Hintaopas
Mainos

Matkapuhelimet - 5G (NR)

507 tuotetta

Lajittele:

Matkapuhelimet

Tämän kategorian tuotteista voidaan käyttää myös nimitystä Kännykät.

Kysymyksiä ja vastauksia matkapuhelimista

Uuden puhelimen valinnassa kannattaa ottaa huomioon useita seikkoja: paljonko puhelin saa maksaa, haluatko mieluummin Android- vai iOS-käyttöjärjestelmän, paljonko tallennustilaa tarvitset, miten hyvä kameran pitää olla…

 Android-puhelimista Google Pixel 7 ja Pixel 7 Pro ovat tällä hetkellä suosittuja. Yksi suosion syistä ovat erinomaiset kamerat. Hieman edullisempi vaihtoehto on Xiaomi 11T Pro, joka tarjoaa hyvän vastineen rahoille.

 iPhone-markkinoita hallitsee iPhone 14 ‑sarja, jossa sekä teho että kamerat ovat erinomaiset. Jos haluat säästää hieman, sekä iPhone 13- että iPhone 12 ‑malleilla pärjää pitkälle.

Hyvien puhelinten hinta muuttuu jatkuvasti sitä mukaa, kun markkinoille tulee uusia malleja. Asia on lisäksi varsin subjektiivinen – riippuu käyttäjän tarpeista, mikä on hyvä puhelin.

 Yleisesti ottaen hyvien puhelinten hinnat lähtevät noin 350 eurosta, mutta joskus löytöjä voi tehdä halvemmallakin. Tähän hintaan saa yleensä keskitasoisen, kohtuullisen tehokkaan puhelimen, jossa on kunnon kamerat.

 Yli 500 eurolla saa vielä tehokkaamman mallin, jossa on paremmat kamerat ja enemmän ominaisuuksia. Mitä uudempi puhelin on, sitä pidempään siihen todennäköisesti tulee päivityksiä.

 Puhelinasiantuntijamme kertoo top-listallaan, mitkä tämän hetken puhelimista tarjoavat parhaan vastineen rahoille. Käy kurkkaamassa, mitkä ovat parhaita puhelimia, jotka eivät maksa maltaita.

Uuden puhelimen valinnassa kannattaa ottaa huomioon monia asioita. Yksi on tallennustila. Jos kuvaat paljon videoita suurella resoluutiolla ja katselet ladattuja elokuvia, tallennustilaa tarvitaan runsaasti.

Uudet matkapuhelimet ovat hieman vanhempia malleja kalliimpia, mutta niiden käyttöjärjestelmään tulee todennäköisemmin vielä paljon päivityksiä. Siksi niiden käyttöikä on pidempi.

Nopeaa puhelinta on mukavampi käyttää. Pitkällä aikavälillä nopeus vaikuttaa käyttökokemukseen huomattavasti, mutta kannattaa pitää mielessä, että myös vanhempi puhelin voi olla riittävän nopea. Tämä pätee etenkin iPhone-malleihin.

Kamerat ovat monille käyttäjille tärkeitä. Riittääkö sinulle tavallinen laajakulmakamera ja ultralaajakulmainen takakamera, vai haluatko ottaa myös muotokuvia?

Näytön koolla on väliä monille. Suurelta näytöltä on mukavampi katsella elokuvia ja sarjoja, ja se sopii paremmin myös pelaamiseen. Toisaalta suurta puhelinta on hankalampi pidellä, eikä se välttämättä mahdu taskuun kunnolla.

Vedenkestävyys on monille erityisen tärkeä ominaisuus. Suositeltavinta on valita puhelin, jonka suojausluokka on vähintään IP67. Tällöin puhelin kestää paremmin sateen, vesiroiskeet ja veteen putoamisen. Muista, että vedenkestävyys heikkenee ajan myötä.

Monet eivät tule ajatelleeksi, että puhelimiin ei tule päivityksiä loputtomiin. Esimerkiksi Applen ja Samsungin puhelimiin tulee päivityksiä 4–5 vuotta julkaisun jälkeen. Jos ostat vanhan puhelimen, siihen ei välttämättä tule tärkeitä turvallisuus- ja optimointipäivityksiä, jotka pidentävät sen käyttöikää.

Tarkista siis, millaiset päivityskäytännöt harkitsemasi puhelimen valmistajalla on. Jos vaihdat puhelinta parin vuoden välein, päivityskäytännöillä ei ole suurta merkitystä, mutta varmista silti, että puhelimeesi on saatavilla uusin Android- tai iOS-versio niin kauan kuin aiot käyttää sitä.

On tärkeää, ettei uusi puhelin vahingoitu, jos se putoaa veteen tai käytät sitä sateessa. Siksi kannattaa valita puhelin, jonka suojausluokka on vähintään IP67. Tällainen puhelin kestää sekä vesiroiskeita että kylpyammeeseen tai uima-altaaseen putoamisen.

Muista, että vedenkestävyys heikkenee ajan myötä. Kolmen vuoden ahkeran käytön jälkeen puhelin ei kestä vettä enää yhtä hyvin kuin uutena. Täältä löydät Hintaoppaan vedenkestävät matkapuhelimet.

Puhelimia myydään tarjoushintaan usein. Black Week- ja Black Friday ‑tarjoukset ovat monesti erityisen hyviä: vuonna 2021 joka neljännen puhelimen hinta laski Black Fridayn tienoilla. Keskimääräinen hintojen lasku oli 20 % niiden puhelinten osalta, joiden hinta laski vähintään 10 %.

Myös joulualesta saa puhelimia hyvään hintaan. Joka neljännen puhelimen hinta laski vuoden 2021 joulualennusmyyntien aikaan. Lasku oli 19 % niiden puhelinten osalta, joiden hinta laski vähintään 10 %, eli lähes yhtä paljon kuin Black Week ‑viikolla.

Hintaoppaassa on kätevä suodatin, joka näyttää kaikki puhelimet, joiden hinta on laskenut vähintään 10 %.