Hintaopas
Black Friday - Vertaa hintoja, tarkista hintahistoria ja löydä aidot Black Friday -tarjoukset
Mainos

Grillit (sivu 13)

1 190 tuotetta

Lajittele:

Grillit

Aiotko ostaa grillin? Täältä löydät hiiligrillit, kaasugrillit, sähkögrillit ja pellettigrillit tunnetuilta merkeiltä kuten Weber, Landmann, OBH Nordica ja Muurikka. Voit valita hakusuodattimilla lämpömittarilla tai sivupöydällä varustetut grillit, grillit savustamiseen tai sisäänrakennetuilla laatikoilla. Täältä löytyvät ulkokeittiöt innokkaalle grillimestarille, jolla on suuri piha, keramiikasta valmistetut kamado-grillit, pienet pöytägrillit retkeilyyn ja sähkögrillit parvekkeelle. Jos haluat katsoa vain edullisia ja alennuksella myytäviä grillejä, voit valita niiden haun suodattimella.

Kysymyksiä ja vastauksia grilleistä

Valitse tasainen, vakaa ja palamaton alusta. Sijoita grilli vähintään metrin päähän palavasta materiaalista rakennetuista seinistä, asuntovaunuista ja teltoista. Pidä käsillä aina palosammutinta tai runsasta määrää vettä.

Älä koskaan jätä kuumaa grilliä valvomatta. Muista, että lentelevät kipinät kasvattavat tulipalon vaaraa etenkin tuulisella säällä.

Jos sinulla on hiiligrilli, käytä mieluummin sytytintä kuin sytytysnestettä.

Jos käytät kaasugrilliä, noudata nestekaasupulloja koskevia määräyksiä ja tarkista säännöllisesti, ettei pullo, letku tai mikään venttiili vuoda. Säilytä nestekaasupulloa turvallisessa paikassa.

Älä koskaan käytä kaasugrilliä tai hiiligrilliä sisätiloissa tai paikoissa, joissa ilmanvaihto on heikko.

Älä koskaan sijoita kertakäyttögrilliä suoraan nurmelle tai muulle palavalle alustalle – grilli kuumenee alapuolelta huomattavasti.

Grilli kannattaa sijoittaa vähintään metrin päähän palavasta materiaalista rakennetuista seinistä, asuntovaunuista ja teltoista.

Omalla tontilla saa grillata. Varmista, että alusta on vakaa ja grilli seisoo tukevasti. Grillaa riittävän kaukana rakennuksista. Pidä myös huoli, ettei savu tai haju häiritse naapureita. Metsäpalovaroituksen aikanakin saa grillata, kunhan grilli on eristetty maapohjasta. Palovaaran vuoksi lähettyvillä on kuitenkin hyvä pitää reilusti vettä.

Illalla saa grillata. Pidä kuitenkin mielessä, että heikossa valaistuksessa loukkaantumisvaara on suurempi. Huolehdi siis kunnollisesta valaistuksesta.

 

Raaputa mahdolliset ruoanjäänteet pois, kun grilli on vielä lämmin (mutta varo polttamasta itseäsi). Silloin ne irtoavat helpommin kuin pintyttyään kiinni arinaan.

Jos sinulla on kaasugrilli, voit sulkea kannen ja polttaa jäänteet ennen kuin katkaiset kaasunsyötön ja annat grillin jäähtyä.

Kun grilli on jäähtynyt, poista hiilten ja brikettien jäännökset, pyyhi grilli huolellisesti ja puhdista arina.

Kosteus on grillin vihollinen. Varmista, että grilli on kuiva.

Jos grillaat paljon, kaasugrilli on usein paras vaihtoehto. Pääset grillaamaan nopeammin, ja lämpötila on helpompi pitää sopivana.

Et myöskään joudu puhdistamaan hiilen- ja briketinjäänteitä (vaikkei kaasugrillikään toki huoltovapaa ole).

Kaasugrilli savuttaa vähemmän, ja edistyksellisimmissä malleissa on älytoimintoja, kuten sisäänrakennettu valaistus ja kätevä käyttöpaneeli. Jotkin mallit on jopa mahdollista yhdistää puhelimeen.

Perinteinen hiiligrilli on monen ykkösvalinta, ja useimmiten se onkin oiva vaihtoehto. Hiiligrilli on yleensä huomattavasti kaasugrilliä edullisempi, ja hiiliä tai brikettejä saa melkein mistä vain.

Hiiligrilli on omiaan satunnaiseen grillailuun. Se vie pihalla vähemmän tilaa kuin suuri kaasugrilli, eikä nestekaasuakaan tarvita. Grilli täytetään hiilillä ja sytytetään, ja sitten vain grillaamaan!

Hiiligrillin sijoituspaikkaa on hieman helpompi vaihtaa kuin kaasugrillin, eikä nestekaasupullojen turvallisuuttakaan tarvitse miettiä. Hiiligrillin parissa saa monien arvostaman perinteisen grillauskokemuksen.

Sähkögrilli on loistava vaihtoehto, jos hiili- tai kaasugrillin käyttö ei ole mahdollista. Se sopii esimerkiksi parvekkeelle tai pienelle pihalle.

Sen paremmin hiiliä kuin nestekaasuakaan ei tarvita – ainoastaan vapaa pistorasia. Grilli ei savuta, ja oikeanlaisella sähkögrillillä voi grillata melkein mitä vain.

Sähkögrilliä voi käyttää myös sisällä, toisin kuin hiili- tai kaasugrilliä.