Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Vinkit: Millainen ensipuhelin pienelle koululaiselle?

Koululaisten lomat alkavat olla lopussa ja uudet ekaluokkalaiset aloittavat koulutien. Monessa perheessä tämä tarkoittaa lapsen ensimmäisen kännykän hankintaa, jotta pienen koululaisen tavoittaa koulumatkalta, harrastuksista tai iltapäiväkerhon jälkeen. Puolueeton hintavertailupalvelu hintaopas.fi selvitti eri hintaluokkien suosituimmat mallit ja vinkit lapselle sopivan puhelimen valintaan.

Monesti jo perheen nuorimmat ovat hyvin tietoisia erilaisista merkeistä, mutta uusimmat lippulaivamallit saattavat tuntua kalliilta hankinnalta 7-vuotiaalle – etenkin kun puhelin voi helposti hukkua matkalla tai särkyä leikkien lomassa.

Joissain tapauksissa saattaa olla perusteltua valita vanhempien puhelimeen helposti synkronoitava samanmerkkinen malli. Lisäksi koululaisen puhelimen, ladattujen sovellusten, ostosten ja sijainnin seurantaan on tarjolla erilaisia sovelluksia.

Oikeat varusteet suojaavat vahingoilta – hintaa kannattaa seurata

Leikkien lomassa puhelin voi joutua kestämään kovaakin menoa, joten oikeanlaiset lisävarusteet pidentävät puhelimen käyttöikää. Panssarilasi suojaa näyttöä hajoamiselta, oikeanlaiset kuoret naarmuilta ja varavirtalähde voi olla hyvä lisä mukana repussa, jos puhelimen lataaminen unohtuu.

Sopivaa mallia pohdittaessa kannattaa miettiä käytännön asioita sekä lapsen taitoja ja kykyä omaksua puhelimen toimintoja ja ominaisuuksia. Pienen lapsen kohdalla kannattaa huomioida myös laitteen koko, sillä suurinäyttöiset puhelimet eivät välttämättä istu parhaiten pienelle käyttäjälle. Lisäksi erilaisten pelien pelailu, hyvä kamera ja kavereiden kanssa viestittely ovat monelle koululaisella tärkeitä toiminnallisuuksia.

”Kun sopiva malli on löytynyt, kannattaa hintaa myös seurata. Kätevä vaihtoehto on asettaa valitulle kännykälle hintaopas.fi:n hintavahti, jolloin käyttäjä saa ilmoituksen kun puhelimen hinta laskee”, opastaa Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Hyviä vaihtoehtoja eri hintaluokissa

Puhelinhankinnat tehdään usein kesällä, hiukan ennen koulujen alkamista, jotta lapselle jää myös aikaa kännykän käytön opetteluun. Usein keskihintainen älypuhelinmalli täyttää lapsen kohdalla tarvittavat vaatimukset.

”Hintaoppaan data osoittaa, että viime vuoden heinäkuun puolen välin ja elokuun puolen välin haetuin matkapuhelinmalli oli Samsung Galaxy J5, jonka saa tällä hetkellä edullisimmillaan 169 euron hintaan. Viime kesänä mallin hinta on ollut noin 200 euroa, eli pudotusta on jo jonkin verran”, Matinvesi-Bassett selvittää.

Hintaoppaan avulla voit helposti vertailla hintaeroja eri kauppojen välillä ja filtteröidä tarjontaa puhelimen hinnan ja ominaisuuksien mukaan. Kirjoita tuotteen nimi tai kategoria hakukenttään ja saat listan kaupoista ja niiden hinnoista. 

Hintaopas on ladattavissa myös mobiilisovelluksena, jolloin käytössä on kätevä hintaskanneri; skannaa vain tuotteen viivakoodi kaupassa ja tarkista, saako tuotteen halvemmalla verkosta.

hintaopas.fi:n haetuimmat matkapuhelinmallit ja halvin hinta 17.7

TOP3: 50-100 euroa
Nokia 8110 4G Dual SIM, 78,74€
Honor 6A 16GB, 89€
Nokia 1 Dual SIM, 86€

TOP3: 100-200 euroa
Honor 8 32GB, 199€
Huawei P Smart 32GB, 186,30€
Nokia 6 Dual SIM 32GB, 168€

TOP3: 200-300 euroa
Nokia 8 Dual SIM 64GB, 295€
Apple iPhone 6 32GB, 295€
Nokia 6 (2018) Dual SIM 32GB, 249€

TOP3: 300-400 euroa
Samsung Galaxy S7 SM-G930F 32GB, 350€
Honor 10 (4GB RAM) 64GB, 392€
Samsung Galaxy A8 2018 SM-A530F/DS, 352,78€