Kymmenen PlayStation 5:lle julkaistavaa peliä

Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, Demon's Souls ja monta muuta

Sony on julkistanut PlayStation 5:n, ja siitä tulee kaksi versiota

Sony on vihdoin paljastanut, miltä tuleva PlayStation 5 näyttää ja mitä lisätarvikkeita sille on saatavana. Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan artikkelin, jossa kerrotaan kaikki tarpeellinen PS5-konsolista. PlayStation 5 julkaistaan vuoden 2020 loppupuolella, mutta voit tietysti asettaa sille hintavahdin jo tänään, jotta voit pitää silmällä hintaa ja varastotilannetta.

Täällä on tekstiä ja kuvia uudesta pelikonsolista.

Täällä voit lukea kymmenestä tärkeästä pelistä, jotka julkistettiin Sonyn suuressa PS5-live-tapahtumassa.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West on suositun Horizon Zero Dawn ‑pelin seuraaja. Pelissä seurataan jälleen Aloyta hänen vaarojentäyteisellä matkallaan uskomattoman kauniissa maisemissa. Pelin takana on Guerilla Games, joka on toivon mukaan onnistunut toisen pelin kehityksessä yhtä hyvin kuin edellisenkin osan.

Spider-Man: Miles Morales

Spider-Man: Miles Morales tuo sarjaan uuden päähahmon, joka esittää Hämähäkkimiestä. Peli on vuoden 2018 arvostetun Spider-Man-pelin virallinen seuraaja, ja sen on kehittänyt Insomniac Games. Uudesta Spider-Man: Miles Morales ‑pelistä ei vielä ole saatavilla paljoa tietoa, mutta sen traileri kielii ainakin joistakin uusista ominaisuuksista ja entistä paremmasta kenttien suunnittelusta.

Resident Evil Village

Resident Evil Village on sarjan kahdeksas peli, ja siinä esiintyy kaksi aiemmista osista tuttua hahmoa: Ethan Winters ja Cris Redfield. Kuten nimikin kertoo, uuden pelin tapahtumat sijoittuvat vähintäänkin epämiellyttävään kylään, jossa vaanii vaaroja sarjalle tunnusomaiseen tapaan. Pelin keskiössä on taistelujärjestelmä, ja siinä on mahdollisuus monipuolisempiin tutkimuksiin kuin vuonna 2017 julkaistussa Resident Evil 7 ‑pelissä.

Gran Turismo 7

Autopelien ystävät ilahtunevat tästä uutisesta: Gran Turismo 7 julkaistaan PlayStation 5:lle. Tällä hetkellä pelistä ei vielä tiedetä juuri muuta kuin se, että luvassa on uusi kampanjatila. Lienee kuitenkin turvallista veikata, että siinä on uusia autoja ja kenttiä sekä uudistettua grafiikkaa. Gran Turismo 7:n edeltäjä Gran Turismo Sport julkaistiin vuonna 2017.

Demon’s Souls

Demon's Souls on FromSoftwaren kehittämän alkuperäispelin uudistettu versio. Kyseessä on vaikea ja anteeksiantamaton peli, jossa pelaaja kuolee yhä uudelleen ja vastustajat ovat erittäin haastavia. Uuden version on kehittänyt Bluepoint Games, joka lupaa, että peli on uudistettu täysin.

Grand Theft Auto V

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että Grand Theft Auto V julkaistaan PlayStation 5:lle. Peliin on tehty suuria teknisiä parannuksia, sitä on päivitetty visuaalisesti ja se on optimoitu uuden konsolin parempaa suorituskykyä ajatellen. Normaalisti peliin integroidusta Grand Theft Auto Onlinesta tulee itsenäinen versio, jonka kaikki PlayStation 5:n käyttäjät voivat ladata maksutta julkaisun jälkeen (PlayStation Plus vaaditaan). Grand Theft Auto V julkaistaan myös Xbox Series X:lle, ja se tulee markkinoille vuoden 2021 toisella puoliskolla.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart on Ratchet & Clank ‑sarjan seuraava suuri julkaisu, ja sitäkin pääsee pelaamaan PlayStation 5:llä. Sonyn suuressa PS5-tapahtumassa näytettiin pelin demo, jonka perusteella vaikuttaa siltä, että ikonisen kaksikon ohella pelissä saattaa olla myös aivan uusi lombax-hahmo. Hahmot pääsevät liikkumaan ulottuvuuksien välillä madonreikien kautta ja ilmeisesti myös ratsastamaan lohikäärmeillä, mikä jo sinänsä kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että peliä täytyy ehdottomasti päästä kokeilemaan. Tällä hetkellä uusin Ratchet & Clank ‑peli julkaistiin PlayStation 4:lle vuonna 2016, joten uutta peliä on jo odotettu.

Sackboy: A Big Adventure

Sackboy: A Big Adventure on värikäs seikkailupeli, jossa on pähkähulluja kenttiä ja hahmoja sekä ovelia hirviöitä. Pelaaja pääsee jälleen ohjaamaan LittleBigPlanet-sarjan Sackboy-hahmoa, tällä kertaa kolmessa ulottuvuudessa aiempien pelien kahden ulottuvuuden sijaan. Sackboy: A Big Adventure ‑peliä voi pelata yksin tai yhdessä kaverien kanssa. Matkalla kerätään kupliin esineitä, joita voi käyttää omien ovelien kenttien luomiseen.

Hitman III

World of Assassination ‑trilogian kolmas ja viimeinen peli Hitman III julkaistaan tammikuussa 2021. Pelaaja on jälleen palkkamurhaaja, joka kulkee paikasta toiseen etsien ja tappaen kohteitaan. On täysin pelaajan päätettävissä, miten hän tehtävänsä suorittaa. Sarjan aiempien osien tavoin myös Hitman III:ssa pelaaja voi hyvin vapaasti valita, miten hän saavuttaa kohteensa ja... käy heidän kanssaan vakavaa keskustelua.

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo on Bethesdan uusi peli, joka julkaistaan PlayStation 5:lle vuoden 2021 aikana. Nimensä mukaisesti se sijoittuu Tokioon. Pelissä 99 % kaupungin asukkaista on hävinnyt, ja The Visitors ‑nimiset olennot ovat jatkuva uhka. Tavoitteena on pelastaa kaupunki ja sen jäljellä olevat asukkaat supervoimien avulla.