Kodinkoneet

Kodinkoneet

Luokkaan Kodinkoneet ovat kodinkoneet, kuten liesi, jääkaappi, astianpesukoneet, pesukoneet, jne miettiä, haluatko itsenäinen tai integroitu laitteita. Muut asiat tärkeää on melutaso jakulutusta, ja ergonomia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muutto ensimmäiseen omaan kotiin: näin säästät hankinnoissa

Kun nuoren muutto ensimmäiseen omaan kotiin koittaa, on edessä paljon erilaisia hankintoja kahvinkeittimestä imuriin ja kattilaan. Pienellä suunnittelulla ja hintojen vertailulla kokonaissäästö voi kohota huomattaviin summiin.

Jos koko kodinsisustuksen ja elektroniikan ostaa kerralla, nousevat menot usein suuriksi ja jokainen säästynyt satanen on plussaa opiskelijan rajallisella budjetilla. Hintavertailupalvelu hintaopas.fi selvitti kodinkoneiden suosituimmat tuotteet ja eri kauppojen hintaerot sekä listasi vinkit hankintojen suunnitteluun.

”Hintaopas.fi listaa verkkokaupat yhden sivun alle, jolloin eri kauppojen sivuilla surffailuun ei tarvitse käyttää aikaa. Myös mobiiliappi kannattaa ladata puhelimeen, sillä sieltä löytyy muun muassa kätevä hintaskanneri, jolla voi lukea tuotteen viivakoodin kaupassa ja tsekata, saako tuotteen jostain vielä halvemmalla”, opastaa Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Lista-ominaisuudella hankinnat kokoon

Suunnittelu kannattaa aloittaa kokoamalla kaikki tarvittavat hankinnat Hintaoppaan listaan, jonka voi jakaa myös muiden käyttäjien kanssa. Kodin hankinnat voi näin koota vaikkapa yhdessä vanhempien kanssa. Lista toimii hyvin myös jaettavana lahjalistana esimerkiksi synttäri- tai ylioppilasjuhlien aikaan.

”Listan avulla on helppo laittaa hankinnat tärkeysjärjestykseen ja varustella kotia paremmaksi laite kerrallaan, juuri silloin kun hinta on oikeasti kohdallaan”, Matinvesi-Bassett huomauttaa.

Hintavahti päälle heti opiskelupaikan varmistuttua

Opiskelupaikka selviää usein jo kesä-heinäkuussa, mutta uuteen kotiin muutetaan lukukauden alussa elo-syyskuussa. Kun omaan kotiin valitut toivetuotteet on listattu, kannattaa hintavahti asettaa haluamilleen tuotteille heti. Tällöin sovellus ilmoittaa, kun halutun tuotteen hinta laskee ja on hyvä hetki ostaa se itselleen. Hintavahdin voi asettaa päälle kullekin tuotteelle erikseen.

Sama tuote, eri hinta – mahdollisuus tuhansien eurojen säästöön

Hintaero esimerkiksi saman imurin tai vedenkeittimen kohdalla voi olla eri verkkokaupoissa hyvinkin merkittävä.

”Listasimme seitsemän eri tuotetta, jotka ovat usein uuden opiskelijan ostoslistalla. Esimerkiksi näissä tuotteissa kauppoja vertailemalla voi säästää kaiken kaikkiaan jopa yli 2000 euroa”, Matinvesi-Bassett korostaa.

Katso alta esimerkit Hintaoppaan suosituimmista tuotteista ja saavutetusta säästöstä.

Hintaoppaan haetuimmat mallit ja hinnat 25.6.

Leivänpaahdin: SMEG TSF01
Kallein hinta 149,90€
Edullisin hinta 119,00€
Säästö 30,90€

Vedenkeitin: SMEG KLF01 1,7L
Kallein hinta 169,00€
Edullisin hinta 99,90€
Säästö 69,10€

Kahvinkeitin: Moccamaster KBGC982 AO
Kallein hinta 319,95€
Edullisin hinta 174,30€
Säästö 145,65€

TV: LG OLED55B7V
Kallein hinta 2899,00€
Edullisin hinta 1277,90€
Säästö 1621,10€

Imuri: Dyson V8 Absolute
Kallein hinta 599,00€
Edullisin hinta 429,00€
Säästö 170€

Tehosekoitin: VItamix TNC 5200
Kallein hinta 795,00€
Edullisin hinta 595,00€
Säästö 200,00€

Mikroaaltouuni: Electrolux EMS20300OX
Kallein hinta 149,00€
Edullisin hinta 101,58€
Säästö 47,42€

Yhteissäästö: 2284,17 €