Hintaopas

Tässä on uusi Samsung Galaxy S24, S24 Plus & S24 Ultra

Tässä ovat kolme uutta matkapuhelinta Galaxy S24 -sarjasta. Ne ovat nopeampia, älykkäämpiä ja niissä on paremmat kamerat kuin suosituissa edeltäjissään. Lue kaikki mallien tiedot täältä alapuolelta.

Tässä on uusi Samsung Galaxy S24

Samsung on julkaissut uudet matkapuhelimet Galaxy S24 -sarjassa. Kolme mallia, joissa on uusimman sukupolven laitteisto, paremmat kamerat ja tuki Galaxy AI:lle. Sarja on Samsungin uusi panostus älykkäämpiin toimintoihin, jotka tekevät jokapäiväisestä käytöstä helpompaa ja sujuvampaa.

AI-käyttöisten uutuuksien joukossa löydämme tehokkaamman kuvien ja videoiden muokkauksen, tekstien tiivistämisen, puheen reaaliaikaisen kääntämisen ja muita voimakkaita toimintoja, jotka on sisäänrakennettu käyttöjärjestelmän sovelluksiin.

Tässä käymme läpi kolme uutta matkapuhelinta Galaxy S24 -sarjassa – Galaxy S24, S24+ ja S24 Ultra – sekä yksityiskohtaisesti suurimmat uutuudet Galaxy AI:ssa. Ehkä löydät uuden suosikin tänään?

Tärkeää tietoa Galaxy S24 -sarjasta

 • Exynos 2400 ja Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
 • Dynamic AMOLED -näyttö 6,2 tuumasta 6,8 tuumaan
 • IP68-luokiteltu säänkestävyys
 • 50 tai 200 megapikselin pääkamera
 • Akkukapasiteetti jopa 5 000 mAh
 • WiFi 6e / WiFi 7 ja Bluetooth 5.3
 • Tuki Galaxy AI -toiminnoille
 • Android 14 ja OneUI 6.1
Kuva: Galaxy S24, S24+ och S24 Ultra

Kolme mallia Galaxy S24 -sarjassa

Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 on pienin ja edullisin malli. Tehokas puhelin nopealla järjestelmäpiirillä, hyvillä kameroilla ja monilla AI-toiminnoilla. Se on hintatietoinen valinta, kun haluat paljon Samsungin uusinta tarjontaa, mutta et halua maksaa korkeampaa hintaa S24+:sta tai S24 Ultrasta.

 • Näyttö: 6,2 tuuman Dynamic AMOLED 2X (FHD+, 120 Hz)
 • Järjestelmäpiiri: Exynos 2400
 • Takakamerat: 12 mp ultralaajakulma, 50 mp laajakulma, 10 mp tele (3x zoom)
 • Etukamera: 12 mp laajakulma
 • Muisti ja tallennustila: 128, 256 tai 512 GB tallennustilaa, 8 GB RAM
 • Akku ja lataus: 4 000 mAh, jopa 25 wattia (3A)
 • Langaton: 4G/5G, WiFi 6E, WiFi Direct, Bluetooth 5.3
 • Vedenkestävyys: IP68

Suositushinta alkaen 949 euroa Galaxy S24:lle.

Samsung Galaxy S24+

Galaxy S24+ on sarjan keskimmäinen malli, jossa on identtinen kamera-asettelu ja samat langattomat yhteydet kuin edullisemmassa Galaxy S24:ssä. Eroja ovat suurempi näyttö korkeammalla resoluutiolla, enemmän RAM-muistia, parempi akku ja paljon nopeampi lataus.

 • Näyttö: 6,7 tuuman Dynamic AMOLED 2X (QHD+, 120 Hz)
 • Järjestelmäpiiri: Exynos 2400
 • Takakamerat: 12 mp ultralaajakulma, 50 mp laajakulma, 10 mp tele (3x zoom)
 • Etukamera: 12 mp laajakulma
 • Muisti ja tallennustila: 256 tai 512 GB tallennustilaa, 12 GB RAM
 • Akku ja lataus: 4 900 mAh, jopa 45 wattia (5A)
 • Langaton: 4G/5G, WiFi 6E, WiFi Direct, Bluetooth 5.3
 • Vedenkestävyys: IP68

Suositushinta alkaen 1199 euroa Galaxy S24+:lle.

Samsung Galaxy S24 Ultra. Kuva: Sara Kindberg

Samsung Galaxy S24 Ultra

Galaxy S24 Ultra on lippulaivamalli, joka on suurin, tehokkain ja kallein. Näyttö ja akku ovat vain marginaalisesti suurempia kuin Galaxy S24+:ssa, mutta saat ylimääräisen telezoomin ja pääkamera on paljon parempi. Lisäksi Galaxy S24 Ultra käyttää uusinta WiFi 7:ää erittäin nopeaan verkkoyhteyteen.

 • Näyttö: 6,8 tuuman Dynamic AMOLED 2X (QHD+, 120 Hz)
 • Järjestelmäpiiri: Snapdragon 8 Gen 3
 • Takakamerat: 12 mp ultralaajakulma, 200 mp laajakulma, 50 mp tele (5x zoom), 10 mp tele (3x zoom)
 • Etukamera: 12 mp laajakulma
 • Muisti ja tallennustila: 256, 512 GB tai 1 TB tallennustilaa, 12 GB RAM
 • Akku ja lataus: 5 000 mAh, jopa 45 wattia (5A)
 • Langaton: 4G/5G, WiFi 7, WiFi Direct, Bluetooth 5.3
 • Vedenkestävyys: IP68

Suositushinta alkaen 1499 euroa Galaxy S24 Ultralle.

Lisää uusista matkapuhelimista

Näyttö

Näyttö on niin sanottu Dynamic AMOLED 2X, jonka päällä on suojaava Gorilla Glass -lasi. Tekniikka perustuu Super AMOLED:iin parannuksilla, jotka mahdollistavat HDR10+-sertifioinnin. Tämä tarkoittaa korkeaa kirkkautta, joka on enimmillään 2 600 nitsiä, parempaa värientoistoa ja korkeampia kontrastitasoja. Saat myös täyden DCi-P3-väriavaruuden näkymän. "2X"-liite viittaa päivitystaajuuden kasvuun 60 Hz:stä Dynamic AMOLED:ssä 120 Hz:iin Dynamic AMOLED 2X:ssä.

Suorituskyky

Näytön alla on Samsungin Exynos 2400 -järjestelmäpiiri Galaxy S24:ssä ja S24+:ssa, kun taas Snapdragon 8 Gen 3 Qualcommilta käytetään S24 Ultrassa. Se toimii sekä matkapuhelimen aivoina että sydämenä, ja siinä on monia tärkeitä komponentteja, kuten 5G:n ja WiFin radiopiirit sekä useita sensoreita. Molemmat järjestelmäpiirit on suunniteltu AI:tä silmällä pitäen ja niissä on monia uudistuksia niin sanotussa NPU-piirissä, joka käsittelee tekoälyä. Järjestelmäpiirit ovat myös tehokkaampia kameroiden kuvatietojen käsittelyssä, tarjoavat uusia peliominaisuuksia ja parannettua äänenlaatua.

Tallennustila

Galaxy S24 -sarjassa on 128 GB:stä 1 TB:hen tallennustilaa. Kuinka paljon tallennustilaa puhelimessasi on, vaihtelee mallien välillä. Valitsemasi tallennustilan määrä on pysyvä eikä sitä voi laajentaa jälkikäteen esimerkiksi muistikortilla.

Voit hankkia pilvitallennuspalvelun tärkeiden asiakirjojen ja kuvien varmuuskopioimiseksi puhelimesta tarvittaessa. Huomaa, että käytettävissä oleva tila on aina huomattavasti pienempi kuin tekniset tiedot ilmoittavat. Syynä on, että käyttöjärjestelmä vie suuren osan tilasta, jota ei voi käyttää omiin tiedostoihisi.

WiFi, Bluetooth ja 5G

Ennen julkaisua toivottiin, että kaikissa kolmessa puhelimessa olisi uusin WiFi 7. Valitettavasti vain kalleimmassa mallissa, Galaxy S24 Ultrassa, on WiFi 7. Kaksi muuta mallia saavat "vain" WiFi 6E:n.

WiFi 7 tarjoaa teoreettisesti korkeamman maksiminopeuden ja lyhyemmät viiveet verkossa. Käytännössä et todennäköisesti huomaa suurta eroa, mutta rajoitus on silti harmillinen. Kaikissa kolmessa mallissa on kuitenkin Bluetooth 5.3 ja WiFi Direct sekä tuki 4G/5G:lle.

Lue lisää WiFi 7:stä täältä ja Bluetooth 5.3:sta täältä.

Kamerat

Yksi suurimmista eroista Galaxy S24/S24+:n ja S24 Ultra -mallin välillä on kamerat. Kaikissa kolmessa on sama 12 megapikselin selfiekamera, mutta siinä yhtäläisyydet loppuvat.

Galaxy S24 Ultra erottuu neljällä takakameralla kolmen sijaan. Lisäkamera on stabiloitu telelinssi 5x optisella zoomilla ja 50 megapikselin tarkkuudella. Pääkamera on päivitetty 200 megapikseliin, ja pienempi telelinssi 3x zoomilla on myös stabiloitu Ultra-mallissa (mutta ei S24/S24+:ssa).

Taustalla AI-toiminnot analysoivat ja parantavat kuviasi uuden järjestelmäpiirin avulla. Kaikki tapahtuu saumattomasti ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään ylimääräistä.

Akku ja lataus

Galaxy S24:ssä on pienin akku, vain 4 000 mAh. Yhteensopivalla pikalaturilla, joka tukee 25 wattia 3A:lla, saat 50 prosentin latauksen vain 30 minuutissa. Galaxy S24+:lla ja S24 Ultralla pääset 65 prosentin lataukseen samassa ajassa pikalaturilla, joka tukee 45 wattia ja 5A:ta.

Kaikissa kolmessa mallissa on niin sanottu käänteinen lataus. Tämä tarkoittaa, että voit asettaa Samsungin kuulokkeet tai älykellon puhelimen takaosaan ja ladata niiden akkua. Huomaa, että tarkka akkukapasiteetti voi vaihdella hieman. Samsungin hyväksymä minimikapasiteetti on 3 880 mAh:sta 4 855 mAh:iin.

Vinkki: Kaikki Samsung Galaxy S23:sta

Älä missaa tilaisuutta säästää rahaa viime vuoden Galaxy S23 -sarjassa. Vuoden 2024 Galaxy S24 -sarjan puhelimien esittelyn jälkeen mahdollisuutesi säästää satoja tai tuhansia euroja edellisen sarjan puhelimista kasvaa. Opastava julkaisuartikkelimme paljastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää puhelimista ennen ostoksen tekemistä!

Lue kaikki Galaxy S23 -sarjasta täältä.

Tässä on Galaxy AI

Suurin uutuus Galaxy S24 -sarjassa on Galaxy AI:n esittely. Yksinkertaisesti sanottuna Galaxy AI on joukko toimintoja, jotka käyttävät tekoälyä parantaakseen kokemustasi matkapuhelimen kanssa.

Toiminnot on sulavasti sisäänrakennettu käyttöjärjestelmään ja Samsungin omaan Android-käyttöliittymään, jota kutsutaan OneUI:ksi.

Esimerkiksi Galaxy AI voi kääntää puhelut ja tekstit reaaliajassa, jotta ymmärrät vastapuolen, vaikka henkilö ei puhuisikaan samaa kieltä kuin sinä. Et tarvitse ylimääräistä sovellusta, käytetty teknologia on sisäänrakennettu puhelimen puhelu- ja näppäimistösovelluksiin.

Lisäksi on olemassa kuvatyökaluja, jotka auttavat sinua ottamaan mahdollisimman hyviä valokuvia ja videoita kameroilla. Muutamalla napin painalluksella saat vinkkejä ja ehdotuksia siitä, miten ohjelmisto voi korjata kuvia, jotka esimerkiksi ovat liian vaaleita tai tummia, tai joissa on tärinäepäterävyyttä.

Voit myös luoda yhteenvedon tärkeistä muistiinpanoista Samsung Notes -sovelluksella. AI tulkitsee sisällön ja korostaa tärkeimmät tiedot, jotta ne ovat helposti luettavissa. Sama toiminto voi järjestellä olemassa olevaa tekstiä ja jopa transkriboi ääntä yksinkertaisesti.

Galaxy AI:n käyttämiseen et tarvitse tehdä mitään erityistä matkapuhelimellasi. Kaikki mitä tarvitaan, on että sinulla on Galaxy S24-malli ja että ohjelmisto on päivitetty.

Kysymyksiä ja vastauksia Galaxy S24 -sarjasta

Alkaen noin 949 euroa mallista, jossa on vähiten tallennustilaa, 128 GB.

Alkaen noin 1 199 euroa mallista, jossa on vähiten tallennustilaa, 256 GB.

Alkaen noin 1 499 euroa mallista, jossa on vähiten tallennustilaa, 256 GB.

Vain Galaxy S24 Ultra tukee WiFi 7:ää. Galaxy S24 ja S24+ tukevat vain WiFi 6E:tä.

Ei, yhdessäkään puhelimista ei ole tilaa muistikortille.

Kaikki kolme ovat IP68-luokiteltuja, mikä tarkoittaa, että ne kestävät hyvin vettä ja pölyä.

Text: Daniel Haaf

Publicerad: 18 januari 2024

Uppdaterad: 18 januari 2024

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.