Black Friday 2020

Black Friday 2020

Monet kaupat alentavat hintojaan Black Fridayna perjantaina 27.11. Hintaopas antaa sinulle tarvittavat työkalut parhaiden ale-hintojen ja tarjousten löytämiseen. Koko Black Weekin ajan tulet löytämään käytännössä kaikki tarjoukset yli 800 verkkokaupasta tältä sivulta – hintavertailtuina sinulle valmiiksi.

Unohda jonotus kaupoissa
Aseta haluamillesi tuotteille hintavahti ja lähetämme sinulle sähköpostin tai push-viestin heti kun niiden hinta tippuu. Skannaamme yli 800 verkkokauppaa useita kertoja päivässä.
0
0
0
0
5
5
5
5
1
1
1
1
päivää
2
2
2
2
3
3
3
3
tuntia
4
4
4
4
0
0
0
0
minuuttia
2
2
2
2
0
1
0
1
sekuntia

Tietoa kampanjasta Black Friday

iStock.com / leolintang

Black Friday 2020

Black Friday on vuoden suurin alennuspäivä 27. marraskuuta 2020, jolloin on valtavasti kampanjatarjouksia ja alennuksia. Tässä kerromme, mitkä tavarat ja kategoriat ovat Black Friday-shoppailijoiden suosikkeja ja myös siitä, kuinka monien tuotteiden hinnat nousevat alennuspäivän aikana.

Turvallista shoppailua Black Fridayn aikana

Ostosten tekeminen verkossa ei ole vaarallista tai vaikeaa, kunhan pitää mielessä muutamat perussäännöt. Täältä löydät seitsemän parasta vinkkiämme, joita noudattamalla teet verkossa asioimisesta entistäkin turvallisempaa – et tule huijatuksi tai joudu pettymään.

Varmista, että olet ostamassa oikeaa tuotetta

Markkinoilta löytyy runsaasti tuotteita, jotka ovat ja näyttävät todella samanlaisilta tai joilla on erittäin monimutkaisia tuotekuvauksia. Ennen kuin teet tilauksesi, tarkista useampaan kertaan, että tuote, jota olet tilaamassa, todellakin on haluamasi. Tarkista koko tuotenimi, mahdollinen tuotenumero, väri, koko sekä muut mahdolliset muuttujat.

Tarkista kaupan tiedot

Jotkut kaupat ovat hyviä hoitamaan ja hallinnoimaan tilauksia ammattitaitoisesti, toiset taas eivät. Kannattaa tarkistaa, mitä muut asiakkaat ovat kirjoittaneet kaupasta – arvosteluita löydät esimerkiksi Hintaoppaan sivuilta. Kannattaa myös tarkistaa, että kaupalla on voimassa oleva puhelinnumero ja osoite, jotta voit ottaa kauppaan tarvittaessa yhteyttä.

Tarkista toimitusaika

Toimitusaika vaihtelee huomattavasti eri kauppojen välillä. Jos sinulla kiire ja haluat saada tuotteesi nopeasti, tarkista kuinka nopean toimituksen kauppa sinulle tarjoaa. Toimitusajan osalta kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä osa kaupoista ilmoittaa ainoastaan sen ajan, joka heiltä kestää lähettää tilaus eteenpäin, ei siis kokonaistoimitusaikaa.

14 päivän peruuttamis-/palautusoikeus

Jos tilaat tuotteita verkkokaupasta EU:n sisällä, on sinulla 14 päivän peruuttamis-/palautusoikeus. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on oikeus lähettää tilaamasi tuote takaisin ja saada rahasi takaisin. Muista kuitenkin, ettei peruuttamis-/palautusoikeus ole voimassa, jos rikot tuotteen sinetin tai tilaat erikoisvalmistettuja tuotteita, kuten esimerkiksi mukeja omalla painatuksella. Tarkista, kenen vastuulla on maksaa palautuksesta aiheutuvat mahdolliset toimitus-/postikulut. Jos tätä ei erikseen ilmoiteta, sinä olet kuluttajana vastuussa palautuksesta aiheutuvista kustannuksista.

Shoppare åker rulltrappa
iStock.com / David-Prado

Black Week, Black Weekend ja Cyber Monday

Joillekin kaupoille yksittäiset alennuspäivät eivät yksinkertaisesti riitä. Black Weekend on viikonloppu, jolloin monet liikkeet laskevat hintojaan koko viikonlopun ajaksi. Alennusmyynnit saattavat kestää paikoitellen jopa koko Black Weekiksi kutsutun viikon ajan. Viikonlopun jälkeen vuorossa on puolestaan Cyber Monday.

Black Fridaysta on tullut tärkeä alennusmyynti monille kaupoille, sillä kyseinen ajanjakso tarjoaa mahdollisuuden tavallista suurempien myyntilukemien saavuttamiseen. Tästä syystä kampanjoita yritetään pidentää monin eri tavoin.

Yksi suosituimmista keinoista on pitää alennusmyynnit käynnissä koko Black Weekend -viikonlopun ajan. Hieman harvinaisempaa on aloittaa alennusmyynnit jo aiemmin viikolla ja jatkaa tarjouksia koko viikon, jolloin puhutaan Black Weekistä.

Monet verkkokaupoista lopettavat myynnit Cyber Mondayhin, joka on Black Fridayn jälkeinen maanantai. Cyber Monday sai alkunsa muutaman amerikkalaisen verkkokaupan markkinointispektaakkelina. Se lanseerattiin ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa vuonna 2005 kampanjana, jonka tarkoituksena oli saada ihmiset shoppailemaan verkossa. Se tuotti nopeita tuloksia ja seuraavana vuonna mukana oli jo huomattavasti enemmän kauppiaita.

Cyber Monday on kasvattanut suosiotaan viime vuosien aikana aivan kuten Black Fridaykin. Päivä on silti edelleen vähemmän tunnettu, joskin siihen osallistuvat kaupat tarjoavat maanantaina usein vieläkin parempia tarjouksia kuin Black Fridayn aikana.

Singles’ Day haastaa Black Fridayn

Singles’ Day 11. marraskuuta on toinen haastaja, joka on lähtöisin Kiinasta. Tämä päivä on suhteutettuna globaaliin liikevaihtoon monta kertaa suurempi kuin Black Friday. Singles’ Day on nykyään maailman suurin ostospäivä, mutta Suomessa se ei ole lyönyt suuremmin läpi – vielä.

Useat merkittävät, vakiintuneet toimijat Suomessa ovat huomioineet Singles’ Dayn tarjouksilla ja kampanjoilla. Kun Singles’ Dayta seuraavat Black Friday ja Cyber Monday, ne tarjoavat marraskuussa erinomaiset mahdollisuudet edullisiin hankintoihin.

FAQ – usein esitetyt kysymykset Black Fridaysta

Mikä on Black Friday?

Black Friday on vuoden suurin ja eniten puhuttu alennuspäivä. Monet kivijalkakaupat ja verkkokaupat Suomessa tarjoavat suuria alennuksia ja tarjouksia sekä Black Fridayn että koko viikon ajan – 23. marraskuuta alkaen 29. marraskuuta 2020 saakka – jota kutsutaan nimellä Black Week. 

Milloin on Black Friday?

Black Friday on perjantaina 29. marraskuuta 2019, ja sitä seuraa Cyber Monday seuraavana maanantaina. Black Friday osuu aina Yhdysvaltain kiitospäivän jälkeiseen välipäivään, joka on marraskuun neljäs torstai.

Mitä pitää ottaa huomioon ennen Black Friday -shoppailua?

Vertaa löytämiesi tuotteiden hintahistoriaa nähdäksesi, ovatko kaupat nostaneet hintojaan ennen Black Fridayta. Silloin tiedät, onko alennettu hinta todellisuudessa niin hyvä kuin millä kaupat yrittävät houkutella. Yksi vinkki on suunnitella ostokset hyvissä ajoin Hintaoppaan listojen avulla ja asettaa hintavahti, jolloin saat ilmoituksen kun hinta laskee.

Mitkä tuotteet olivat suosituimpia Black Friday 2019?

 1. Apple iPhone 8 64GB
 2. Sony PlayStation 4 Pro 1TB
 3. Apple iPhone 11 64GB
 4. Polar Ignite
 5. Sony WH-1000XM3
 6. Apple AirPods (2nd Generation) latauskotelolla
 7. OnePlus 7T 128GB
 8. Samsung Galaxy S10e SM-G970F 128GB
 9. Samsung Galaxy S10 Plus SM-G975F 128GB
 10. Bose QuietComfort 35 II
 11. Microsoft Xbox One S 1TB - All-Digital Edition
 12. SteelSeries Apex 7 TKL Red Switch (Nordisk)
 13. Polar Vantage M
 14. Sony PlayStation 4 Slim 500GB
 15. Samsung C24RG50FQU

Mitkä kategoriat olivat suosituimpia Black Friday 2019?

 1. Matkapuhelimet
 2. Kuulokkeet
 3. Pelikonsolit
 4. Näytöt
 5. Televisiot
 6. Sykemittarit & urheilukellot
 7. Näytönohjaimet (PCI Express)
 8. PlayStation 4-pelit
 9. Näppäimistöt
 10. Hiiret & osoittimet
 11. Prosessorit
 12. Tabletit
 13. Kannettavat tietokoneet
 14. Kannettavat kaiuttimet
 15. Älykellot

Black Friday, Black Fraid Day tai Musta Perjantai?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Norjalaisten hakukäyttäytyminen verkossa todistaa laajentunutta käsitystä siitä,miten päivä pitäisi täällä kotikulmilla nimetä:

Haku Hakujen määrä/vuosi *

black friday: 456000
black fraid day: 22800
musta perjantai: 8400
black fraiday: 1800
black fridey: 1200
black fryday: 1200

* Lähde: ahrefs

Parhaat tarjoukset juuri nyt

Meneillään olevat kampanjat

 • Päivän tarjoukset

  Löydä parhaat tarjoukset juuri nyt