Hintaopas
Mainos

Lastenvaunut

393 tuotetta

Lajittele:

Lastenvaunut

Tämän kategorian tuotteista voidaan käyttää myös nimitystä Lastenrattaat.

Kysymyksiä ja vastauksia lastenvaunuista ja rattaista

Vuoden 2022 suosituimmat lastenvaunut olivat Babyzen Yoyo 2 6+ (istumarattaat), Bugaboo Fox 3 (yhdistelmärattaat) ja Emmaljunga NXT90 Classic (yhdistelmärattaat).

Uusien lastenvaunujen hinta riippuu useista tekijöistä, kuten vaunujen ominaisuuksista, vuosimallista ja tyypistä. Suosittujen lastenrattaiden keskihinta vuonna 2022 oli noin 540 euroa.

Ensimmäisiksi lastenvaunuiksi hyvä valinta on yhdistelmämalli, jossa on erillinen istuma- ja makuuosa. Istuinosan on hyvä olla käännettävissä – tällöin voit itse päättää, kumpaan suuntaan lapsi katsoo.

Ota huomioon myös renkaat. Ne vaikuttavat paljon siihen, miten vaunut liikkuvat kaupungissa ja luonnossa. Puhkeamattomat renkaat ovat todella käytännölliset, ja isot renkaat helpottavat liikkumista lumessa ja sohjossa sekä metsässä ja muilla päällystämättömillä alustoilla.

Myös kahva on tärkeä. Vaunuja täytyy olla mukava työntää, ja niiden täytyy myös olla sopivat juuri sinun mittaisellesi henkilölle. Kahvan täytyy olla helposti säädettävissä, ja sen täytyy sopia käsiisi muodoltaan.

Tarkista lastenvaunujen suurin sallittu paino. Mitä suurempi enimmäispaino on, sitä isompaa lasta vaunuissa voidaan työntää. Hyvät lastenrattaat on helppo taittaa kasaan autolla kuljettamista varten. Jotkin mallit saa taitettua yhdellä kädellä, joten lasta voi pidellä samanaikaisesti. Jotkin lastenrattaat voidaan taittaa kokoon irrottamatta makuutasoa tai istuinta, mutta monissa malleissa ne täytyy irrottaa.

Lastenvaunuja ja rattaita kannattaa käydä kokeilemassa myymälässä – niistä ei välttämättä saa kunnollista käsitystä pelkästään internetin kautta. Kotoa käsin et pysty esimerkiksi kokeilemaan, pystytkö ottamaan isoja askelia ilman, että jalkasi osuvat rattaisiin.

Monien lastenvaunujen ja rattaiden hinta laskee Black Friday ‑perjantaina. Vuonna 2022 lastenrattaiden hinta oli Black Fridayna keskimäärin 7 % edullisempi kuin kaksi viikkoa aiemmin. 540 euroa maksavat rattaat sai siis noin 38 euroa halvemmalla.

Lastenrattaisiin on saatavilla monenlaisia lisävarusteita, jotka parantavat niiden käyttömukavuutta. Tarjolla on muun muassa lämpimiä ja mukavia makuupusseja viileitä vuodenaikoja varten, aurinkovarjoja paahteelta suojaamaan, puhelin- ja kahvimukitelineitä sekä hoitolaukkuja, joissa olennaiset tarvikkeet kulkevat kätevästi mukana. Lokerikossa pienet tarvikkeet pysyvät kätevästi järjestyksessä. Muista pimeällä myös heijastimet ja valot.

Yhdistelmärattaita on kahdenlaisia. Toisissa on sekä istuin- että makuuosa samassa. Makuuosaa käytetään lapsen ollessa pieni, ja istuinosa sopii hieman vanhemmille lapsille. Käytännössä samaan hintaan saa siis kahdet rattaat.

Toisenlaisissa yhdistelmärattaissa taas on istuinosa ja erillinen makuukoppa. Makuukoppaa käytettäessä istuinosa taitetaan aivan vaakatasoon ja makuukoppa sijoitetaan sen päälle.

Tällaiset rattaat ovat yleensä hieman isompia, mutta niiden etuna on se, että lapsen voi nostaa rattaista makuukopassa.

Matka-/istumarattaat ovat yleensä pienempiä kuin rattaat, joissa lapsi voi olla myös makuulla. Niitä käytetään yleensä perinteisten rattaiden ohessa. Matka-/istumarattaat ovat yleensä sekä halvempia että näppärämpiä. Toisaalta niissä on usein pienet renkaat.