20.07.2017


Optimoi opiskelijabudjettisi heti koulun alusta lähtien

Koulun alku voi tuntua taloudellisesti raskaalta pitkän kesäloman jälkeen. Ostoslistalta saattaa löytyä monenlaisia tuotteita, mutta ostosten loppusumman ei tarvitse kuitenkaan välttämättä olla kovinkaan suuri. Jos vertaat hintoja Hintaoppaassa, voit säästää useita euroja, sillä hintaerot eri kauppojen välillä ovat usein huomattavan suuria.

Kannettava tietokone on tärkeä työkalu monilla luennoilla ja monissa kouluprojekteissa – niin yliopistossa kuin lukiossakin. Kannettava tietokone on myös siinä mielessä hyödyllinen, että sitä voi käyttää koulumatkoilla ja sen kanssa voi tehdä töitä missä vain.

Kannettava tietokone on monille usein se kaikkein kallein ostos ennen koulujen alkua. Tästä syystä voi olla järkevää huolellisesti ja ajan kanssa tutustua eri kauppojen valikoimaan ja hintoihin, jotta se itselle paras hinta varmasti löytyy. Hintaoppaassa voit vertailla yli 2900:n kannettavan tietokoneen hintoja toisiinsa – tarjolla on malleja tunnetuilta valmistajilta, kuten Applelta, Asukselta, HP:lta ja monilta muilta. Muista valita itsellesi malli, jonka näytön koko, paino ja suorituskyky vastaavat tarpeitasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Koulupäivät saattavat joskus venyä pitkiksi ja tällöin on tärkeää, että mukana on laukku, johon oma kannettava tietokone, kurssikirjat ja muistiinpanovälineet mahtuvat ilman ongelmia. Kunnolliseen reppuun investoiminen saattaakin siis olla fiksua. Hyvä vinkki: valitse itsellesi reppu erillisellä tietokonetaskulla, jossa tietokoneesi on suojassa muilta tavaroilta. Muista kuitenkin varmistaa, että tasku on sopivan kokoinen tietokoneellesi.

Vähemmän hauskoja ostoksia, mutta kuitenkin todella tärkeitä, ovat hyvät ja toimivat laskimet. Jos aikeissasi on lukea (pitkää) matematiikkaa hieman tavallista enemmän, on tärkeää valita itselle oikeanlainen taskulaskin tai graafinen laskin, sillä tämä työkalu tulee helpottamaan vaikeiden tehtävien ratkaisemista huomattavasti.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä; jos olet kyllästynyt kahviin, voi olla mukavaa vaihtelua päästä välillä nauttimaan energiajuomista. NOCCO BCAA on kevyesti hiilihapotettu, runsaasti vitamiineja sisältävä valmisjuoma, joka on sekä sokeriton että kaloriton. Juomasta on saatavilla erilaisia variantteja, eri mauilla, kofeiinilla tai ilman.
Emma Cedell


Foto: iStock.com / undrey