Hintaopas
Mainos

Ilmanpuhdistimet

289 tuotetta

Lajittele:

Ilmanpuhdistimet

Kysymyksiä ja vastauksia ilmanpuhdistimista

Hyvässä ilmanpuhdistimessa on HEPA-suodatin. Se poistaa lähes 100 prosenttia ilmassa kulkeutuvista pienhiukkasista, kuten pölypunkit, homeen, pölyn ja bakteerit. HEPA-suodatin suodattaa myös katupölyn ja siitepölyhiukkaset.

Allergiatunnuksen kriteerit täyttävä ilmanpuhdistin muun muassa suodattaa ilmasta alle 0,3 mikrometrin kokoiset pienhiukkaset. Puhdistustehon tulee olla riittävä siihen, että laite pystyy suodattamaan vähintään 95 prosenttia näistä hiukkasista. Laitteen tehosta on oltava olemassa puolueetonta tutkimustietoa.

Ilmaa kostuttava yhdistelmälaite tulee puhdistaa tarpeeksi usein, sillä vesi on hyvä kasvualusta erilaisille mikrobeille. Samalla on syytä seurata sisäilman suhteellista kosteutta. Varsinkin talviaikaan riskinä on, että sisäilmaa kostutetaan liikaa, jolloin kosteusvaurion riski kasvaa.

Ilmanpuhdistimen teho on mietitty tietyn kuutiomäärän mukaan. On siis tiedettävä, millaiseen tilaan ilmanpuhdistinta ollaan hankkimassa. Laite kannattaa valita niin, että se pystyy puhdistamaan halutun ilmamäärän.

Kannattaa varmistaa, että laitteen mukana tulee tieto siitä, milloin suodatin pitää vaihtaa. Jos suodattimen vaihto on tehty hankalaksi, se saattaa jäädä vaihtamatta. Silloin ilmanpuhdistimen teho heikkenee merkittävästi.