Kuinka kirjoitat hyvän arvostelun

Kerro, mitä mieltä olet tuotteista, jotka olet ostanut tai joita olet kokeillut. Tuotearvostelu on helppo kirjoittaa ja se auttaa muita tekemään parempia ostopäätöksiä.

Tuotteista on helppo kirjoittaa arvosteluja. Sinun ei tarvitse kirjoittaa pitkään tai perusteellisesti – usein riittää muutama rivi rakentavia mielipiteitä, jotka auttavat muita ymmärtämään, mitä he ostavat.

Halusitpa sitten kertoa, mitä mieltä olet uudesta matkapuhelimestasi, kuulokkeista, jotka olet omistanut kymmenen vuotta tai lastenrattaista, jotka lainasit kesäksi, kirjoituksesi auttaa muita valitsemaan ja mahdollisesti tekemään ostopäätöksen.

Tässä on joitain käytännön vinkkejä siitä, miten kirjoittaa arvosteluja, jotka auttavat muita parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme myös lisänneet esimerkkejä siitä, miltä ne saattavat näyttää.

🔎 Autat muita valitsemaan oikeat tuotteet

⏱ Tuotearvostelu on nopea kirjoittaa

📝 Usein muutama rivi riittää

Näin kirjoitat hyvän arvostelun – 5 yksinkertaista vinkkiä

  • Kirjoita lyhyesti. Usein muutama lyhyt lause riittää kertomaan, mitä mieltä olet. Voit kertoa paljon vain muutaman minuutin kirjoituksella. Ole luova!
  • Jaa arvostelu kolmeen osaan. Jos jaat arvostelusi kolmeen osaan – esimerkiksi positiiviseen, negatiiviseen ja merkillepantavaan – lukijan on silloin helpompi nähdä, mitä mieltä olet. 
  • Kerro, miten sinua itseäsi on autettu. Jos ostit tuotteen ratkaistaksesi ongelman, kerro, ratkesiko ongelma. Arvostelun lukijat saattavat olla vastaavassa tilanteessa, jossa sinä olit.
  • Kuvaile todellisia tilanteita. Kerro meille todellisista tilanteista, joissa olet käyttänyt tuotteita. Konteksti auttaa lukijoita ymmärtämään, miksi olet jotakin mieltä.
  • Ole rehellinen arvioinnissasi. Ajattele arvostelua muistutuksena itsellesi. Ostaisitko saman takin uudestaan? Miksi ostaisit, tai jos et, mikset ostaisi? Ajattele arvosteluasi muistutuksena itsellesi ja muille.

Neljä esimerkkiä tuotearvosteluista

1. 

Klean Kanteen Insulated -termospullo on kestäväksi rakennettu ja pitää sisällön lämpimänä useita tunteja. Myös kylminä päivinä. Termospullosta on helppo juoda eikä se vuoda. 

2.

Macbook Pro 13 on hyvin rakennettu kannettava tietokone, jossa on erinomainen näyttö ja valaistu näppäimistö. Ohjauslevy reagoi nopeasti, on suuri ja helppokäyttöinen. Prosessori ja muisti riittävät ongelmitta kaikkiin käyttämiini ohjelmiin. Tietokone lämpenee nopeasti ja tuuletin on äänekäs, mikä on ärsyttävää hiljaisessa huoneessa. Portteja on vain kaksi (USB-C), mikä tarkoittaa, että minun on käytettävä kahta sovitinta, näytölle ja lisävarusteille.

3.

Playstation 4 Pro on erinomainen pelikonsoli, jonka kuvanlaatu on hyvä (4K/30p ja HDR) liitettynä vuoden 2018 -malliseen Samsung 4K -televisiooni. Pelit ovat hauskoja ja PlayStation Storesta pelit saa usein edullisemmin kuin levyllä ostettuina.

Tavalliset bluray-elokuvat toimivat ongelmitta, mutta UHD bluray -elokuvia ei tueta levyllä. Tuulettimet ovat äänekkäitä ja huomattavasti häiritsevämpiä kuin Xbox One X:ssä. Siksi katson mieluummin elokuvat jälkimmäisellä.

Ohjain sopii hyvin pieniin käsiini ja tuntuu kestävältä. Minulla on ollut ohjain vuoden ajan ja se tuntuu edelleen samanlaiselta kuin uutena, päivittäisestä käytöstä huolimatta. Hikisissä käsissä se on kuitenkin hieman liukas.

4.

Positiivista

+ Laukussa on runsaasti tilaa ja paljon taskuja pikkutavaroille

+ Kestää kaatosateet ongelmitta (kokemusta on)

+ Kestäväksi suunniteltu, saumat ovat vahvat ja vetoketjut kestävän tuntuiset

Negatiivista

- Sivuhihnat ovat pitkät ja usein tiellä

- Pyörän valot eivät tunnu kovin kestäviltä

- Rintahihna jakaa painavan laukun painoa, mutta vaikuttaa ohuelta ja hauraalta

Huomioitavaa

. Pohjasta johtuen laukku ei pysy pystyssä maahan laskettuna

. Rullattava yläosa suojaa sateelta, mutta ei ole kaikkien mieleen

. Olkahihnat helpottavat kantamista ja ovat mukavat jopa minun pienillä olkapäilläni

Tiesitkö, että meillä on uutiskirje ja että olemme Facebookissa ja Instagramissa? Seuraa meitä, niin saat vinkkejä kysytyistä tuotteista, uusista peleistä, tarjouksista ja viimeisimmistä trendeistä.

Onko sinulla Hintaopas-tili? Sen luominen vie vain hetken eikä maksa mitään. Rekisteröidy siis ihmeessä ja ota palvelustamme kaikki irti.

➡️ Hintaopas Facebookissa

➡️ Hintaopas Instagramissa

➡️ Tilaa uutiskirje