Robottipölynimurit

276 tuotetta

Lajittele:

Robottipölynimurit

Aiotko ostaa robottipölynimurin? Täältä löydät parhaat robotti-imurit tunnetuilta tuotemerkeiltä kuten Roborock, Dreame, iRobot, Neato, Xiaomi ja Samsung. Voit valita malleja, joissa on moppitoiminto, jotka voivat ylittää kynnykset ja jotka imuroivat koiran ja kissan karvoja. On olemassa robottipölynimureita, jotka voivat puhdistaa matot ja joissa on asema itsepuhdistusta ja automaattista tyhjennystä varten. Joitakin malleja voit etäohjata matkapuhelimellasi, ajoittaa siivouksen kun et ole kotona ja luoda virtuaaliseiniä kotiin. Jos haluat katsoa vain edullisia ja alennuksella myytäviä robottipölynimureita, voit valita niiden haun suodattimella.

Kysymyksiä ja vastauksia robottipölynimureista

Valinnassa kannattaa ottaa huomioon montakin asiaa. Sinun täytyy ensinnäkin löytää malli, joka sopii kotiisi kokonsa puolesta, selviytyy asunnon kynnyksistä ja pystyy imuroimaan mattosi. Entä miten haluat robottipölynimurin suunnistavan? Tahdotko mallin, jolle on mobiilisovellus ja tyhjennysasema? Onko imurin imuteho sopiva kotisi lattioille? Tarvitsetko mopilla varustetun mallin?

Vastaus riippuu jossain määrin kodistasi ja tarpeistasi, mutta monille robotti-imurista on paljon hyötyä. Se helpottaa lattioiden perussiivousta ja pitää sisäilman raikkaampana ilman, että tavallista pölynimuria tarvitsee kaivaa esiin vähän väliä. Tämä pätee etenkin malleihin, joissa on myös moppaustoiminto.

Suosituimpien robottipölynimureiden keskihinta vuonna 2022 oli noin 420 euroa. Suosituin malli 1.1.–31.10.2022 oli Roborock S7, jonka keskihinta oli noin 430 euroa. Noin 200–300 eurollakin löytyy hyviä malleja, jos et tarvitse hurjaa määrää ominaisuuksia.

Robotti-imurissa voi käyttää raikastinrakeita siinä missä tavallisessakin imurissa.

Useimmat mallit pystyvät imuroimaan useimpien mattojen päältä. Pitkänukkaiset matot saattavat kuitenkin aiheuttaa vaikeuksia joillekin robottipölynimureille. Tutustu siis sinua kiinnostavan mallin ominaisuuksiin huolellisesti.

Useimmat laadukkaat mallit pääsevät kynnysten yli, mutta kynnysten korkeus vaikuttaa asiaan. Monet robotti-imurit selviytyvät noin 2 cm korkeistakin kynnyksistä – mutta eivät läheskään kaikki.

Robotti-imuri on ehkä turha hankinta pieneen kotiin. Se vaatii huoltoa, eivätkä lemmikit välttämättä pidä sen aiheuttamasta melusta. Kaikki robotti-imurit eivät myöskään selviydy mattojen tai koiran- ja kissankarvojen imuroinnista.

Usein pölysäiliön tilavuus on 0,5–0,7 litraa. Joissakin malleissa on pienempikin säiliö. On olemassa myös robottipölynimureita, joille on tyhjennysasema. Ne tyhjentävät säiliön puolestasi, ja tyhjennysasema tarvitsee tyhjentää harvemmin. Tällaiset mallit ovat kuitenkin myös huomattavasti kalliimpia.

Robotti-imurin melutaso on yleensä 55–75 dB. Melutaso vaihtelee mallin ja sen imutehon mukaan. Usein robottipölynimuri osaa vaihtaa tehoa dynaamisesti alustan mukaan, ja tällöin myös sen melutaso vaihtelee.

Moppaustoiminnolla varustettuja robottipölynimureita on kyllä olemassa. Yleensä lopputulos ei ole aivan samaa luokkaa kuin itse mopattaessa, mutta perusmoppaus täydentää imurointia.