Tuotteet, joiden hinnat nousevat vaivihkaa eniten ennen Black Fridayta

Osa kaupoista nostaa hintoja vaivihkaa ennen Black Fridayta ja muita suuria alennusmyyntejä. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka suuri todennäköisyys tälle on suosituimmissa kategorioissamme.

Kaupat saattavat nostaa tiettyjen tuotteiden hintoja vaivihkaa ennen suuria alennusmyyntejä. Alennusmyyntien alkaessa hintoja sitten lasketaan, jolloin tarjous näyttää paremmalta kuin mitä se todellisuudessa on.

Tällaiset vaivihkaiset hinnankorotukset ovat ikäviä, ja niitä voi olla vaikea huomata monien tarjousten joukosta. Huipputarjous ei välttämättä olekaan hyvä, vaan parhaassa tapauksessa tuotteen saa ainoastaan sen normaalihinnalla.

Kuinka suuri tällaisen tilanteen todennäköisyys sitten on? Perehdyimme kymmenen suosituimman kategorian tilastoihin viime vuoden Black Fridayta edeltävältä ajalta ja selvitimme, kuinka laajamittaisesti tuotteiden hintoja nostettiin ennen alennusmyyntiä.

Lähes joka kymmenennen tuotteen hinta nousi ennen Black Fridayta ja laski juuri ennen sitä. On siis täysin mahdollista, että tarjouksia etsiessäsi tulet huomaamattasi tukeneeksi hintojen piilokorotuksia.

Jos haluat olla täysin varma, että kyseessä on oikea tarjous, hyödynnä Hintaoppaan hintahistoriaa. Se auttaa ymmärtämään hintojen muutoksia ja ehkäisee sinua joutumasta huijatuksi.

Täältä voit lukea tarkemmin siitä, miksi hintahistoriaan kannattaa tutustua ennen ostamista.

Edellä oleva tilasto on peräisin Hintaoppaan Price Index ‑työkalusta.

  • Se näyttää niiden tuotteiden osuuden, joiden hinta nousi 1.10. ja 22.11. välisenä aikana ja laski 23.–27.11.2020.
  • Se näyttää niiden tuotteiden osuuden, joiden hinta nousi 1.10. ja 21.11. välisenä aikana ja laski 22.–26.11.2021.

Teksti: Daniel Haaf

Julkaistu: 1 marraskuu 2021

Päivitetty: 29 heinäkuu 2022

Tämä artikkeli on kirjoitettu Hintaoppaan toimituksessa. Kukaan muu ei ole vaikuttanut sen sisältöön. Artikkelissa ei ole maksettuja linkkejä, eikä siihen liity muuta mainosyhteistyötä.

Kuva: leolintang, iStock.com

Täältä löydät kaikki Black Friday ‑tarjoukset

Älä missaa Black Weekin parhaita tarjouksia. Tahdomme auttaa sinua löytämään tuotteet, joiden hinnan laskemista olet odottanut. Siksi keräsimme vuoden tärkeimpien alennusmyyntien kaikki tarjoukset samaan paikkaan.

Lue lisää ja tutustu Black Friday ‑tarjouksiin