Kahdeksan kätevää hankintaa kotitoimistolle

Toimiston parantamisen ei tarvitse olla vaikeaa tai kallista

Teksti:
Daniel Haaf

Työskenteletkö kotona, mutta kotitoimistossasi olisi parantamisen varaa? Jotta luovuus pysyisi huipussaan, työympäristön täytyy olla viihtyisä ja käytännöllinen. Siksi haluamme esitellä kahdeksan hankintaa, joista on iloa kotitoimistossa.

Väriä vaihtavat älyvalaisimet parantavat viihtyvyyttä. Kuva: Philips

1. Älyvalaisimet parantavat valaistusta

Matkapuhelimella, liiketunnistimella tai tietokoneella ohjattavat älyvalaisimet ovat hyvä valinta. Valaisimet, joiden väriä ja värilämpötilaa voidaan vaihtaa, helpottavat viihtyisän tunnelman luomista ja vähentävät silmien rasitusta, jos istut tietokoneen ääressä pitkiä aikoja.

Täällä voit tutustua kaikkiin Hintaoppaan älyvalaisimiin.

2. Huippunopea WiFi nykyaikaisella mesh-reitittimellä

Älä anna huonon WiFi-yhteyden heikentää luovuutta kotona työskennellessäsi. Nykyaikainen mesh-reititin tuo vakaamman ja nopeamman nettiyhteyden kodin kaikkiin huoneisiin. Jos asunto on suuri, kantamaa voidaan parantaa yhdellä tai useammalla satelliitilla. WiFi 6 ‑malli on vaihtoehdoista nopein, ja sen ominaisuudet riittävät varmasti myös tulevaisuudessa.

Täältä löydät kaikki Hintaoppaan mesh-reitittimet.

Vinkki: Näin valitset kodin WiFi-reitittimen

Jos sinulla on vanhahko WiFi-reititin, se kannattaa ehkä vaihtaa uudempaan ja parempaan. Nykyaikainen WiFi 6 ‑reititin mahdollistaa nopeamman ja vakaamman kotiverkon. Sopivan mallin valitseminen on varsin helppoa.

Artikkelimme Näin valitset oikean WiFi-reitittimen helpottaa tarpeitasi vastaavan mallin etsintää.

Hyvältä kuulostavat kaiuttimet täydentävät kotitoimistoa hienosti. Kuva: ivan, Adobe Stock

3. Langaton näppäimistö ja hiiri kaikille laitteille

Jos näppäimistön voi siirtää kätevästi laitteesta toiseen, esimerkiksi työkoneesta pelikoneeseen tai tablettiin vaihto käy nopeammin. Sinun ei tarvitse ryömiä työpöydän alla siirtelemässä USB-johtoja, ja lisäksi johdoton työympäristö on viihtyisämpi. Jos käytät sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmää, kannattaa valita näppäimistö, joka toimii molempien kanssa. Vielä näppärämpää on, jos myös hiiren saa nopeasti vaihdettua laitteesta toiseen.

Täältä löydät kaikki Hintaoppaan langattomat näppäimistöt ja hiiret.

4. Hyvältä kuulostavat kaiuttimet tietokoneelle

Hyvältä kuulostavat tietokonekaiuttimet parantavat musiikkielämyksiä huomattavasti. Saatavana on erinomaisia niin langallisia kuin langattomiakin kaiuttimia. Kannattaa valita malli, joka toimii myös puhelimen tai tabletin kanssa, jolloin laitteesta toiseen voi vaihtaa nopeasti. Jos kaiuttimille ei ole tilaa, kuulokkeet saattavat olla parempi vaihtoehto.

Täältä löydät kaikki Hintaoppaan tietokonekaiuttimet.

5. Pelituolissa istut mukavammin

Kun käytössä on kunnollinen toimisto- tai pelituoli, pöydän ääressä on parempi istua. Tuntikausien istumiseen suunniteltu tuoli helpottaa ryhdin ylläpitämistä, vähentää kuormitusta ja ehkäisee siten selkä-, hartia- ja niskaongelmia. Hyvä tuoli tukee sekä selkää että niskaa kunnolla, ja siinä on vakaat käsinojat, jotka vähentävät käsivarsien rasitusta. Säädettävä pöytä mahdollistaa työskentelyn välillä myös seisten.

Täältä löydät kaikki Hintaoppaan pelituolit.

Älynäyttö näyttää suosikkikuviasi, toistaa videoita ja kertoo sään. Kuva: Jacky, Adobe Stock

6. Ääniohjattava älynäyttö

Älynäyttö on sekä kaunis että käytännöllinen. Sillä voi katsella puhelimen valokuvia, ääniohjata kodin älylaitteita ja tarkistaa sääennusteen – tai vaikkapa katsella videoita, asettaa ajastimia ja tarkistaa kalenterimerkintöjä. Älynäyttö on erinomainen lisä niin työpöydälle, keittiöön, TV-tasolle kuin yöpöydällekin.

Suosittuja älynäyttöjä ovat esimerkiksi Google Nest Hub ja Lenovo Smart Display.

7. USB-keskitin kaikille laitteille

Nykykannettavissa on harmillisen vähän portteja eri oheislaitteille. Kaikissa ei edes ole USB- tai Ethernet-portteja tai muistikortinlukijaa. Hyvässä USB-keskittimessä on riittävästi portteja, teit töitä sitten kotona tai tien päällä. Valitse vain malli, joka vastaa tarpeitasi ja jossa on tietokoneeseesi sopiva liitäntä. Jos haluat käyttää useita USB-laitteita usean tietokoneen kanssa, saatat tarvita USB-kytkimen.

Täältä löydät kaikki Hintaoppaan USB-keskittimet.

8. Säädettävä pöytä

Säädettävän työpöydän ääressä oikea työasento löytyy helpommin. Ryhti pysyy parempana, ja selän ja hartioiden kuormitus vähenee. Jos et ole vielä kokeillut seisten työskentelyä, on jo korkea aika – eikä kokeilun tarvitse maksaa maltaita. Saatavilla on niin sähkötoimisia kuin hieman edullisempia käsikäyttöisiäkin säädettäviä pöytiä.

Täältä löydät Hintaoppaan kaikki säädettävät pöydät.

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä. Daniel Haafin saa kiinni osoitteesta [email protected]