Hintojen vertailu ja tulosten näyttäminen

Tavoitteemme on vertailla tuotteita ja hintoja puolueettomasti. Listaamme kaikki tiedossamme olevat, tiettyä tuotetta myyvät kaupat ja niiden hinnat. Palvelu kattaa kaikki verkkokaupat huolimatta siitä, ovatko ne Hintaoppaan asiakkaita vai eivät. Sijoitus listalla määräytyy yksin tarjonnan hinnan perusteella. Huomioimme myös kaikkien verkkokauppojen tarjoukset.

Hintojen listaaminen

Oletuksena näytämme tarjoukset järjestyksessä alimmasta hinnasta korkeimpaan. Premium-kauppoja, eli kauppoja jotka maksavat Hintaoppaalle liikenteestä, ei suosita. Jos usea kauppa myy samaa tuotetta samaan hintaan, järjestys määräytyy seuraavasti:

  1. Hinta ilman toimituskuluja
  2. Hinta toimituskulujen kanssa
  3. Varastotilanne
  4. Kaupan arvosteluiden keskiarvo
  5. Kaupan arvosteluiden määrä
  6. Niiden tuotteiden määrä, joiden hinta on kaupassa halvin.

Muissa luetteloissa ja paikoissa, joissa tuotteelle näytetään vain yksi hinta, Hintaopas näyttää aina alimman hinnan. Järjestyskriteerit ovat samat.

Ellei toisin mainita, ilmoitamme hinnat ilman toimituskuluja. Huomioi, että kaupat voivat veloittaa kuluja, jotka eivät ole näkyvillä. Niitä ovat esim. käsittely- ja kierrätysmaksut sekä erilaiset pantit.

Kauppojen näyttäminen

Premium-kaupan yhteydessä näytetään hintaluetteloissamme kaupan oma logo sekä sen itsensä toimittama kuvaus. Kävijät ohjataan premium-kauppojen sivustoille vihreällä painikkeella tai muista kaupoista poikkeavalla linkillä.

Muiden kauppojen yhteydessä ei näytetä hintaluetteloissamme logoa tai kuvausta. Muihin kauppoihin ohjaavat linkit ovat huomaamattomampia, eikä linkkiä ole välttämättä lainkaan.

Muita eroja premium-kauppojen ja muiden kauppojen näyttämisessä ei ole.

Jos Hintaopas näyttää tuotteelle vain yhden hinnan ja lisätietoja kaupasta, premium-kauppojen yhteydessä näytetään logo ja muiden kauppojen yhteydessä kaupan nimi tavallisena tekstinä.

Premium-kaupat maksavat meille joko kiinteän summan jokaisesta ohjauksesta niiden sivustoille tai pienen osuuden tilauksen arvosta (jos asiakas tekee tilauksen sen jälkeen, kun hän siirtyy sivustolle Hintaoppaan kautta). Hintaoppaalla on suora sopimus kaupan kanssa tai se hyödyntää olemassa olevia tytärverkostoja.

Hintaoppaassa näytettyjen tuotteiden hintoihin ei lisätä mitään. Hintaoppaassa näytetyn hinnan ei koskaan pitäisi olla korkeampi kuin se hinta, joka kaupassa näytetään, kun asiakas käy sivustolla ilman ohjausta Hintaoppaasta.

Hintaoppaan näyttämät kaupat

Tavoitteemme on listata kaikki kotimaiset kaupat, jotka myyvät johonkin Hintaoppaan tuoteluokkaan kuuluvia tuotteita.

Lisäksi näytämme kansainväliset kaupat omassa osiossaan. Nämä ovat muilla Hintaopas-sivustoilla listattuja kauppoja, jotka ovat ilmoittaneet toimittavansa Suomeen. Tulokset eivät välttämättä ole kaikenkattavat.

Pyrimme parhaamme mukaan löytämään kaikki kaupat itse. Jos kuitenkin tiedät kaupan, jota ei ole palvelussamme ja joka myy Hintaoppaan tuoteluokkiin kuuluvia tuotteita, kerro siitä meille sähköpostitse.

Hintapäivitykset

Tuotteiden hintatiedot ja varastotilanne päivitetään yleensä 3–5 kertaa päivässä. Tietyissä tilanteissa tiedot saatetaan päivittää useammin tai harvemmin. Saamme tuotteisiin liittyvät tiedot suoraan kaupoilta tai keräämme ne automaattisesti verkkosivujen haravoinnin avulla. Pyrimme aina näyttämään kaikki kunkin kaupan listaamat, johonkin tuoteluokkaamme kuuluvat tuotteet, mutta joskus harvoin se ei ole mahdollista. Kaupan rakenne voi olla liian monimutkainen tai kauppa voi aktiivisesti estää meitä skannaamasta sivustoaan. Tällöin näytämme mahdollisimman paljon tietoja ja yritämme löytää paremman ratkaisun yhdessä kaupan kanssa.

Premium-kaupat voivat ilmoittaa meille hintamuutoksista, mikä nopeuttaa prosessia.

Vaikka Hintaopas pyrkii aina näyttämään kaikille tuotteille oikeat tiedot, tiedot (hinnan lisäksi myös kuvat, tuoteominaisuudet, saatavuus ja toimitusaika) tulevat itse kaupalta. Vaikka siis teemme parhaamme, virheitä saattaa välillä esiintyä. Tarkista kaupan oma hinta ja tuotekuvaus aina ennen lopullista ostopäätöstä.

Jos huomaat virheellistä tietoa, kerrothan meille virheestä palautelomakkeellamme.

Tuoteversiot

Yhdestä tuotteesta saatetaan myydä samassa kaupassa erilaisia versioita. Ero voi olla esimerkiksi värissä, kielivaihtoehdoissa tai tuotepakettien lisävarusteissa. Jotta hintaluettelot eivät olisi liian täynnä tietoa, tällaisia luettelokohtia voidaan laajentaa niin, että kaikki tuoteversiot näytetään. Kaikki saman kaupan tuoteversiot lajitellaan hinnan mukaan alimmasta korkeimpaan.

Poikkeus tuoteversioiden niputtamiseen ovat tuotteet, jotka eivät ole kaikin tavoin upouusia. Kyseessä voivat olla käytetyt, pakkaukseltaan vaurioituneet tai esillepanoissa käytetyt tuotteet. Tällaisille tuotteille on hintaluettelossa oma paikkansa, ja niiden hinta saattaa olla alempi kuin tuotteelle ilmoittamamme alin hinta. Tietylle tuotteelle näyttämämme hinta on alin hinta, jolla kuluttaja saa varmasti täysin uuden tuotteen.