Valitse oikea ruohotrimmeri pihahommiin

Trimmeri on puutarhurin ehdoton työkalu, joka pääsee niihin paikkoihin, jolla perinteisellä ruohonleikkurilla ei pääse.

Valitessasi ruohotrimmeriä, mieti sen käyttötarkoitusta. Trimmeriä voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten nurmikon reunojen siistimiseen, pensaiden ja kukkapenkkien ympäristöjen trimmaamiseen, heinikon ja ruohikon raivaamiseen sekä jopa pienien puiden ja pensaiden leikkaamiseen.

Jos tarvitset vain kevyen työkalun nurmikon siistimiseen, siimaleikkuri tai akkutrimmeri voi olla sopiva valinta. Jos kuitenkin tarvitset tehokkaamman työkalun raivaamiseen tai suuremmalle alueelle, ruohoraivuri tai bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri voi olla parempi vaihtoehto.

On myös tärkeää ottaa huomioon ergonomia ja käyttömukavuus. Ota myös ostaessasi huomioon trimmerin huolto. Säilytä trimmeri kuivassa ja turvallisessa paikassa, huolehdi sen terästä ja puhdista säännöllisesti. Näin pidät trimmerisi hyvässä kunnossa ja se palvelee sinua tehokkaasti ja pitkään!

Trimmereitä on moneen lähtöön, joten sopivan valitseminen voi tuntua vaikealta. Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia trimmereitä ja niille tarkoitettuja käyttötapoja.

Siimaleikkuri

Siimaleikkuri on yleinen valinta pieniin pihoihin, joissa nurmikkoalue ei ole kovin suuri. Siimaleikkuri käyttää siimaa, joka pyörii korkealla nopeudella ja leikkaa ruohon. Leikkurin etuna on sen keveys ja helppokäyttöisyys. Se on myös edullinen vaihtoehto, joka sopii hyvin aloitteleville puutarhureille.

Raivaussaha

Raivaussaha on suunniteltu raskaampiin töihin, kuten heinikon ja ruohikon raivaamiseen. Se on voimakkaampi ja kestävämpi kuin siimaleikkuri, ja sen terävät terät leikkaavat ruohon tehokkaasti. Raivaussaha on myös monipuolinen, ja sillä voi leikata myös pensaita ja puita.

Akkutrimmeri

Akkutrimmeri on erinomainen valinta pihoille, joissa ei ole sähköpistoketta lähellä. Akkutrimmeri käyttää ladattavaa akkua, joka tarjoaa enemmän vapautta liikkua ympäri pihaa ilman johtoa. Se on yleensä kevyempi ja helpompi käsitellä kuin bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri.

Bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri

Bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri on tehokas työkalu suuremmille pihoille tai kaupallisille käyttäjille. Siinä on suuri teho, joka tarjoaa nopeamman leikkaustuloksen kuin muut trimmerit. Bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri on myös painavampi, joten sen käyttö voi olla vaativampaa.