Samsung on julkaissut Galaxy S21 ‑sarjan

Kolme uutta puhelinta, Galaxy Buds Pro ‑kuulokkeet ja Galaxy SmartTag ‑Bluetooth-paikannin  

Teksti:
Daniel Haaf 

Julkaistu:
19. tammikuuta 2021

Samsung on julkaissut uudet Galaxy S21 ‑sarjan puhelimensa. Malleja on kolme: Galaxy S21, S21 Plus ja S21 Ultra. Niiden näyttökoot alkavat 6,2 tuumasta, ja lippulaivamallissa on neljä takakameraa.

Samassa tapahtumassa Samsung esitteli myös useita muita alkuvuodesta 2021 julkaistavia tuotteita, kuten Tile-mallien kanssa kilpailevan Galaxy SmartTag ‑Bluetooth-paikantimen ja Galaxy Buds Pro ‑kuulokkeet.

Tässä artikkelissa kerromme tärkeimmät tiedot Samsungin uusista puhelimista ja muista tapahtumassa esitellyistä laitteista.

Kuva: Samsung

Samsung Galaxy S21 ja S21 Plus

Samsung esitteli digitaalisessa tapahtumassaan kolme uutta puhelinta. Kaksi pienempää mallia, Galaxy S21 ja S21 Plus, ovat hinnaltaan edullisempia, kun taas Galaxy S21 Ultra ‑lippulaivamallissa on eniten ominaisuuksia.

Galaxy S21 ja S21 Plus ovat ulkonäöltään lähes identtiset. Suurimmat erot ovat näytön koossa ja akkukapasiteetissa. Galaxy S21 on malleista pienin, ja siinä on 6,2 tuuman näyttö. S21 Plus ‑mallin näytön koko on 6,7 tuumaa. Kummankin puhelimen näytön resoluutio on sama, ja itse asiassa resoluutio on pienempi kuin viime vuoden malleissa. Aiemman 3 200 x 1 440 pikselin sijaan resoluutio on nyt 2 400 x 1 080 pikseliä.

Näytön reunat ovat muodoltaan aiempaa terävämmät. Galaxy S21:n taustapuoli on muovia, ja sen akkukapasiteetti on 4 000 mAh. S21 Plus ‑mallin taustapuoli puolestaan on alumiinia, ja sen akkukapasiteetti on 4 800 mAh. RAM-muistia on 8 Gt, ja järjestelmäpiirinä on puhelimen ostomaasta riippuen joko Exynos 2100 tai Snapdragon 888.

Etupuolella on yksi 10 megapikselin kamera ja takana kolme kameraa: 12 megapikselin laajakulmakamera, 12 megapikselin ultralaajakulmakamera ja pääkamerana 64 megapikselin telekamera. Kummallakin puhelimella voidaan kuvata 8K-videoita.

Kuva: Samsung

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra on sarjan malleista suurin ja kallein. Siinä on parhaat kamerat, suurin näyttö ja paras akkukapasiteetti.

Näytön koko on huimat 6,8 tuumaa ja resoluutio 3 200 x 1 440 pikseliä. Näytön virkistystaajuus on kokonaista 120 Hz. Akkukapasiteetti on 5 000 mAh, RAM-muistia on 12 Gt ja tallennustilaa jopa 512 Gt. Järjestelmäpiiri on Qualcommin Snapdragon 888.

Galaxy S21 Ultra on Samsungin ensimmäinen Galaxy Note ‑sarjaan kuulumaton puhelin, joka tukee aktiivista S Pen ‑kynää. Stylus-kynä ei tule Galaxy S21 Ultran mukana, vaan siitä saa maksaa joitakin kymppejä lisää. Samsung S Pen on saatavilla sekä kynää että puhelinta suojaavan kotelon kera.

Ultra-mallissa on 40 megapikselin etukamera ja neljä takakameraa: suuriresoluutioinen 108 megapikselin kamera, 12 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kaksi 10 megapikselin telekameraa. Telekameroiden ero on zoomaustasossa: toisen zoom on 3- ja toisen 10-kertainen. 

  • Mitkään Samsungin uudet puhelimet eivät enää tue microSD-kortteja. Galaxy S21- ja S21 Plus ‑mallien suurin mahdollinen tallennustila on siis 256 Gt ja S21 Ultra ‑mallin 512 Gt.
  • Vain S21 Plus ja S21 Ultra tukevat ultralaajakaistaa. Jos haluat käyttää Galaxy SmartTag+ ‑paikantimia, tarvitset jommankumman niistä. Galaxy SmartTag sen sijaan toimii kaikkien kolmen mallin kanssa.
  • Kaikissa Galaxy S21 ‑sarjan puhelimissa on mukautuva näytön virkistystaajuus, joka on parhaimmillaan 120 Hz. S21 Ultran pienin virkistystaajuus on 10 Hz. Muiden mallien virkistystaajuus lähtee 48 Hz:stä.
  • Uusien puhelinten mukana ei tule laturia. Apple iPhone 12 ‑sarjan tapaan se täytyy hankkia erikseen, ellei kotona jo ole laturia.
Kuva: Samsung

S Pen ja S Pen Pro

Samsung tuo markkinoille kaksi uutta aktiivista stylus-kynää, S Penin ja S Pen Pron. Ne on valmistettu yhteistyössä Wacomin kanssa, ja parannetun tekniikkansa ansiosta ne toimivat optimaalisesti uuden S21 Ultra ‑puhelimen kanssa.

Stylus-kynällä esimerkiksi kuvankaappausten ottaminen, kuvien piirtäminen, puhelimen eleohjaus sekä asiakirjojen allekirjoittaminen on helpompaa.

S Pen Pron erottaa S Penistä Bluetooth-tuki. Se toimii siis eleohjauksen kanssa, ja käyttäjä saa ilmoituksen puhelimeensa, jos se sattuu vaikkapa unohtumaan toimiston pöydälle työpäivän päättyessä.

S Pen- ja S Pen Pro ‑kyniä voidaan käyttää Galaxy S21 Ultra-, Note 10/20- ja Galaxy Tab S6/S7 ‑puhelinten kanssa. Jotta stylus-kynä toimii asianmukaisesti, ohjelmistoversion täytyy olla vähintään One UI 3.1.

Kuva: Samsung

Samsung Galaxy Buds Pro

Galaxy Buds Pro ‑kuulokkeet ovat Samsungin mukaan Buds-sarjan tähän mennessä parhaimman kuuloiset in-ear-kuulokkeet. Niissä on aktiivinen melunvaimennus ja ne ovat asettuvat korvaan täysin tiiviisti, joten ne sulkevat pois mahdollisimman paljon melua.

Niissä on myös niin sanottu Ambient Sound ‑tila, joka puolestaan vahvistaa ympäristön ääniä. Tila aktivoituu automaattisesti, kun käyttäjä alkaa puhua, joten oma ääni ei huku esimerkiksi korviin kuuluvan musiikin alle.

Samsung Galaxy Buds Pro ‑kuulokkeiden kummassakin kuulokkeessa on kolme mikrofonia. Niitä käytetään sekä käyttäjän äänen sieppaamiseen puheluiden aikana että ympäristön – kuten tuulen – analysointiin ja sitä kautta melunvaimennuksen optimointiin.

Muita kiinnostavia ominaisuuksia on tilaäänen mahdollistava Dolby Head Tracking ‑tekniikka, joka havaitsee pään liikkeet ja mukauttaa äänikuvaa automaattisesti. iPhonelle tarkoitettujen AirPods-kuulokkeiden tavoin Galaxy Buds Pro ‑osaavat vaihtaa Samsung-laitteesta toiseen automaattisesti.

Kuulokkeiden akkukesto on jopa 20 tuntia, ne ovat säänkestävät (IPX7), ja saatavilla on kolme värivaihtoehtoa: musta, hopea ja violetti.

Samsung Galaxy Buds Pro ‑kuulokkeet Hintaoppaassa

Kuva: Samsung

Samsung Galaxy SmartTag auttaa löytämään hukkaan joutuneet tavarat

Samsung Galaxy SmartTag on Bluetooth-paikannin, jonka voi kiinnittää avaimiin, lompakkoon, laukkuun tai muihin tärkeisiin tavaroihin. Kun Bluetooth-paikannin on kantoalueella, sillä varustetut esineet voi sitten etsiä puhelimella.

Galaxy SmartTagin löytyessä sen likimääräinen sijainti näytetään kartalla. Paikannus tapahtuu Bluetooth-yhteyden signaalin voimakkuuden avulla. 

Pitkään huhuttiin, että Galaxy SmartTagit käyttäisivät ultralaajakaistaa, kuten Apple AirTagien odotetaan käyttävän, mutta näin ei ole. Sen sijaan Bluetooth-paikantimen yhdistämiseen ja löytämiseen puhelimella käytetään Bluetooth low energy ‑tekniikkaa. Samsungin mukaan myöhemmin tänä vuonna tulee kuitenkin markkinoille myös edistyksellisempi ultralaajakaistaversio nimeltään Tag+.

Galaxy SmartTag toimii vain Samsungin omien puhelinten kanssa. Muiden valmistajien Android-puhelinten ja iPhonen kanssa voidaan käyttää esimerkiksi samalla lailla toimivia Tile-paikantimia.

Samsung Galaxy SmartTag ja SmartTag+ Hintaoppaassa

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä. Daniel Haaf saa kiinni osoitteesta [email protected]