Hintaopas

Arvosteluiden näyttäminen

Haluamme helpottaa ostopäätöksiäsi. Muiden kuluttajien näkemykset ovat usein kaikkein parasta tietoa ennen ostoksen tekoa. Siksi annamme käyttäjien kirjoittaa arvioita tuotteista ja kaupoista.

Käytössämme on laajamittaiset prosessit vilpillisten arvioiden havaitsemiseen. Emme hyväksy arvosteluja, joiden kirjoittaja on yritys, tiettyyn kauppaan tai tuotteeseen läheisesti sidoksissa oleva henkilö tai tällaiseen henkilöön läheisessä suhteessa oleva henkilö.

Emme myöskään hyväksy arvosteluja, jotka on kirjoitettu jonkinlaista korvausta vastaan.

Arvosteluiden kirjoittaminen

Hintaoppaassa on kolmentyyppisiä käyttäjäarvosteluja:

Tuotearvostelut
Tuotearvosteluita voivat kirjoittaa Hintaoppaan sivustolle kirjautuneet käyttäjät.

Kirjautuneiden käyttäjien kirjoittamat kauppa-arvostelut
Kauppa-arvosteluita voivat kirjoittaa Hintaoppaan sivustolle kirjautuneet käyttäjät.

Ostotapahtuman aikana kirjoitetut instore-kauppa-arvostelut
Instore-kauppa-arvosteluita voi kirjoittaa kuka tahansa tehdessään ostoksia sellaisessa kaupassa, joka on yhdistänyt arvostelujärjestelmämme ostoprosessiinsa. Tällaiset arvostelut on merkitty palvelussamme erikseen.

Arvosteluiden julkaiseminen

Kirjautuneiden käyttäjien tuote- ja kauppa-arvostelut julkaistaan välittömästi. Ostotapahtuman yhteydessä kirjoitetut instore-kauppa-arvostelut julkaistaan heti, kun käyttäjä klikkaa sähköpostitse saamassaan vahvistusviestissä olevaa aktivointilinkkiä. Jos käyttäjä ei klikkaa aktivointilinkkiä, arvostelua ei julkaista lainkaan.

Käyttäjät voivat muokata arvosteluitaan koska tahansa. Muokattujen arvosteluiden yhteydessä näytetään viimeinen muokkauspäivä.

Voimme käyttää arvosteluiden sisältöä anonyymisti tulkitsemaan ja tiivistämään viestiä, voidaksemme luoda yksinkertaisempaa ja helpommin saatavilla olevaa tietoa käyttäjillemme.

Arvosteluiden valvonta

Hintaoppaan työntekijät eivät tarkista arvosteluja ennen niiden julkaisua, mutta niitä valvotaan. Tarkistamme arvostelun, jos joku käyttäjä merkitsee sen tarkistettavaksi tai jos automaattinen arvosteluiden valvontajärjestelmämme merkitsee sen epäilyttäväksi.

Osa käyttäjistä ja kaupoista voi joutua säännöllisen manuaalisen valvonnan kohteeksi, jos katsomme sen tarpeelliseksi. Näin käy, jos käyttäjä tai kauppa on toiminut epäilyttävästi tai rikkonut sääntöjämme.

Arvosteluita tarkistaessamme varmistamme, että ne ovat käyttösääntöjemme ja ohjeidemme sekä sovellettavien lakien mukaisia. Ilmoitamme käyttäjälle, jos hänen arvostelunsa poistetaan. Saatamme myös pyytää käyttäjää tekemään arvosteluunsa pieniä muutoksia, jotta se täyttää vaatimuksemme.

Muokattuja ja jo julkaistuja arvosteluita valvotaan samalla tavoin kuin uusia.

Arvosteluiden säilytysaika

Arvostelut säilyvät palvelussamme niin kauan kuin tuote tai kauppa on siinä mukana. Saatamme kuitenkin piilottaa arvosteluita, jos ne eivät ole sääntöjemme mukaisia. Arvostelun kirjoittanut käyttäjä voi poistaa oman arvostelunsa milloin tahansa.

Jos käyttäjätiliä ei ole käytetty yli vuoteen, muutamme arvostelun nimettömäksi.

Arvosteluiden jakaminen markkinoillamme

Tietyssä maassa rekisteröityneen käyttäjän kirjoittama arvostelu voidaan julkaista myös muiden maiden Hintaopas-sivustolla (käännettynä tai alkuperäiskielellä). Tällä hetkellä Hintaopas toimii ja jakaa arvosteluita Isossa-Britanniassa, Norjassa, Ranskassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa ja Uudessa-Seelannissa. Tulevaisuudessa saatamme toimia ja jakaa arvosteluita myös muissa maissa.

Miten tähtiluokituksemme toimivat

Käyttäjät, jotka kirjoittavat arvioita, antavat tuotteelle tai kaupalle myös arvosanan. Arvosana koostuu tähdistä ja se näkyy arvion vieressä. Teemme myös yhteenvedon näistä arvosanoista ja näytämme kokonaisarvosanan tuotteen tai kaupan yhteydessä.

Kokonaisarvosana perustuu kaikkien Hintaoppaan maiden arvioihin. Se tarkoittaa, että kaupoilla joilta puuttuu kirjalliset arviot jossakin maassa, voi silti olla kokonaisarvosana.

Kaupan kokonaisarvosanaan lasketaan mukaan vain viimeisen vuoden arviot. Emme halua laskea mukaan liian vanhoja asiakaskokemuksia. Tuotteille meillä ei ole sellaista aikarajoitusta.