07.09.2017


Fifa 18 julkaistaan 29. syyskuuta – seuraa julkaisua Hintaoppaan avulla

Fifa 18 -peliä koskevien ajankohtaisten, mielenkiintoisten uutuuksien joukosta löytyy muun muassa grafiikan hallintaan sekä pelimoottoriin liittyviä parannuksia. Viime vuoden Fifa 17 tarjosi kuluttajille Frostbite-moottorin, joka paransi kuvanlaatua huomattavasti – tämän vuoden version tarkoituksena on viedä kaikki entistäkin korkeammalle tasolle ja tarjota hienosäätöä moniin eri ominaisuuksiin.

Toinen merkittävä uutuus on se, että entistä useampia tietynlaisen pelityylin omaavia pelaajia, kuten Fifa 18 -pelin kannessa olevaa Christiano Ronaldoa, on tallennettu peliin nk. “motion capture” -tekniikan avulla, jonka tarkoituksena on tehdä näiden pelaajien pelityyleistä entistäkin realistisempia. Tätä tekniikkaa on käytetty muun muassa juuri Ronaldoon, mutta myös esimerkiksi Robbeniin sekä Sterlingiin.

Fifa 18 tarjoaa myös uuden, driblaukseen liittyvän systeemin, jota on paranneltu juuri edellä mainitun “motion capture” -tekniikan ansiosta. Vaikeampien driblausten ja temppujen tekemisen ja niissä onnistumisen tulisi olla entistä helpompaa, ja kitkaa kentän pinnan ja pelaajan välillä on vahvistettu, mikä taas tarkoittaa sitä, että pelaajan hallinta onnistuu nyt entistäkin paremmin.

Fifa 18 tarjoaa myös jatkoa (seuraavan kauden) Fifa 17 -pelin aloittamaan The Journey -tarinatilaan. Ensimmäisellä kaudella pelasit Alex Hunterin kanssa ja sait seurata hänen matkaansa tähtiin. Tällä uudella kaudella, jossa tarina jatkuu siitä, mihin edellinen kausi päättyi, sinulla on lisäksi mahdollisuus valita Alexille uusia vaatteita ja hiustyylejä kauden aikana.

Peli julkaistaan kolmena eri versiona – Standard, Ronaldo Edition ja Icon Edition – 29. syyskuuta seuraaville pelikonsoleille: PCNintendo Switch, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 ja Playstation 4. Pelin pelaaminen on myös mahdollista uudemmilla konsoleilla, ml. Xbox One S, Xbox One X sekä Playstation 4 Pro.

Huomionarvoista on se, ettei kaikkia Fifa 18 -pelin tarjoamia uutuuksia voi käyttää/hyödyntää kaikilla pelikonsoleilla. Jos hankit pelin esimerkiksi Nintendo Switch-, Xbox 360- tai Playstation 3 -konsolille, et tule pääsemään nauttimaan kaikista grafiikkaan liittyvistä muutoksista, sillä näiden konsoleiden grafiikan hallinta ei ole samalla tasolla uudempien konsoleiden kanssa. Näillä konsoleilla et voi myöskään pelata pelin standard-version tarjoamaa The Journey -tarinatilaa.

Voit tilata pelin etukäteen haluamallesi konsolille/pelialustalle jo tänään, tai miksi et asettaisi itsellesi hintavahtia Hintaoppaaseen, niin me kerromme sinulle, kun peli on saatavilla.
Daniel Haaf


Foto: EA