Hintaopas
Mainos
KotiTeematBlack Friday

Black Friday 2024

Black Weekin aikana keräämme tarjouksia, jotka mielestämme ovat erityisen hyviä juuri nyt. Seuraamme hintakehitystä kolmen kuukauden ajan ja vertaamme sitä tuotteen nykyiseen hintaan. Jos hinta on odotettua alhaisempi, lisäämme tarjouksen tälle listalle. Toivottavasti löydät juuri tarvitsemasi!

Tietoa kampanjasta Black Friday

iStock.com / leolintang

Black Friday 2023

Black Friday on tänä vuonna 24.11., ja sitä seuraavana maanantaina on Cyber Monday. Ne ovat vuoden suurimat alennuspäivät, jolloin esimerkiksi televisioita, matkapuhelimia, pelejä ja kuulokkeita saa tilastollisesti halvalla. 

Milloin on Black Friday?

Black Friday on perjantaina 24. marraskuuta 2023, ja sitä seuraa Cyber Monday seuraavana maanantaina. Black Friday osuu aina Yhdysvaltain kiitospäivän jälkeiseen välipäivään, joka on marraskuun neljäs torstai.

 • Black Friday 2023 on perjantaina 24.11.
 • Black Friday 2024 on perjantaina 29.11.

Mitä pitää ottaa huomioon ennen Black Friday -shoppailua?

Vertaa löytämiesi tuotteiden hintahistoriaa nähdäksesi, ovatko kaupat nostaneet hintojaan ennen Black Fridayta. Silloin tiedät, onko alennettu hinta todellisuudessa niin hyvä kuin millä kaupat yrittävät houkutella. Yksi vinkki on suunnitella ostokset hyvissä ajoin Hintaoppaan listojen avulla ja asettaa hintavahti, jolloin saat ilmoituksen kun hinta laskee.

Mitkä tuotteet olivat suosituimpia Black Friday 2022?

 1. Sony PlayStation 5 (PS5)
 2. NHL 22 (PS4)
 3. Apple iPhone 13 5G 4GB RAM 128GB
 4. Apple iPhone 11 4GB RAM 64GB
 5. Apple AirPods Pro Magsafe Case 2021
 6. AMD Ryzen 7 5800X3D 3,4GHz Socket AM4 Box without Cooler
 7. SteelSeries Apex 7 TKL Red Switch (Nordisk)
 8. Altenzo Sports Navigator 275/55 R 20 117V
 9. Nintendo Switch 2019 32GB
 10. Logitech G Pro X Superlight

Mitkä kategoriat olivat suosituimpia Black Friday 2022?

 1. Matkapuhelimet
 2. Kuulokkeet
 3. Näytöt
 4. Televisiot
 5. Näytönohjaimet
 6. Pelikonsolit
 7. Hajuvesi & Partavesi
 8. Älykellot
 9. Näppäimistöt
 10. Pölynimurit

Black Friday, Black Fraid Day tai Musta Perjantai?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Suomalaisten hakukäyttäytyminen verkossa todistaa laajentunutta käsitystä siitä,miten päivä pitäisi täällä kotikulmilla nimetä:

Haku Hakujen määrä/vuosi *

black friday: 456000
black fraid day: 22800
musta perjantai: 8400
black fraiday: 1800
black fridey: 1200
black fryday: 1200

* Lähde: Ahrefs

Mikä on Black Friday?

Black Friday on vuoden suurin ja eniten puhuttu alennuspäivä. Monet kivijalkakaupat ja verkkokaupat Suomessa tarjoavat suuria alennuksia ja tarjouksia sekä Black Fridayn että koko viikon ajan – 20. marraskuuta alkaen 26. marraskuuta 2023 saakka – jota kutsutaan nimellä Black Week. 

Vinkkejä Black Friday ‑ostoksiin

Älä anna Black Fridayn houkutella sinua impulssiostoksiin. Suunnittele ostoksesi hyvissä ajoin ja hanki riittävästi tietoa, jotta löydät hyvät tarjoukset ja osaat välttää huonot. Nämä yhdeksän vinkkiä auttavat sinua tekemään fiksumpia ostoksia Black Fridayn aikana.

 1. Vertaa eri kauppojen hintoja.
 2. Tarkista hintahistoriasta, onko tarjoushinta oikeasti edullinen.
 3. Aseta hintavahteja, jotta saat ilmoituksen hinnan laskiessa.
 4. Suunnittele ostoksesi Hintaoppaan listojen avulla.
 5. Tarkista, onko kaupoilla alennuskoodeja, joilla saat hinnasta lisäalennusta.
 6. Tarkista, tarjoaako kauppa maksuttoman toimituksen ja palautuksen.
 7. Pidä silmällä sisäänheittotuotteita, jotka loppuvat nopeasti.
 8. Tarkista, että tarjoustuotteet eivät ole vanhoja malleja.
 9. Tarkista, onko tuotteilla hintatakuu. 

Kaikki vinkit löytyvät myös alempaa tältä sivulta sekä helppolukuisista oppaistamme Kuinka ostaa fiksusti Black Fridayna ja Turvallista shoppailua Black Fridayn aikana.

Ovatko Black Friday ‑hinnat halvempia?

Monia tuotteita saa halvemmalla Black Fridayna ja koko Black Week ‑viikon ajan, mutta kaikkia tuotteita ei kuitenkaan ole saatavilla tarjoushintaan.

Tilastojemme mukaan kaikista Hintaoppaassa katsotuista tuotteista 32 prosenttia oli halvempia Black Fridayn 2022 aikana kuin 14 päivää aiemmin.

Keskimääräinen hintojen lasku vuonna 2019 oli suosituimpien kategorioidemme suosituimpien tuotteiden osalta kuitenkin vain 3 prosenttia.

Kannattaa muistaa, ettei läheskään kaikista tuotteista eikä kaikissa kategorioissa ole hyviä tarjouksia. Tilastojemme mukaan lähes kymmenesosa suosituimpien kategorioiden tuotteista maksaa Black Fridayna enemmän kuin kaksi viikkoa aiemmin.

Älä missaa hyviä Black Week ‑tarjouksia

Black Friday on 24.11., mutta monissa kaupoissa tarjoukset alkavat jo saman viikon maanantaina. Koko 20.–26.11. kestävää viikkoa kutsutaan nimellä Black Week. Kiinnostaville tuotteille kannattaa asettaa hintavahti jo hyvissä ajoin ennen Black Weekin alkua, jotta hyvät tarjoukset eivät mene sivu suun.

Kymmenen tuotetta, joista voi olla tänä vuonna poikkeuksellisen hyviä Black Friday ‑tarjouksia

Vaikka alennukset ovat kaikkiaan suhteellisen vaatimattomia, aiempien sukupolvien tuotteita voi saada hyvinkin edullisesti. Esimerkiksi seuraaville tuotteille on tullut tai on vielä loppuvuoden aikana tulossa seuraaja, joten niistä on varsin mahdollista löytää edullisia Black Friday ‑tarjouksia.

Jos harkitset uuden puhelimen tai pelikonsolin tai uusien kuulokkeiden hankintaa, näitä tuotteita kannattaa pitää silmällä.

Turvallista shoppailua Black Fridayn aikana

Ostosten tekeminen verkossa ei ole vaarallista tai vaikeaa, kunhan pitää mielessä muutamat perussäännöt. Täältä löydät seitsemän parasta vinkkiämme, joita noudattamalla teet verkossa asioimisesta entistäkin turvallisempaa – et tule huijatuksi tai joudu pettymään.

Varmista, että olet ostamassa oikeaa tuotetta

Markkinoilta löytyy runsaasti tuotteita, jotka ovat ja näyttävät todella samanlaisilta tai joilla on erittäin monimutkaisia tuotekuvauksia. Ennen kuin teet tilauksesi, tarkista useampaan kertaan, että tuote, jota olet tilaamassa, todellakin on haluamasi. Tarkista koko tuotenimi, mahdollinen tuotenumero, väri, koko sekä muut mahdolliset muuttujat.

Tarkista kaupan tiedot

Jotkut kaupat ovat hyviä hoitamaan ja hallinnoimaan tilauksia ammattitaitoisesti, toiset taas eivät. Kannattaa tarkistaa, mitä muut asiakkaat ovat kirjoittaneet kaupasta – arvosteluita löydät esimerkiksi Hintaoppaan sivuilta. Kannattaa myös tarkistaa, että kaupalla on voimassa oleva puhelinnumero ja osoite, jotta voit ottaa kauppaan tarvittaessa yhteyttä.

Tarkista toimitusaika

Toimitusaika vaihtelee huomattavasti eri kauppojen välillä. Jos sinulla kiire ja haluat saada tuotteesi nopeasti, tarkista kuinka nopean toimituksen kauppa sinulle tarjoaa. Toimitusajan osalta kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä osa kaupoista ilmoittaa ainoastaan sen ajan, joka heiltä kestää lähettää tilaus eteenpäin, ei siis kokonaistoimitusaikaa.

14 päivän peruuttamis-/palautusoikeus

Jos tilaat tuotteita verkkokaupasta EU:n sisällä, on sinulla 14 päivän peruuttamis-/palautusoikeus. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on oikeus lähettää tilaamasi tuote takaisin ja saada rahasi takaisin. Muista kuitenkin, ettei peruuttamis-/palautusoikeus ole voimassa, jos rikot tuotteen sinetin tai tilaat erikoisvalmistettuja tuotteita, kuten esimerkiksi mukeja omalla painatuksella. Tarkista, kenen vastuulla on maksaa palautuksesta aiheutuvat mahdolliset toimitus-/postikulut. Jos tätä ei erikseen ilmoiteta, sinä olet kuluttajana vastuussa palautuksesta aiheutuvista kustannuksista.

Shoppare åker rulltrappa
iStock.com / David-Prado

Black Week, Black Weekend ja Cyber Monday

Joillekin kaupoille yksittäiset alennuspäivät eivät yksinkertaisesti riitä. Black Weekend on viikonloppu, jolloin monet liikkeet laskevat hintojaan koko viikonlopun ajaksi. Alennusmyynnit saattavat kestää paikoitellen jopa koko Black Weekiksi kutsutun viikon ajan. Viikonlopun jälkeen vuorossa on puolestaan Cyber Monday.

Black Fridaysta on tullut tärkeä alennusmyynti monille kaupoille, sillä kyseinen ajanjakso tarjoaa mahdollisuuden tavallista suurempien myyntilukemien saavuttamiseen. Tästä syystä kampanjoita yritetään pidentää monin eri tavoin.

Yksi suosituimmista keinoista on pitää alennusmyynnit käynnissä koko Black Weekend -viikonlopun ajan. Hieman harvinaisempaa on aloittaa alennusmyynnit jo aiemmin viikolla ja jatkaa tarjouksia koko viikon, jolloin puhutaan Black Weekistä.

Monet verkkokaupoista lopettavat myynnit Cyber Mondayhin, joka on Black Fridayn jälkeinen maanantai. Cyber Monday sai alkunsa muutaman amerikkalaisen verkkokaupan markkinointispektaakkelina. Se lanseerattiin ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa vuonna 2005 kampanjana, jonka tarkoituksena oli saada ihmiset shoppailemaan verkossa. Se tuotti nopeita tuloksia ja seuraavana vuonna mukana oli jo huomattavasti enemmän kauppiaita.

Cyber Monday on kasvattanut suosiotaan viime vuosien aikana aivan kuten Black Fridaykin. Päivä on silti edelleen vähemmän tunnettu, joskin siihen osallistuvat kaupat tarjoavat maanantaina usein vieläkin parempia tarjouksia kuin Black Fridayn aikana.

Singles’ Day haastaa Black Fridayn

Singles’ Day 11. marraskuuta on toinen haastaja, joka on lähtöisin Kiinasta. Tämä päivä on suhteutettuna globaaliin liikevaihtoon monta kertaa suurempi kuin Black Friday. Singles’ Day on nykyään maailman suurin ostospäivä, mutta Suomessa se ei ole lyönyt suuremmin läpi – vielä.

Useat merkittävät, vakiintuneet toimijat Suomessa ovat huomioineet Singles’ Dayn tarjouksilla ja kampanjoilla. Kun Singles’ Dayta seuraavat Black Friday ja Cyber Monday, ne tarjoavat marraskuussa erinomaiset mahdollisuudet edullisiin hankintoihin.

Meneillään olevat kampanjat

Päivän tarjoukset

Löydä parhaat tarjoukset juuri nyt

Siirry kampanjaan