käyttöä käytännölliselle multiroom-tuelle. Multiroom tarkoittaa sitä, että voit ostaa monta samanlaista kaiutinta ja näin saada yhtenäisen järjestelmän, jonka avulla voit toistaa musiikkia useammasta kaiuttimesta samanaikaisesti.

Voimme myös näin lopuksi vinkata mobiilikaiuttimista, joissa on sisäänrakennettu telakka matkapuhelimelle. Tämä tarkoittaa sitä, että voit asettaa matkapuhelimesi mobiilikaiuttimeen ja ladata puhelimen akkua, samalla kun toistat musiikkia.Daniel Haaf


iStock.com / goir