Hintaopas
Adobe Stock: © fizkes

Turvallista shoppailua Black Fridayn aikana

Ostosten tekeminen verkossa ei ole vaarallista tai vaikeaa, kunhan pitää mielessä muutamat perussäännöt. Täältä löydät seitsemän parasta vinkkiämme, joita noudattamalla teet verkossa asioimisesta entistäkin turvallisempaa – et tule huijatuksi tai joudu pettymään.

1. Varmista, että olet ostamassa oikeaa tuotetta

Markkinoilta löytyy runsaasti tuotteita, jotka ovat ja näyttävät todella samanlaisilta tai joilla on erittäin monimutkaisia tuotekuvauksia. Ennen kuin teet tilauksesi, tarkista useampaan kertaan, että tuote, jota olet tilaamassa, todellakin on haluamasi. Tarkista koko tuotenimi, mahdollinen tuotenumero, väri, koko sekä muut mahdolliset muuttujat.

2. Tarkista kaupan tiedot

Jotkut kaupat ovat hyviä hoitamaan ja hallinnoimaan tilauksia ammattitaitoisesti, toiset taas eivät. Kannattaa tarkistaa, mitä muut asiakkaat ovat kirjoittaneet kaupasta – arvosteluita löydät esimerkiksi Hintaoppaan sivuilta. Kannattaa myös tarkistaa, että kaupalla on voimassa oleva puhelinnumero ja osoite, jotta voit ottaa kauppaan tarvittaessa yhteyttä.

3. Tarkista toimitusaika

Toimitusaika vaihtelee huomattavasti eri kauppojen välillä. Jos sinulla kiire ja haluat saada tuotteesi nopeasti, tarkista kuinka nopean toimituksen kauppa sinulle tarjoaa. Toimitusajan osalta kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä osa kaupoista ilmoittaa ainoastaan sen ajan, joka heiltä kestää lähettää tilaus eteenpäin, ei siis kokonaistoimitusaikaa.

4. 14 päivän peruuttamis-/palautusoikeus

Jos tilaat tuotteita verkkokaupasta EU:n sisällä, on sinulla 14 päivän peruuttamis-/palautusoikeus. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on oikeus lähettää tilaamasi tuote takaisin ja saada rahasi takaisin. Muista kuitenkin, ettei peruuttamis-/palautusoikeus ole voimassa, jos rikot tuotteen sinetin tai tilaat erikoisvalmistettuja tuotteita, kuten esimerkiksi mukeja omalla painatuksella. Tarkista, kenen vastuulla on maksaa palautuksesta aiheutuvat mahdolliset toimitus-/postikulut. Jos tätä ei erikseen ilmoiteta, sinä olet kuluttajana vastuussa palautuksesta aiheutuvista kustannuksista.

5. Osta tuote ketjulta, jolla on myös fyysisiä kauppoja

Joskus on mukavaa ja helppoa tehdä ostoksia verkkokaupassa, jolla on myös fyysisiä kauppoja. Tällöin voit usein tehdä tilauksen verkossa ja noutaa tuotteesi ketjun fyysisestä kaupasta – ja tämä taas tarkoittaa sitä, että voit tutkia ja tutustua tilaamaasi tuotteeseen paikan päällä. Tilatun tuotteen palauttaminen suoraan kauppaan on myös usein mahdollista, mikäli haluat peruuttaa kaupan tai palauttaa rikkinäisen tuotteen. Tällöin sinun ei myöskään tarvitse maksaa palautuksesta aiheutuvia kustannuksia.

6. Tarkista, että kaupan domainista löytyy “https”

Jos maksat pankki-/luottokortillasi verkkokaupassa, kannattaa tarkistaa, että kaupan domainista löytyy “https” eikä vain “http”. Domainin löydät verkkoselaimesi sivun yläreunasta, osoitekentästä. “Https” tarkoittaa sitä, että verkossa lähettämäsi tiedot ja pankki-/luottokorttisi tiedot välitetään suoraan kaupalle, eikä kenelläkään ulkopuolisella taholla ole mahdollisuutta päästä niihin käsiksi.

7. Maksa laskulla

Jos haluat tuntea olosi erityisen turvalliseksi maksamisen osalta, kannattaa valita “maksu laskulla”– vaihtoehto, joka on saatavilla monissa verkkokaupoissa. Laskulla maksamisessa on omat etunsa. Laskun ansiosta sinun ei tarvitse ilmoittaa pankki-/luottokorttisi tietoja eteenpäin ja voit maksaa laskun vasta tuotteen vastaanotettuasi, mikä lisää turvallisuuden tunnetta.

Keräsimme verkkokauppojen parhaat Black Friday -tarjoukset yhdelle sivulle. Pääset hintavertailuun täältä.

Hintaopas.fi on ilmainen palvelu, jonka avulla voit vertailla kaikkien verkkokauppojen hintoja sekä löytää päivän parhaat tarjoukset yhdestä paikasta.

Katso tästä kaikkien verkkokauppojen Black Friday -tarjoukset!

Lataa ilmainen Hintaopas sovellus iOS ja Android -puhelimille.

Black Friday 2024

Kaikki Black Friday ‑tarjoukset samassa paikassa

Siirry kampanjaan