Hintaopas

Vuoden 2024 suurimmat pelijulkaisut – koko lista

Meillä on edessämme mahtava pelivuosi 2024 monine suurine julkaisuineen. Miltä kuulostaisi purjehtia seitsemällä merellä merirosvokapteenina Skull & Bones -pelissä, tai kokea uudelleen vanhoja lapsuusmuistoja Tomb Raider 1-3 Remastered -pelissä? Tässä on meidän listamme vuoden 2024 suurimmista ja eniten odotetuista julkaisuista.

Alone in the Dark

Julkaisupäivä 20. maaliskuuta

Alone in the Dark on psykologinen kauhupeli ja tulkinta alkuperäisestä samannimisestä pelistä vuodelta 1992. Jälleen kerran astumme yksityisetsivä Edward Carnbyn rooliin tutkiessamme Derceto Mansionia yhdessä Emily Hartwoodin kanssa.

Pelissä on täysin uusi tarina, jonka on kirjoittanut kauhukirjailija Mikael Hedberg. Tapahtumat sijoittuvat 1920-luvulle ja tuovat Lovecraftian-universumin kauhuelementtejä amerikkalaiseen etelään.

Alone in the Darkin tarinassa Emilyn setä on kadonnut. Hän pyytää Edwardin apua löytääkseen hänet ja yhdessä he kohtaavat kauhut, jotka piileskelevät Derceto Manorissa.

Voit valita pelata Edwardina tai Emilynä samalla kun ratkot hankalia pulmia ja taistelet pimeyden olentoja vastaan, jotka piileskelevät varjoissa.

Pelin päähenkilöitä ääninäyttelevät David Harbour ja Jodie Comer. Kaksi painavaa nimeä Hollywoodista, jotka ovat tunnettuja muun muassa Killing Eve, Free Guy ja Stranger Things -sarjoista.

Alone in the Dark julkaistaan PC:lle, Xbox Series X/S:lle ja Playstation 5:lle.

Ark 2

Julkaisuvuosi 2024

Oletko koskaan unelmoinut, miltä tuntuisi ratsastaa T-Rexillä? Todellisuudessa se ei ole mahdollista, mutta pelaamalla Ark 2:ta saat ainakin mahdollisuuden kokeilla sitä tietokonepelissä.

Ark 2 on virallinen jatko-osa Ark: Survival Evolved -pelille. Tarina jatkuu viidennen ja viimeisen laajennuksen, Genesis: Part 2, jälkeen, joka julkaistiin vuonna 2021. Emme vielä tiedä tarkkaan, mistä pelissä on kyse, mutta selvää on, että näyttelijä Vin Dieselillä on suuri rooli tarinassa.

Pelimaailma on saanut täysin uuden ilmeen ja taistelujärjestelmää on uudistettu. Ark 2 on muuttunut enemmän Souls-tyyliseksi taisteluissa uusine liikkumiskykyineen, jotka mahdollistavat vapaakiipeilyn, liukumisen, heilumisen ja parkourin läpi pelimaailman.

Ei ole yllättävää, että dinosaurukset ovat suuri osa Ark 2:ta, aivan kuten Ark: Survival Evolved -pelissä. Emme vielä tiedä tarkkaan, mitä lajeja on tulossa, mutta olemme ainakin nähneet konseptikuvia pelistudiolta, joissa esiintyvät Velociraptor, Tyrannosaurus ja Pterodactylus.

Ark 2 julkaistaan PC:lle, Xbox Series X/S:lle ja Playstation 5:lle.

Kuukauden pelit 2023 – meidän top-listamme

Mennyt pelivuosi oli aivan mahtava. Olemme käyttäneet lukemattomia tunteja peleihin kuten Alan Wake 2, Dead Space Remake ja Baldurs Gate 3. Toivottavasti et ole missannut top-listaamme vuoden 2023 eniten odotetuista peleistä?

Katso koko lista täältä! (Tiedämme, Skull & Bones viivästyi taas. Mutta 16. helmikuuta pääsemme vihdoin leikkimään merirosvoa!)

Assassin’s Creed Codename: Red

Julkaisu 2024

Seuraava suuri peli Assassin's Creed -sarjassa julkaistaan vuonna 2024. Tällä hetkellä sillä ei ole virallista nimeä, vaan sitä kutsutaan vain "Codename: Rediksi". Tarina sijoittuu Japanin Sengoku-kaudelle, ja pelaaja voi valita pelata joko miespuolisena samuraina tai naispuolisena shinobina.

Kuten aikaisemmissakin peleissä, maailma on avoin ja vapaa pelaajan tutkittavaksi. Ei ole selvää, onko se yhtä suuri kuin Valhallan kartta, vai onko se rajoitetumpi kuten Miragessa. Mitä tiedämme on, että peli kuuluu Ubisoftin uuteen pelialustaan, Assassin's Creed Infinityyn, joka yhdistää kaikki pelit live service -palveluun.

Siinä missä Mirage osoittautui verrattain ohueksi peliksi, joka sai pelaajilta melko viileän vastaanoton, toivomme, että Codename: Red tarjoaa positiivisemman kokemuksen. Odotamme innolla, että pääsemme juoksemaan äänettömästi katoilla ninjana vain varjojen seurassa.

Peli julkaistaan PC:lle, Xbox Series X/S:lle ja Playstation 5:lle.

Final Fantasy VII Rebirth

Julkaisupäivä 29. helmikuuta

Final Fantasy VII Rebirth on toinen peli trilogiassa, joka muodostaa kattavan uudelleentyöstön alkuperäisestä pelistä vuodelta 1997.

Peli jatkuu ensimmäisen pelin "Remake" tarinasta uudella pelimaailmalla, uusilla hahmoilla, joita tavata ja lisää ainutlaatuisia taisteluyhdistelmiä. Rebirth on suurempi ja avoimempi monine vapaasti tutkittavine alueineen.

Pelin päähenkilö on Cloud Strife, entinen Shinra-sotilas, joka on vaihtanut puolta Avalanche-ryhmän ja Shinra Corporationin välisessä konfliktissa. Suorita päätehtävät ja auta hahmoja, joita kohtaat sivutehtävissä, lopulta kohdataksesi legendaarisen vastustajan Sephirothin.

Sinun ei tarvitse olla pelannut muita Final Fantasy -pelejä ennen kuin hankit Remaken tai Rebirthin. Itse asiassa molemmat pelit on suunniteltu toimimaan täysin itsenäisesti, jos niin haluat. Suurimman hyödyn saat kuitenkin, jos aloitat trilogian oikeasta päästä.

Final Fantasy VII Rebirth julkaistaan Playstation 5:lle.

Grand Theft Auto VI

Julkaisu 2025 (ei ole 2024, mutta toivo elää!)

Olemme odottaneet Grand Theft Auto VI:n virallista julkaisua yli kymmenen vuotta – ja nyt Rockstar Games on vihdoin paljastanut seuraavan pelin GTA-sarjassa.

90 sekunnin trailerilla saimme ensimmäisen virallisen katsauksen Grand Theft Auto VI:n tarinaan. Pelissä on ainakin kaksi pelattavaa päähenkilöä, Jason ja Lucia, jotka sijaitsevat modernissa Vice Cityssä.

Trailerissa soi Tom Pettyn kappale ”Love is a long road”, ja näemme häikäisevän kauniin grafiikan, jonka graafinen tyyli on huomattavasti aikuismaisempi kuin aiemmin.

Tiedämme tänään, että Grand Theft Auto VI julkaistaan joskus vuonna 2025. Mutta olemme niin innoissamme pelistä ja toivomme tietenkin, että jotain maagista tapahtuu, jotta julkaisu tapahtuisi kuitenkin vuonna 2024. Siksi pidämme pelin listalla juuri nyt.

Lisätietoja Grand Theft Auto VI:sta odotetaan tulevana vuonna!

Grand Theft Auto VI julkaistaan PC:lle, Xbox Series X/S:lle ja Playstation 5:lle.

Hades 2

Julkaisu 2024

Vuonna 2024 julkaistaan Hades 2:n ennakkoversio. Peli on virallinen jatko-osa vuoden 2018 samannimiselle erittäin ylistetylle pelille.

Alkuperäisen pelin kreikkalainen teema säilyy, mutta tällä kertaa Zagreus jää sivuun ja tilalle astuu hänen sisarensa Melinoë. Titan Cronos on paennut vankilastaan ja etsii kostoa Olympuksen jumalilta.

Tiedämme vain vähän Hades 2:n tarinasta, mutta varmaa on, että peli on vähintään yhtä suuri kuin alkuperäinen. Sinun ei tarvitse olla pelannut Hadesia pelataksesi kakkososaa, mutta pelistudio Supergiant sanoo, että pelissä on paljon viittauksia ykkösosaan.

Jos et ole vielä pelannut Hadesia, suosittelemme, että teet niin. Se on hyvin tehty, siinä on jännittävä tarina ja haastava pelityyli läpi pelin. Takaamme, että saat monta tuntia iloa Hadesista.

Hades 2 julkaistaan PC:lle.

Life By You

Julkaisu 5. maaliskuuta

"Life By You" on uusi elämäsimulaattori, joka haastaa EA Gamesin ikuisesti suositun The Sims -sarjan.

Life By You'n asetelma on sama kuin The Simsissä. Otat hallintaan digitaalisia avatareja ja ohjaat heitä läpi elämän. Heidän kohtalonsa on täysin käsissäsi, ja voit valita auttaa tai haitata heitä matkan varrella.

Mikä tekee Life By You'sta erityisen kiinnostavan, on se, että peli modernisoi asetelman suuremmilla mahdollisuuksilla tutkia pelimaailmaa. Voit käyttää autoa, bussia, polkupyörää ja monia muita ajoneuvoja laajoilla alueilla.

Peliä voi modata omistautuneet kehittäjät, jotka haluavat lisätä uusia, jännittäviä asioita. Voit ohjata avatarejasi miten haluat, käydä oikeita keskusteluja heidän kanssaan ja jopa suunnitella oman maailmasi.

Life By You julkaistaan PC:lle muun muassa Steam ja Epic Games Store.

Little Nightmares 3

Julkaisu 2024

Siitä on kulunut yli kaksi vuotta, kun Little Nightmares 2 julkaistiin, ja tuskin maltamme odottaa sarjan kolmannen pelin julkaisua. Molemmat edeltäjät olivat mestariteoksia upealla grafiikalla ja jännittävällä tarinalla, joka todella veti meidät mukaansa Supermassive Gamesin luomaan kauhumaailmaan.

Tällä kertaa jätämme taaksemme aiemmat päähenkilöt Mono ja Six ja siirrymme kahteen uuteen hahmoon. Pelimaailma on muuttunut uusilla ympäristöillä ja vihollisilla. Ja on olemassa uusi, piilotettu vaara varjoissa, joka ei mielellään näyttäydy. Mikä tai kuka se on, se jää nähtäväksi.

Little Nightmares 3 on tavallaan sivulta vieritettävä kauhupeli, jossa on pulmanratkaisuelementtejä. Et voi taistella, vaan sinun täytyy hiipiä eteenpäin varjojen ja esineiden avulla, jotka piilottavat sinut vaaroilta, jotka vaanivat sinua.

Little Nightmares 3 julkaistaan PC:lle, Xbox Series X/S:lle, Xbox Onelle ja PS5 / PS4:lle.

Skull and Bones

Julkaisu 16. helmikuuta

Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi purjehtia avoimilla merillä ja jahtata kauppalaivoja merirosvokapteenina?

Tulevassa "Skull and Bones" -pelissä juuri sitä pääset tekemään – ja sinulla on täysi kontrolli koko kokemuksesta, siitä miltä vene näyttää ja toimii, siihen, ketkä ovat miehistössäsi.

Sinulla on valittavana kolmea erilaista alusta, joilla kaikilla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Haluatko enemmän suojaa? Asenna lisää suojaavia materiaaleja veneeseen, mutta ole valmis siihen, että veneestä tulee raskaampi ja hitaampi. Valitse väri, tyyli, lippu ja paljon muita yksityiskohtia – veneesi on juuri sinun.

Skull and Bonesissa keskitytään taisteluihin ja tutkimiseen merillä. Et voi osallistua hyökkäyksiin saarille omilla jaloillasi, vaan olet sidottu alukseesi. Seitsemällä merellä jahtaamisessasi kohtaat sekä tietokoneohjattuja vastustajia että muita pelaajia, joilla on sama tavoite kuin sinulla, tulla kaikkien aikojen pelätyimmäksi merirosvokapteeniksi.

Skull and Bones julkaistaan PC:lle, Xbox Series X/S:lle ja Playstation 5:lle.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Julkaisu 5. syyskuuta

On aika pukea suojavarusteet, ladata ase ja hiipiä ulos Vyöhykkeelle jälleen kerran. Olet "stalker", metsästäjä, jonka tehtävänä on lähteä autioon ja vaaralliseen maailmaan etsimään tarvikkeita maanpäällisestä maailmasta.

Tavoitteesi on päästä maanpinnalle suhteellisen (mutta ei täysin) turvallisesta olemassaolostasi maan alla, löytää tärkeitä esineitä, jotka auttavat kollektiiviasi selviytymään, ja pysyä hengissä. Se on helpommin sanottu kuin tehty, kun lähes kaikki kohtaamasi haluavat tappaa sinut, kun astut ulos räjähdysluukusta.

Pelaa läpi kampanja ja koe jännittävä tarina, tai testaa refleksisi muita pelaajia vastaan moninpelitilassa. Käytä modeja parantaaksesi kokemustasi ja tee kaikkesi selviytyäksesi.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl julkaistaan PC:lle, Xbox Series X/S:lle ja Playstation 5:lle.

Star Wars: Outlaws

Julkaisu 2024

Outlaws on ehkä juuri nyt kaikkein odotetuin peli Star Wars -universumista. Ubisoft kutsuu sitä ensimmäiseksi todelliseksi "avoin maailma" -peliksi Star Wars -sarjassa, mikä tarkoittaa, että sinulla on suuria vapauksia liikkua haluamallasi tavalla laajassa ja avoimessa pelimaailmassa.

Voit vierailla useilla eri ja tunnetuilla planeetoilla, suorittaa ainutlaatuisia tehtäviä kullakin planeetalla ja kokea monia kaupunkeja, joita on tutkittavana. Jokaisella uudella paikalla on omat erityiset ulkoasunsa ja palkintonsa. Kuulostaa todella hyvältä, mutta olemme kuulleet vastaavia lupauksia aiemminkin.

Tarina kertoo yhdestä monista lainsuojattomista Star Wars -universumissa. Teet yhdessä alienystäväsi Nixin kanssa muun muassa tehtäviä rikollisliigoille ja käytät oveluuttasi (ja kaveriasi) hiipiäksesi, taistellaksesi ja puhuaksesi tiesi läpi.

Kun et ole jalkojen päällä kiinteällä maalla, voit käyttää avaruusalustasi "The Trailblazeria" matkustaaksesi planeettojen välillä tai suorittaaksesi akrobaattisia ilmataisteluita muiden alusten kanssa. Ja kyllä, The Empire ilmestyy tietenkin kaikkialle, myös ilmassa.

Star Wars: Outlaws julkaistaan PC:lle ja Xbox Series X/S:lle.

Tekken 8

Julkaisu 26. tammikuuta

32 uudella hahmolla ja uudistetulla grafiikalla Tekken 8 iskee taistelupelimaailmaan aikaisin vuonna 2024. Kahdeksannessa pelissä jatkuu pitkä tarina Mishima- ja Kazama-sukujen välisestä katkerasta taistelusta.

Tekken 8:ssa on uudistettu taistelujärjestelmä, joka lisää kamppailujen intensiteettiä, ja siinä on uusi arkaditila nimeltään "Arcade Quest". Uusi arkaditila on sinulle, joka haluat rakentaa oman hahmosi pelissä ja harjoitella samalla uutta taistelujärjestelmää samalla kun opit pelin perusteet.

Muita uutuuksia ovat vanhojen hahmojen, kuten Jun Kazaman, paluu ja dynaamisemmat kentät. Nyt on mahdollista rikkoa eri osia kentästä ja kokea äärimmäisiä tapahtumia, kuten tulipaloja, jättiaaltoja ja tornaadoja.

Tekken 8 julkaistaan PC:lle, Xbox Series X/S:lle ja Playstation 5:lle.

Tomb Raider 1-3 Remastered

Julkaisu 14. helmikuuta

Jos haluat kokea kunnon annoksen pelinostalgiaa, kannattaa tutustua Tomb Raider 1-3 Remastered -peleihin. Sarjan kolme ensimmäistä peliä, jotka julkaistiin kolmen vuoden aikana alkaen vuodesta 1996, saavat nyt ensimmäistä kertaa uudelleen työstön.

Tehtävän ottanut pelistudio lupaa muun muassa parempaa grafiikkaa ja optimoituja ohjaimia Lara Croftin ohjaamiseen. Voit vaihtaa saumattomasti vanhan ja uuden grafiikan välillä, aivan kuten Halo: Anniversary Editionissa.

Kaikissa kolmessa pelissä on mukana laajennuksia, jotka tarjoavat lisäkenttiä ja bonusseikkailuja. Tomb Raider 1 sisältää "Unfinished Business" -laajennuksen neljällä kentällä, Tomb Raider 2:ssa on "The Gold Mask" viidellä bonuskentällä ja Tomb Raider 3 sisältää "The Lost Artifact" -laajennuksen kokonaiset kuusi uutta kenttää.

Tomb Raider 1-3 Remastered julkaistaan PC:lle, PS5 / PS4:lle sekä Xbox Series X/S:lle ja Xbox Onelle.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Julkaisu 9. syyskuuta

Olimme todella pettynyitä, kun saimme tietää, ettei Warhammer 40,000: Space Marine 2 voitu julkaista suunnitellusti viime joulukuussa. Mutta vuosi 2024 on se, jolloin pääsemme jälleen astumaan Ultra Marinena.

Peli jatkuu siitä, mihin vuoden 2011 Warhammer 40,000: Space Marine jäi. Kuten ensimmäisessä pelissä, seuraamme Kapteeni Titusta ja hänen Ultra Marines -joukkojaan heidän verisissä tehtävissään. Tällä kertaa on loputtomia Tyranidien laumoja hyökkäämässä, ei sotaisia orkkeja.

Jos orkit ovat suuri uhka mille tahansa ihmiskunnan maailmalle, tyranidit eivät varmasti ole helpompia käsitellä. Odota häikäisevän hienoa grafiikkaa, jos sinulla on uudempi pelikonsoli tai tehokas tietokone, paljon verta ja vauhdikas tarina alusta loppuun.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 julkaistaan PC:lle, Xbox Series X/S:lle ja Playstation 5:lle.

Teksti: Daniel Haaf

Julkaistu: 24. tammikuuta 2024

Päivitetty: 24. tammikuuta 2024

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä.