Käyttösäännöt ja ohjeet

Kun luot Hintaopas-tilin, hyväksyt seuraavat säännöt:

1. Perussäännöt

1.1. Kullakin käyttäjällä saa olla vain yksi tili. Jos et noudata tätä rajoitusta, kaikki tilisi poistetaan käytöstä. Jos jostain syystä tarvitset väliaikaisen käyttäjätunnuksen, ota yhteyttä. Jos unohdat kirjautumistietosi etkä saa niitä palautettua järjestelmän kautta, älä luo uutta tiliä vaan pyydä meiltä apua.

1.2. Tämä sivusto on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön. Et saa levittää, vaihtaa, muokata, myydä tai siirtää mitään tältä sivustolta kopioimaasi materiaalia, kuten tekstiä, kuvia, ääntä tai videokuvaa, mihinkään kaupalliseen, liiketoiminnalliseen tai julkiseen tarkoitukseen.

1.3. Olet vastuussa kaikista tilisi kautta tehdyistä julkaisuista. Hintaopas ei takaa minkään viestien täydellisyyttä, täsmällisyyttä tai käyttökelpoisuutta. Käyttäjien kannattaa pyytää kulloisessakin tilanteessa ammattilaisen neuvoja eikä luottaa pelkästään keskusteluista saamiinsa neuvoihin ja mielipiteisiin.

1.4. Perussääntömme ovat yksinkertaiset: ole kohtelias, älä käyttäydy loukkaavasti tai pahansuovasti, älä riko lakia äläkä julkaise millään lailla mainossävyisiä viestejä. Tämä koskee tekstiä, kuvia, linkkejä ym.

1.5. Pidä mielessä, että kaikki julkaisut tulevat nähtäville julkisesti ja että kaikki kirjoituksesi ovat kenen tahansa internetkäyttäjän luettavissa.

1.6. Käyttäjätilit, joita ei ole käytetty 18 kuukauteen, poistetaan.

2. Käyttäjäarvosteluja koskevat säännöt

2.1. Käyttäjäarvosteluita saavat lisätä vain kuluttajat – eivät yritykset, tiettyyn kauppaan tai tuotteeseen läheisesti sidoksissa oleva henkilö tai tällaiseen henkilöön läheisessä suhteessa olevat henkilöt. Arvosteluita ei saa käyttää oman liiketoiminnan tai maineen edistämiseen eikä kenenkään muun liiketoiminnan tai maineen vahingoittamiseen. Niissä ei saa olla linkkejä, kysymyksiä tai keskustelua, jotka liittyvät muuhun kuin arvosteltavaan kauppaan tai tuotteeseen.

2.2. Yritysten edustajat eivät saa oma-aloitteisesti julkaista itse tarjoamiaan tai kumppaniensa tarjoamia tuotteita ja/tai palveluita koskevia tietoja. Muiden jäsenten tiettyä yritystä tai kauppaa koskeviin kysymyksiin on kuitenkin sallittua vastata.

2.3. Jotta arvostelut pohjautuisivat mahdollisimman suuressa määrin käyttäjien omiin kokemuksiin ja mielipiteisiin, emme salli arvosteluja, joista on luvattu korvausta (kuten rahaa, laitteita, alennusta tai arvontakuponkeja) tai jotka on kirjoitettu vastineeksi osallistumisoikeudesta kilpailuun tai arvontaan. Tällaiseksi epäillyt arvostelut katsotaan mainostukseksi, ja ne poistetaan. Koska emme pysty selvittämään kunkin arvostelun julkaisun syytä, kaikki meneillään olevan kampanjan, kilpailun tai arvonnan aikana kirjoitetut tai päivitetyt arvostelut (mukaan lukien Hintaoppaan arvostelut) poistetaan.

2.4. Käyttämällä tätä palvelua vakuutat, että et käytä sivustoa sellaisen materiaalin julkaisuun (tai linkittämiseen), jonka tiedät virheelliseksi, halventavaksi, epätarkaksi, mauttomaksi, herjaavaksi, vihamieliseksi, häiritseväksi, säädyttömäksi, häpäiseväksi, uhkaavaksi tai muuten jonkin lain vastaiseksi.

2.5. Sitoudut olemaan julkaisematta tekijänoikeuksien alaista materiaalia, ellet ole itse tai ellei Hintaopas ole kyseisten tekijänoikeuksien haltija.

2.6. Ihmisten henkilökohtaisten tietojen julkaisu ja yksityisyydensuojan rikkominen on ehdottomasti kielletty. Tämä koskee muiden muassa nimiä, osoitteita, puhelinnumeroita, henkilötunnuksia, henkilökohtaisia sähköpostiosoitteita, ajoneuvojen rekisterinumeroita, etnisyyttä, terveydentilaa, poliittisia ja uskonnollisia vakaumuksia, seksuaalista suuntautumista, henkilökohtaista taloudentilaa, ammattia, lakirikkomuksia, pidätyksiä ja rikostuomioita.

2.7. Jos lähetät jäsenillemme roskaviestejä, tilisi poistetaan käytöstä tai asetetaan käyttökieltoon. Älä tarjoa omia tuotteitasi tai palveluitasi kenellekään, joka ei nimenomaisesti odota yhteydenottoasi.

2.8. Suhtaudumme kohteliaisuusvaatimukseen erittäin vakavasti. Emme salli minkäänlaista töykeyttä. Tahallisesti epäystävällinen tai häiritsevä jäsen voidaan asettaa käyttökieltoon.

2.9. Jos solvaat henkilökuntaamme ja/tai johtoamme millään lailla, tilisi saatetaan laittaa käyttökieltoon välittömästi.

2.10. Jos jokin julkaistu viesti on jonkun käyttäjän mielestä sopimaton, hänen kannattaa ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse viipymättä. Pystymme poistamaan sopimattomat viestit ja pyrimme myös tekemään niin kohtuullisessa ajassa, jos katsomme poistamisen tarpeelliseksi.

2.11. Sääntöjemme vastaiset arvostelut piilotetaan. Tilanteesta riippuen saatamme pyytää kirjoittajaa antamaan selityksen tai muokkaamaan tekstiä. Jos emme saa jäseneltä vastausta tai hän ei pysty antamaan järkevää perustelua, arvostelu pysyy piilotettuna.

2.12. Tarkoituksemme ei ole sensuroida viestejä niissä ilmaistujen mielipiteiden perusteella, mutta pidätämme oikeuden poistaa, muokata ja siirtää julkaistuja viestejä harkintamme mukaan ja ilman selitystä.

3. Kauppojen käyttäjäarvioita koskevat säännöt

3.1. Mielipiteiden tulee olla täsmällisiä ja perustua tosiasioihin. Niiden tulee kuvastaa asiakkaan omia kokemuksia asiakaspalvelusta ja tukipalveluista tai liittyä ostosopimukseen ja sen ehtoihin.

3.2. Jos asiakas kertoo, ettei hän ole saanut tuotetta tai että hän odottaa hinnan palautusta, hyvitystä tai kesken olevaan tukitapaukseen liittyviä toimia, arvostelua täytyy päivittää ajoittain, kunnes tapaus on ratkaistu tai käsitelty loppuun. Arvostelu saatetaan piilottaa päivitykseen saakka, jos katsomme sen tarpeelliseksi.

4. Tuotteiden käyttäjäarvosteluja koskevat säännöt

4.1. Mielipiteiden tulee olla täsmällisiä ja perustua tosiasioihin. Niiden tulee kuvastaa asiakkaan omia kokemuksia tuotteen toiminnoista, suorituskyvystä, laadusta, sisällöstä jne.

5. Näiden sääntöjen ja ohjeiden muutokset

5.1. Pidätämme oikeuden muokata näitä sääntöjä ja ohjeita milloin tahansa ilman ilmoitusta. On sinun vastuullasi pysytellä voimassa olevien sääntöjen ja ohjeiden tasalla.