Kuukauden peli: Horizon Zero Dawn (tietokoneversio)

Heitä jousi olalle ja lähde eeppiselle seikkailulle apokalyptisiin Yhdysvaltoihin

Horizon Zero Dawn sijoittuu maailmanlopun jälkeiseen maailmaan, jossa muinoin mahtavasta ihmiskunnasta on jäljellä enää sirpaleita. Maailman kaupungit ovat autioituneet aikoja sitten, ja ne ovat joutuneet dinosaurusten kaltaisten koneiden haltuun.

Pelaajan hahmo on nimeltään Aloy, joka elää hylkiönä ihmiskunnasta jäljellä olevan pienen yhteisön ulkopuolella. Peli alkaa siitä, kun hän yrittää päästä eroon hylkiön asemastaan ja osaksi yhteisöä. Pian hän kietoutuu salaisuuksien ja vaarojen verkkoon yrittäessään selvittää kuka todellisuudessa on.

Aloyn tarinaa ja Horizon Zero Dawnin suurta, avointa maailmaa leimaavat taistelut sekä koneita että ihmisiä vastaan. Koneet ovat aggressiivisia, ja varsinkin suuremmat viholliset voivat tehdä Aloyn elämästä nopeasti hyvin hankalaa. Jotta pelaaja voi kohdata ne omilla ehdoillaan, hänen täytyy hallita jousen ja taistelusauvan käyttö, vaihdella taktiikoitaan ja valita tavoitteensa huolella.

Horizon Zero Dawn julkaistiin alkujaan PlayStation 4 ‑laitteille vuonna 2017, ja saman vuoden joulukuussa julkaistiin suuri lisäpaketti nimeltään The Frozen Wilds. Tietokoneelle peli lisäpaketteineen julkaistiin 7.8.2020.

Pelaajien määrä: 1

Kesto: Jopa 60 tuntia (kertomus noin reilut 20 tuntia)

Tilavaatimukset: 45 Gt (PS4), 100 Gt (tietokone)

Järjestelmä: PS4, PS4 Pro, PC

PEGI-ikäsuositus: yli 16

Genre: toiminta-/roolipeli

Pelimaailma: avoin

Mitä koneelta vaaditaan Horizon Zero Dawnin pelaamiseen?

Vähimmäisvaatimukset

 • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 (64-bittinen)
 • Suoritin: Intel Core i5-2500K (3,3 GHz) tai AMD FX 6300 (3,5 GHz)
 • RAM-muisti: 8 Gt
 • Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 780 (3 Gt) tai AMD Radeon R9 290 (4 Gt)
 • DirectX: versio 12
 • Tallennustila: 100 Gt vapaata tilaa

Suositus

 • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 (64-bittinen)
 • Suoritin: Intel Core i7-4770K (3,5 GHz) tai Ryzen 5 1500X (3,5 GHz)
 • RAM-muisti: 16 Gt
 • Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 Gt) tai AMD Radeon RX 580 (8 Gt)
 • DirectX: versio 12
 • Tallennustila: 100 Gt vapaata tilaa

Vinkkejä ja neuvoja Horizon Zero Dawnin pelaamiseen

 • Muista sytyttää maailmaan sijoitetut nuotiot. Ne ovat manuaalisia tallennuspisteitä, joiden välillä voi liikkua nopeasti pelin aikana. Samoissa paikoissa täytyy usein käydä toistamiseen, joten kaikki vastaan tulevat nuotiot kannattaa sytyttää.
 • Käy pelin cauldroneiksi kutsutuissa paikoissa mahdollisimman pian. Ne ovat poikkeuksellisen hankalia alueita, joista saa valmiuspisteitä ja uusia ominaisuuksia. Alueita on yhteensä neljä, ja ne näkyvät kartalla pieninä, sinisinä kolmioina. Alueilla voi käydä missä tahansa järjestyksessä, mutta vaikeusjärjestys on tämä: Sigma, Rho, Xi ja viimeisenä Zeta.
 • Meridianissa kohtaat hahmoja, joilta saat metsästysaiheisia sivutehtäviä. Niihin kuuluu joitakin pelin kiinnostavimpia taisteluita, ja niistä saadut palkinnot auttavat Aloyta pelin myöhemmässä osassa. Lisäksi niistä oppii uutta Horizon Zero Dawnin maailmasta.
 • Nuotioiden väliset pikasiirtymiset eivät ole ilmaisia. Jokainen matka maksaa niin kutsutun matkapakkauksen. Meridianin alueella voi ostaa ainutlaatuisen matkapakkauksen, jonka hankkimisen jälkeen pikamatkoista ei enää joudu maksamaan. Se on siis fiksu ostos, joka helpottaa matkaamista Horizon Zero Dawnissa.
 • Yksi Horizon Zero Dawnin parhaista varusteista on shield weaver ‑haarniska. Se luo energiakentän, joka imee tietyt vauriot itseensä, ennen kuin ne vaikuttavat Aloyhin. Shield weaver ‑asu on niin hyvä, että sen voi saada vasta pelin loppuvaiheessa. Saadaksesi haarniskan sinun täytyy löytää viisi energiakennoa osana Ancient Armory ‑tehtävää. Aloita etsintä Devil’s Thirstistä.
 • Aloylla on Focukseksi kutsuttu esine, jonka avulla hän näkee ympäristöstä enemmän kuin pelin muut hahmot. Focus voi esimerkiksi paljastaa vihollisen heikkoudet ja merkitä vihollisia niin, että niiden seuraaminen on helpompaa. Focusta kannattaa käyttää usein.

Mitä Horizon Forbidden Westille tapahtui?

Horizon Forbidden West on Horizon Zero Dawnin seuraaja. Se julkaistaan ainoastaan PlayStation 5:lle oletettavasti joskus vuoden 2021 aikana. Tarkka päivämäärä ei ole kirjoitushetkellä tiedossa.

Horizon Forbidden Westissä Aloy jatkaa matkaansa koneiden runtelemassa maailmassa. Hän pääsee tutkimaan uusia, suuria alueita ja kohtaa uusia vihollisia – tällä kertaa esimerkiksi veden alla.

Horizon Forbidden Westistä ei vielä ole paljastettu paljoa. Sen verran kuitenkin tiedämme, että PlayStation 5:n suorituskyvyn ansiosta pelissä ei joudu juurikaan katselemaan latausnäyttöjä ja että Forbidden West on alue Kaliforniassa.

PlayStation 5:lle ja Xbox Series X:lle julkaistavia suurpelejä

Joko odotat uusien PlayStation 5- ja Xbox Series X ‑pelikonsolien julkaisua loppusyksystä 2020? Siinä tapauksessa halunnet tutustua suurpeleihin, joita Microsoft ja Sony esittelivät suuressa pelitapahtumassaan kesällä. Keräsimme kummallekin konsolille julkaistavista peleistä kymmenen videota, jotka taatusti saavat pelaajien mielenkiinnon heräämään.