Halo Infinite Xboxille ja tietokoneelle

Master Chief on vihdoin palannut! Kuuden vuoden odotuksen jälkeen pääsemme jälleen pukeutumaan Xbox-maailman ehkä kovimman ja ikonisimman supersotilaan rooliin.

Halo Infinite on sarjan toistaiseksi suurin peli. Siinä on iso ja avoin kartta, jota voi tutkia vapaasti. Uusia ajoneuvoja ja aseita on tarjolla runsaasti, grafiikkaa on parannettu, ja peli on optimoitu sekä tietokoneelle että Xbox Series X/S ‑konsoleille.

Halo Infinite ‑pelissä on kaksi pelitilavaihtoehtoa: maksullinen kampanjatila sekä täysin ilmainen moninpelitila. Pelistudio 343 Industriesilla on kunnianhimoisia tavoitteita Halo Infiniten suhteen, ja se aikoo pitää molemmat pelitilat saatavilla ja tarjota parannuksia ja uutta materiaalia vielä pitkään.

Kampanjatila

Sonnustaudu avaruuskamppeisiisi ja lataa MA40 AR ‑aseesi – on vihdoin ja viimein aika kohdata Atriox ja The Banished. Aiemmista peleistä tuttu, Covenant-liittoumasta irtautunut ryhmä on ottanut Zeta Halo ‑renkaan valtaansa, ja sinun tehtäväsi Master Chiefinä on palauttaa järjestys.

Helppo tehtävä se ei ole. Pelin antagonisti on nimeltään Escharum. Hän on yksi niistä päälliköistä, jotka tukevat vuoden 2017 Halo Wars 2:sta tuttua Atrioxia, The Banished ‑ryhmän johtajaa. Kookas ja pelottavan näköinen Escharum on myös älykäs, ja hänellä on apunaan Spartan-joukko, jonka tehtävä on etsiä ja tuhota sinut. Hänestä Master Chief saa taatusti arvoisensa vastustajan.

Onneksi et jahtaa Atrioxia yksin. Suosittu keinoäly Cortana on palannut edellisen Halo 5 ‑pelin tapahtumien jälkeen. Hänellä on mukanaan useita muita hyödyllisiä hahmoja, jotka tukevat Halo Infiniten tarinaa.

Halo Infiniten kampanja on yksi sarjan toistaiseksi suurimmista. Pelissä on seikkaperäinen tarina ja laajoja tutkittavia alueita. Sen maailma ei ole varsinaisesti avoin, mutta siinä ei myöskään ole aiempien pelien lineaarisia tasoja.

Voit nyt katsella ympärillesi aiempaa vapaammin ja selvittää, mitä kaikkea maailmalla on tarjottavanaan. Pelissä voi suorittaa pelkän päätehtävän tai sen ohella monia sivutehtäviä eri puolilla maailmaa.

Kaikki Halo-sarjan pääpelit

 1. Halo: Combat Evolved (2001)
 2. Halo 2 (2004)
 3. Halo 3 (2007)
 4. Halo: Reach (2010)
 5. Halo 4 (2012)
 6. Halo 5: Guardians (2015)
 7. Halo Infinite (2021)

Täältä saat Halo Infiniten tietokoneelle ja Xboxille

Moninpelitila

Kampanjan pelaaminen maksaa joitakin kymppejä, mutta osia pelistä voi kokeilla myös maksutta. Moninpelitila on nimittäin täysin ilmainen, ja se toimii sekä Xboxilla että tietokoneella.

Muita vastaan pelaaminen on loistava tapa testata ohjaimia ja kokeilla, miten peli toimii tietokoneella. Samalla saat hyvää esimakua pelistä, ennen kuin kaivat lompakon esiin ja ostat kampanjan (tai maksat Xbox Game Passista, johon peli sisältyy).

Moninpelitila julkaistiin muutama viikko ennen kampanjaa, ja siihen tulee säännöllisesti uusia kausia erilaisine haasteineen ja pelitiloineen, kuten Capture the Flag, Oddball, Slayer, Total Control, Strongholds ja Stockpile.

Jokaisesta pelitilasta on erilaisia versioita, jotka tuovat kokemukseen oman lisänsä. Esimerkiksi Oddball-pelitilassa on yleensä kaksi joukkuetta, joissa kummassakin on neljä pelaajaa. Free-for-all-versiossa ei kuitenkaan ole joukkueita, vaan vain yksi pelaaja voi viedä voiton.

Etenee hitaammin ilman Battle Passia

Moninpelitilassa pelaaminen edellyttää kirjautumista Microsoft-tilille. Pelin eteneminen tallentuu tilille, ja samaa tiliä käyttäessäsi voit vaihtaa laitteesta toiseen menettämättä saavutuksiasi.

Tehtävistä saa kokemuspisteitä, ja kun niitä on riittävästi, Spartan-hahmolle avautuu erilaisia ulkoasuvaihtoehtoja.

Jos haluat bonusmateriaalia, voit ostaa Battle Passin. Se on täysin vapaaehtoista, mutta Battle Passin hankkimalla voit saada uusia ilmeitä hieman nopeammin. Spartan-hahmolle voi myös ostaa erillisiä ulkoasuja. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että jo muutaman ostoksen hinta voi nousta korkeaksi.

Yhteispelimahdollisuus ja karttaeditori julkaistaan vasta 2022

Tällä hetkellä Halo Infinitestä puuttuu kaksi tärkeää asiaa. Kampanjaa ei voi pelata kaverien kanssa Co-op-tilassa, eikä Forge-tilassa ole mahdollista luoda omia moninpelitasoja.

343 Industries on jo aiemmin ilmoittanut, että nämä ominaisuudet julkaistaan vasta ensi vuonna. Varhaisen arvion mukaan yhteispelimahdollisuus tulee tarjolle kolmisen kuukautta sen jälkeen, kun itse peli julkaistaan joulukuussa, ja karttaeditoria odotetaan saataville vasta kuusi kuukautta pelin julkaisun jälkeen.

Halo Infiniteä voi pelata Xbox Game Passilla

Halo Infinite ‑pelin osia voi pelata täysin maksutta: moninpelitilan lataaminen ja pelaaminen on ilmaista. Kampanjan pelaaminen sen sijaan maksaa joitakin kymppejä – ainakin, jos pelin ostaa.

Halo Infinite sisältyy nimittäin Xbox Game Passiin, joten halutessasi voit myös tilata pelin. Xbox Game Passin saa edullisimmillaan 9,99 eurolla kuussa. Jos et ole käyttänyt palvelua aiemmin, saat kolme ensimmäistä kokeilukuukautta euron kuukausihintaan.

Lisätietoja Xbox Game Passista on Microsoftin virallisella sivustolla.

Järjestelmävaatimukset tietokoneella pelaamiseen

Tietokoneen on täytettävä vähintään seuraavat vaatimukset

 • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 RS3 tai uudempi
 • Suoritin: AMD FX-8370 tai Intel i5-4440
 • RAM-muisti: 8 Gt
 • Näytönohjain: AMD RX 570 tai Nvidia GTX 1050 Ti
 • DirectX: versio 12
 • Tallennustila: 50 Gt vapaata tilaa

Suositukset ovat kuitenkin seuraavat

 • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 19H2 tai uudempi
 • Suoritin: AMD Ryzen 7 3700X tai Intel i7-9700k
 • RAM-muisti: 16 Gt
 • Näytönohjain: Radeon RX 5700 XT tai Nvidia RTX 2070
 • DirectX: versio 12
 • Tallennustila: 50 Gt vapaata tilaa

Teksti:
Daniel Haaf

Julkaistu:
13. joulukuu 2021

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä.

Lue lisää

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Vuonna 2011 julkaistusta The Legend of Zelda ‑alkuperäispelistä julkaistiin 16.7. parannettu versio The Legend of Zelda: Skyward Sword HD.

Horizon Zero Dawn (tietokoneversio)

Horizon Zero Dawn oli vuonna 2017 PlayStation 4 ‑laitteille julkaistuista peleistä puhutuimpia. Nyt peli julkaistaan tietokoneversiona, ja siihen on tehty suuria graafisia parannuksia. Täällä voit lukea lisää ja katsoa trailerin.