Hintaopas
Mainos

Airfryerit ja Friteerauskeittimet

482 tuotetta

Lajittele:

Airfryerit ja Friteerauskeittimet

Tämän kategorian tuotteista voidaan käyttää myös nimityksiä Kiertoilmakypsentimet, Airfryerit, Airfryeri ja Rasvakeittimet.

Kysymyksiä ja vastauksia airfryereistä (ilmafriteerauskeittimistä) ja rasvakeittimistä

Perinteisellä friteerauskeittimellä eli rasvakeittimellä ruoka kypsennetään kuumassa öljyssä. Öljy lisätään rasvakeittimeen ja kuumennetaan, minkä jälkeen ruoka upotetaan öljyyn tähän tarkoitetussa säiliössä. Ruoasta tulee pinnalta rapeaa ja sisältä kypsää, lämmintä ja mehukasta.

Nykyaikaisessa ilmafriteerauskeittimessä, joka tunnetaan paremmin nimellä airfryer, ei käytetä öljyä kuten perinteisessä rasvakeittimessä. Sen sijaan laitteen sisällä kiertää kuumaa ilmaa. Laite toimii kiertoilmauunin tapaan, mutta se on tehokkaampi. Ruoanlaittoon airfryerillä ei tarvita öljyä, joten hyvää ruokaa saa terveellisemmin, helpommin ja halvemmalla.

Airfryer käyttää vähemmän sähköä kuin kiertoilmauuni, ruoanlaitto onnistuu nopeammin eikä öljyä tarvita lainkaan. Airfryerissa kypsennysaika on uunia lyhyempi ja se on energiatehokkaampi, eli jos käytät airfryeria uunin sijaan säästät aikaa ja myös rahaa sähkölaskussa. Lisäksi oikeanlaisella airfryerilla saa todella hyviä friteerattuja ruokia terveellisemmin. Airfryer on kokonsa puolesta näppärämpi verrattuna friteerauskeittimeen (rasvakeittimeen). Se on kätevä ja käytännöllinen keittiökone.

Ensimmäisenä tulevat tietysti mieleen ranskalaiset perunat ja lohkoperunat. Airfryerilla voi kuitenkin kypsentää myös vihanneksia, juureksia, kanaa, lihaa, kalaa ja monia muita ruokia. Kannattaa valita airfryer, joka sopii niille ruoille, joita haluat valmistaa. Joissakin malleissa on kiinteä, pyörivä sisäosa, joka liikkuu perunalohkojen välissä, eikä se sovi esimerkiksi kalan ja lihan kypsennykseen kovin hyvin. Tutustu siis laitteen ominaisuuksiin huolellisesti ennen ostamista.

Kyllä, Airfryer säästää energiaa uuniin verrattuna. Useimpia malleja ei tarvitse esilämmittää, airfryer on tilavuudeltaan pienempi kuin uuni ja ruoka kypsentyy nopeammin airfryerissä, näinollen se kuluttaa vähemmän sähköä uuniin verrattuna.
Jos laitat ruokaa 1-4 henkilölle, airfryer säästää energiaa ja on edullisempi vaihtoehto. Jos taas laitat suuria määriä ruokaa, isolle perheelle tai päivälliskutsuille, joudut todennäköisesti airfryerillä tekemään sen erissä ja tällöin uuni saattaa tulla edullisemmaksi. Airfryereita saa myös XXL-koossa, joissa tilavuus on 7l - 8l, tarkoittaen noin 6 annosta, XXL-kokoisiin airfryereihin mahtuu maksimissaan noin 1,5kg ranskalaisia tai kokonainen kana kerralla.

Anna airfryerin jäähtyä hetki ennen puhdistusta. Irrota kaikki irrotettavat osat ja pese ne käsin miedolla astianpesuaineella. Voit käyttää tavallista tiskiharjaa. Vältä kuitenkin välineitä, jotka voivat naarmuttaa pintoja. Kuivaa kaikki osat pehmeällä astiapyyhkeellä. Joissakin airfryerissa on konepesun kestäviä osia. Jos osissa on pahasti palanutta ruokaa, niitä täytyy ehkä liottaa hetki ennen varsinaista pesua. Muista pyyhkiä airfryerin sisäpuoli ja mieluiten myös ulkopuoli säännöllisesti.

Valitse perheellesi sopivan kokoinen ilmafriteerauskeitin. Valinta osuu helposti liian pieneen malliin. Jos et ole varma sopivasta koosta, kannattaa harkita hieman suurempaa vaihtoehtoa kuin alkujaan arvelit tarvitsevasi. Tarkista myös, mitä toimintoja airfryerissa on. Jotkin mallit soveltuvat erityisesti ranskalaisten perunoiden valmistukseen, kun taas toiset ovat monipuolisempia. Helposti puhdistettavia malleja on mukavampi käyttää, ja pidemmän päälle niitä tulee myös käytettyä enemmän. Tarkista, että kaikki irrotettavat osat on helppo irrottaa ja kiinnittää taas paikoilleen ja että ne voidaan pestä astianpesukoneessa. Saatavilla on myös malleja, joissa on esiasetukset erilaisille ruoille. Niillä ruoanlaitto on helppoa ja kätevää.