Hintaopas
Adobe Stock: ©GaudiLab

Kuinka ostaa fiksusti Black Fridayna

Haluamme jakaa sinulle viisi hyvää vinkkiä, joiden avulla pysyt ajan tasalla Black Fridayn aikana. Näillä löydät helpommin parhaat tarjoukset ja vältät huonot kaupat.

1. Tarkista hinta useista eri kaupoista

Monet kaupat ovat ystävällisesti valmiita vertailemaan hintoja puolestasi. Kannattaa kuitenkin olla jonkin verran skeptinen niitä kohtaan, varsinkin alennusmyyntien aikaan. Kaupoille on erittäin tärkeää, että hintaero alkuperäisen hinnan ja alennetun hinnan välillä on mahdollisimman suuri. Tämä saadaan usein aikaan ilmoittamalla alkuperäishinta, jolla tuotetta ei oikeasti kuitenkaan myydä.

Tarkista ensin, onko tarjous todellakin niin hyvä kuin miltä se vaikuttaa. Muista vertailla hintoja eri kauppojen välillä esimerkiksi Hintaopas.fi:ssä, joka listaa kaikkien Suomessa toimivien kodinelektroniikan verkkokauppojen tuotteet ja hinnat. Tämä onnistuu helposti – kirjoita vain haluamasi tuote hakukenttään, ja Hintaopas listaa kaikki kaupat, joista tuotetta löytyy.

2. Tarkista hintahistoria

Tuotteiden hinnat vaihtelevat ja monet kaupat muuttavat hintojaan jatkuvasti. Yksi suosittu keino saada tuote näyttämään halvemmalta on ensin nostaa sen hintaa, sitten laskea sitä ja lopuksi verrata “uutta” hintaa vanhaan hintaan.

Saat totuuden helposti selville Hintaoppaan hintahistorian avulla. Se kertoo, mikä on ollut kunkin tuotteen alin hinta kaupassa X. Hintahistorian löydät jokaisen tuotteen tuotesivulta. Mikäli käytät Hintaopasta tietokoneella, klikkaa “Tilastot”-välilehteä. Jos taas olet puhelimen verkkoselaimessa tai mobiilisovelluksessamme, klikkaa hintagraafia, jonka löydät tuotesivun yläosasta.

3. Automatisoi alennusten etsiminen

Hintaoppaaseen voi asettaa hintavahdin, joka ilmoittaa aina, kun tuotteen hinta tippuu. Voit itse valita, haluatko saada ilmoituksen sähköpostitse, tekstiviestinä tai push-ilmoituksena suoraan puhelimeesi. Näin sinun ei tarvitse jatkuvasti itse seurata hintojen muutoksia.

Tuoteseurannan aktivoit klikkaamalla “Aseta hintavahti” -painiketta, joka löytyy kunkin tuotteen tuotesivulta.

4. Alennuskoodit

Monet verkkokaupat käyttävät Black Fridayn aikana erilaisia alennuskoodeja, joilla ostokset saa tehtyä vieläkin edullisemmin. Muista pitää silmät auki mahdollisia alennuskoodeja varten, mikäli esimerkiksi etsit jotakin juuri tietystä verkkokaupasta.

5. Ilmainen toimitus

Älä unohda tarkistaa toimituskuluja ennen tilauksen hyväksymistä. Kaupoilla on erilaisia toimitusvaihtoehtoja ja osa tarjoaa Black Fridayn aikana jopa ilmaisen toimituksen. Toimituskulut saattavat loppupeleissä olla se viimeinen kriteeri, joka ratkaisee, missä kaupat tehdään.

Black Friday 2023

Kaikki Black Friday ‑tarjoukset samassa paikassa

Siirry kampanjaan