Hintaopas

Vuoden paras kauppa 2023 -voittaja on Cocopanda!

Kuluttajat valitsivat vuoden parhaaksi kaupaksi Cocopandan – Nopea toimitus ykköskriteeri

Pohjoismaiden suurin hintavertailupalvelu Hintaopas järjesti vuosittaisen Vuoden paras kauppa -kilpailun, jossa palvelun käyttäjät saivat äänestää suosikkejaan arvostelemalla valitsemiaan kauppoja. Koko kilpailun voittajaksi nousi kauneuteen keskittynyt verkkokauppa Cocopanda, minkä lisäksi kategoriavoittajat valittiin seitsemässä eri sarjassa. Kuluttajat arvostivat verkkokaupoissa erityisesti nopeita toimituksia. 

Yli 1000 suomalaisen verkkokaupan hinta- ja tuotetiedot kokoava hintavertailupalvelu Hintaopas järjesti Vuoden paras kauppa 2023 -kilpailun, jossa kuluttajat äänestivät parhaan asiakaskokemuksen tarjonneita kauppoja. Kilpailun voittajaksi valittiin kauneuden verkkokauppa Cocopanda. Vuoden paras kauppa -voiton lisäksi Cocopanda palkittiin myös kauneus & terveys -kategorian parhaana.

”Valinta vuoden parhaaksi kaupaksi vaatii kovaa työtä ja jatkuvaa reagointia asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Cocopanda on onnistunut tässä erinomaisesti, mistä osoituksena toinen peräkkäinen voitto Hintaoppaan käyttäjien äänestyksessä. Vahvat ja pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat voiton avain, ja tänä vuonna arvioissa korostuivat ennen kaikkea nopeat toimitukset ja tilaamisen helppous”, Hintaopas.fi-palvelun Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kommentoi. 

”Koitamme jatkuvasti parantaa verkkokauppaamme ja palveluamme, mutta voitto tuli silti kyllä ihan puskista entistä kovemman kilpailun keskellä. Saamme usein kiitosta hyvästä asiakaspalvelusta, selkeästä nettisivusta sekä hyvistä tarjouksista. Hintojen kilpailukykyisyyteen meillä kiinnitetään ihan erityisen paljon huomiota: olemme ottaneet käyttöön automaattisen hinnoittelun, jotta voimme tarjota asiakkaille mahdollisimman edulliset hinnat verrattuna kilpailijoihin. Olemme myös parantaneet ja selkiinnyttäneet tarjousten ja ehtojen kommunikointia sekä panostaneet chatbottiin. Lisäksi ostosten tekemisen helppous ja selkeys saa usein ylistystä, shoppailu on smoothia ja sopiva tuote löytyy nopeasti”, Cocopandan markkinoinnista vastaava Anne-Mari Pelkonen kommentoi tunnustusta.

Pelkosen mukaan taloustilanne on selkeästi lisännyt asiakkaiden hintatietoisuutta, ja hinta on ehdottomasti tärkein ostopäätöksen kriteeri. 

”Toinen selkeä muutos on TikTok-trendien näkyminen ostoksissa. Trendit vaikuttavat kysyntään nopeastikin, joten pitää olla koko ajan valppaana ja valmis vastaamaan asiakkaiden toiveisiin, muuten he menevät muualle. Asiakkaat ovat myös entistä kiinnostuneempia tuotteiden sisältämistä ainesosista ja kuluttaminen on tietoisempaa”, Pelkonen kertoo.

Kategoriavoittajat palkittiin seitsemässä sarjassa

Vuoden paras kauppa -kilpailussa olivat mukana arviot, jotka jätettiin joulukuun 2022 ja marraskuun 2023 välisenä aikana. Ääniä jaettiin Pohjoismaissa yhteensä yli 65 000, ja vuoden parhaan kaupan lisäksi palkittiin myös eri tuotekategorioiden voittajat. Urheilu ja harrastukset -kategorian voiton vei Hylte Hunting & Outdoor, ja kodin elektroniikassa parhaaksi arvioitiin Verkkokauppa.com. Tietokoneiden ja pelaamisen kategoriassa ykkönen oli ProShop. 

Annetuilla äänillä kerrytettiin myös lahjoitussummaa mielenterveystyöhön. Hintaopas lahjoittaa 5000 euroa MIELI ry:lle lasten ja nuorten mielenterveystyön hyväksi.

“Monet nuoret kamppailevat mielenterveyden haasteiden kanssa. Hintaoppaan lahjoituksella voidaan turvata tuki yhä useammalle nuorelle ja mahdollistaa työkaluja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen tuhansille nuorille. Arvostamme suuresti sitä, että sekä Hintaoppaalla että niin monella suomalaisella on halu auttaa ja vahvistaa nuorten mielenterveyttä”, kiittää MIELI ry:n kampanjapäällikkö Katri Korpinen.

Kategorioiden voittajat 2023 ovat:

Koti & sisustus: KitchenOne
Remontti & puutarha: StayPro
Tietokoneet & pelaaminen: ProShop
Urheilu & harrastukset: Hylte Hunting & Outdoor
Kauneus & terveys: Cocopanda
Kulkuvälineet & tarvikkeet: Rengas365
Kodin elektroniikka: Verkkokauppa.com

Näitä asioita kuluttajat arvostavat verkkokaupoissa eniten vuonna 2023:

  1. Nopea toimitus
  2. Ostamisen helppous ja vaivattomuus
  3. Edulliset hinnat

Publicerad: 14 december 2023