22.06.2017


Sormihyrrien suosio ei ota laantuakseen – täältä niitä saa

Suomalaiset nuoret villinneiden Fidget Spinner -sormihyrrien kysyntä ei ota laantuakseen. Stressin lievittämiseen alun perin kehitetyt mutta nuorten kuluttajien tietoisuuteen nousseet sormihyrrät jatkavat suosion huipulla.

Verkkokauppojen tarjontaa ja hintoja vertailevan Hintaopas.fin tilastot kertovat, että sormihyrrät ovat yhä hintapalvelusivuston suosituin tuote. 

”Hittilelun huuma rantautui Suomeen toukokuun puolivälissä. Silloin sormihyrrät nousivat ensin Hintaopas.fi:n suosituimpien tuotteiden top-10:een ja pian koko listan kärkeen”, sanoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi. 

Sormihyrristä voi hyvin tulla hulavanteiden ja jojojen kaltainen hitti. Youtube on pullollaan opetusvideoita erilaisille tempuille. 

Tunnettuus on kasvattanut kysyntää, ja yhä useamman kaupan varastot ovat huvenneet tyhjiin. Hintaopas kuitenkin kertoo, että sormihyrriä metsästävien nuorten tai heidän vanhempiensa kannattaa suunnata verkkokauppoihin, joissa tuotteita on paremmin saatavilla. 

Sormihyrrien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta pariin kymppiin. 

”Sormihyrrien kaltaisten edullisten tuotteiden hinnoissa ei tapahdu suuria vaihteluita. Suosituimman sormihyrrän hinta on kuitenkin hieman laskenut”, Matinvesi jatkaa. 

Kolmesakarainen versio on yhä suosituin malli. Sormihyrriä on kuitenkin saatavilla myös esimerkiksi kaksi- ja viisisakaraisena sekä ympyränmuotoisena. Edistyneimmissä malleissa voi olla kaikkea vilkkuvaloista bluetooth-liitäntään. 

Tarkempia tilastoja suosikkilelun valikoimasta ja hinnan kehityksestä täällä.Liisa Matinvesi

iStock.com / ThamKC