Vertaile hintoja, älä prosentteja – Näin vältät vedätykset Black Fridayna

Vaikka alennusprosentit houkuttelevat, kannattaa huomio kiinnittää tuotteen hintaan.

Black Friday on kokonaisuudessaan vuoden edullisin ostospäivä, mutta kaikki tarjoukset eivät välttämättä ole hyviä. Osa kaupoista kikkailee alennusten kanssa nostamalla ensin tuotteen hintaa ja laskemalla sitä alennuspäivän tienoilla. Näin alennusprosentit saadaan näyttämään mahdollisimman suurilta.

Hintaoppaan viime vuoden hintadatasta selviää, että lähes joka kymmenennellä tuotteella hintaa nostettiin ennen alennushuumaa ja laskettiin jälleen Black Fridayksi. Esimerkiksi suosittujen Jabra Elite Active 75t -kuulokkeiden hinta nostettiin marraskuun alussa huippulukemiinsa 199 euroon, kun vielä lokakuun alussa kuulokkeet sai 149 eurolla ja saman vuoden kesäkuussa jopa 119 eurolla. Black Fridayna kuulokkeet sai Hintaoppaan mukaan edullisimmillaan 145 eurolla.

“Tiettyjä tuotteita voi saada oikein hyvään hintaan, mutta ei kannata olettaa, että kaikki on Black Fridayna halvempaa. On tärkeä vertailla hintoja erityisesti suurina alennuspäivinä ja varmistaa ennen tuotteen ostoa, että alennus on aidosti hyvä”, toteaa Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Erityisen hyvässä alennuksessa olivat esimerkiksi Suunto 9 -urheilukello ja Samsung Galaxy Note 10 -älypuhelin. Urheilukellon hinta laski 33 prosentilla, kun älypuhelimen sai Black Fridayna vuoden edullisimpaan hintaan 499 eurolla.

Näiden vinkkien avulla selvität, onko tarjous oikeasti hyvä

1. Tarkista aina euromääräinen hinnanlasku. Älä hurmioidu alennusprosenteista, vaan kiinnitä aina huomiota tuotteen hintaan ja sen laskuun.

2. Käytä apuna hintahistoriaa. Hintojen vaihtelut voit tarkistaa kätevästi Hintaoppaan hintahistoriasta. Hintahistoriasta saat selville, saako tuotteen juuri nyt hyvään hintaan vai onko sen saanut halvemmalla jonain muuna ajankohtana.

3. Vertaile hintoja useamman eri kaupan välillä. Hintaopasta käyttämällä näet hinnat nopeasti yli 1 000 eri verkkokaupasta. Kirjoita haluamasi tuote hakukenttään ja listaamme kaikki kaupat, joista tuotetta löytyy.

4. Huomioi myös toimituskulut. Muista tarkistaa toimituskulut ennen tilauksen hyväksymistä. Kaupoilla on erilaisia toimitusvaihtoehtoja ja osa tarjoaa Black Fridayn aikana ilmaisen toimituksen.

Älypuhelimet, pelikonsolit ja kuulokkeet tämän vuoden suosikkeja

Tänä vuonna Black Fridayn suosituimmaksi tuotekategorioiksi ennustamme matkapuhelimia, pelikonsoleita ja kuulokkeita. Listasimme kymmenen tuotetta, jotka todennäköisesti nousevat Black Fridayn aikana hiteiksi.

Aina suosituimmat tuotteet eivät kuitenkaan ole suurimmassa alennuksessa. Black Fridayna silmällä kannattaakin pitää vanhempia malleja tai sesongin ulkopuolella olevia tuotteita. Kokosimme mielenkiintoisia tuotteita, joille on tullut tai on vielä loppuvuoden aikana tulossa seuraaja:

Teksti:
Hintaopas

Julkaistu:
12.11.2021

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä.

Kuva: ipopba, iStock.com

Täältä löydät kaikki Black Friday ‑tarjoukset

Älä missaa Black Weekin parhaita tarjouksia. Tahdomme auttaa sinua löytämään tuotteet, joiden hinnan laskemista olet odottanut. Siksi keräsimme vuoden tärkeimpien alennusmyyntien kaikki tarjoukset samaan paikkaan.

Lue lisää ja tutustu Black Friday ‑tarjouksiin

Kuva: Albina Gavrilovic, Shutterstock

Shoppaile fiksummin Black Fridayn aikana

Alennusmyynnit luovat painetta ostaa nopeasti ennen kuin tuotteet loppuvat. Me Hintaoppaalla kannustamme fiksumpaan shoppailuun ja autamme sinua tekemään viisaita ostopäätöksiä marraskuun alennushuumassa.

Lue lisää vinkkejä miten välttää virheostokset Black Fridayn aikaan